asvdronten > Nieuws > Nieuws

Dirk Drogt ereburger gemeente Dronten

2019-01-06 13:01

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten heeft Dirk Drogt benoemd tot ereburger van de gemeente. De benoeming vindt jaarlijks plaats op voordracht vanuit de samenleving.  

Uit handen van waarnemend burgemeester Ineke Bakker ontving de heer Drogt de felbegeerde legpenning, en de daaraan verbonden titel. De burgemeester roemde Dirk als personificatie en vraagbaak van de Airgunnersroom voor jonge en oudere generaties en zijn wijze van voorzitten van de Stichting 4 mei herdenking. Dirk Drogt is daarnaast mede organisator van de Taptoe en heeft zich er met de Koninklijke Luchtmacht voor ingezet dat de 4 mei Herdenking in Dronten voor de toekomst gegarandeerd is. 

De vrijwilligerscarrière van Dirk Drogt bevat nog meer. Hij is/was actief als grensrechter en bestuurder van asv Dronten en zijn inzet als 'vrijwilliger in geldzaken' voor Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Voor asv Dronten is Dirk de vertrouwde omroeper bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. In zijn rol als coach bij Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland adviseert hij cliënten en geeft hen met zijn luisterend oor het vertrouwen hun financiële toekomst weer wat positiever te zien.

Ga terug

Share |