asvdronten > Nieuws > Nieuws

Een terugblik op het seizoen 2016/2017 !

2017-05-29 15:48

Het voetbaljaar 2016-2017 nadert zijn einde. Voor een enkel team nog een afsluitend toernooi en het seizoen zit er weer op. Wanneer we als TC-jeugd terugkijken op de verrichtingen van onze selectieteams mogen we voorzichtig concluderen dat het een jaar is geweest met nogal wisselende resultaten.

JO19-1 6e JO19-2 9e
JO17-1 12e JO17-2 12e
JO15-1 1e JO15-2 11e
JO13-1 13e JO13-2 11e
JO11-1 10e JO11-2 8e
JO09-1 5e JO09-2 5e
JO07-1 1e

Eén doelstelling vooraf werd in elk geval gerealiseerd: een kampioenschap voor de JO15-1 in de Hoofdklasse. Deze sterke groep, met veelal 2e-jaars spelers die reeds op 2e divisieniveau hebben geacteerd met de JO13-1, werd volgens plan met overmacht ongeslagen kampioen. Met slechts 4 verliespunten in 24 wedstrijden en 21 punten voorsprong op de nummer 2 waren zij duidelijk de baas en werd hiermee promotie naar de 3e divisie bereikt. Gefeliciteerd mannen !


Spijtig was het dat onze teams JO17-1 en JO13-1 het dit seizoen helaas niet hebben kunnen redden. De JO17-1, ingedeeld in de zware competitie West, heeft eigenlijk vanaf het begin veel moeite gekend om het vereiste niveau te bereiken. Onze hoop was gevestigd op de periode na de winterstop, waarin wellicht de nodige punten konden worden gepakt. Helaas is dat niet gelukt en zo zullen we volgend seizoen met JO17-1 een divisie lager moeten acteren. Een mooie uitdaging meteen om te proberen met de nieuwe lichting weer spoedig terug te keren in de 3e divisie.


Ook de JO13-1 heeft, zoals gezegd, zich helaas niet kunnen handhaven in de 2e divisie. Het niveau voor deze groep bleek te hoog gegrepen, waardoor er uiteindelijk te weinig wedstrijden winnend konden worden afgesloten. Volgend jaar een nieuwe kans, ditmaal in de 3e divisie !

De JO19-1 heeft het keurig gedaan. Een goede 2e seizoenshelft resulteerde uiteindelijk in een verdienstelijke 6e plek in de middenmoot.


Onze 2e teams hadden, zoals bovenstaande tabel goed laat zien, het ook niet gemakkelijk. De meesten eindigden in de onderste regionen, daarbij echter wel de aantekening dat deze vrijwel uitsluitend tegen standaard- en dus sterkere teams moesten aantreden. Met deze keuze hopen we echter te bereiken dat de spelers zich uiteindelijk daardoor beter kunnen ontwikkelen en daar dus sterker van worden.


Komend seizoen hebben we, door het kampioenschap van onze JO15-1, de primeur dat al onze 1e selectieteams (11:11) op divisieniveau mogen gaan spelen en daar mogen we als vereniging met recht trots op zijn. Immers, alles op hetzelfde niveau zal hopelijk zorgen voor een nog betere aansluiting en afstemming onderling.


Vanaf deze week zijn de eerste voorbereidingen op het nieuwe seizoen inmiddels voorzichtig begonnen. De verschillende selectietrainers zullen tot medio/eind juni met hun voorlopige groep bezig gaan om zodoende te komen tot een definitieve selectie. Succes gewenst !


Tot slot, bedankt trainers, leiders, spelers, ouders, coördinatoren en andere voetballiefhebbers voor jullie geweldige inzet en betrokkenheid het afgelopen seizoen. Voor de één was het misschien een top jaar, voor de ander wellicht wat minder. Het zou echter zo maar kunnen dat het volgend seizoen weer anders is. Wij hebben er alle vertrouwen in !


Alvast een rustige zomerperiode toegewenst en graag tot na de vakantie !

 

TC-Jeugd ASV Dronten

Ga terug

Share |