asvdronten > Nieuws > Nieuws

G-voetbaltoernooi krijgt vervolg bij asv Dronten

2018-01-31 11:53

Het succesvolle G-toernooi wordt ook dit jaar gehouden bij asv Dronten. Peter Sonnemans, initiatiefnemer van het toernooi én trainer van het G-voetbalteam wil het toernooi uitbreiden naar twintig teams.

 

Sonnemans is ambitieus. “G-teams uit heel Europa zijn van harte welkom. Buiten Europa trouwens ook. Dit jaar was er al één team uit België aanwezig. Zij hebben ons al een bericht gestuurd dat ze zeker weer meedoen. Of we nog wensen hebben voor het toernooi? Het zou natuurlijk geweldig zijn als er een bekende zanger komt om samen met de deelnemers het Wilhelmus te zingen.”

 

Deelnemers zingen Wilhelmus
Afgelopen zomer was het zover: de allereerste editie van het G-voetbaltoernooi bij asv Dronten. Zestien teams streden om de felbegeerde titel. Peter Sonnemans blikt enthousiast terug. “De teams werden als VIP’s ontvangen over een rode loper. Overdag waren er professionele masseurs aanwezig en rond het middaguur was er een barbecue voor alle deelnemers en begeleiders. En er was een gezamenlijke warming-up met de honderden deelnemers waarbij de trainers op het dak van de kantine de oefeningen voordeden. Zoiets heb ik echt nog nooit gezien. Maar het mooiste was dat we met alle deelnemers uit volle borst het Wilhelmus zongen. De emoties spatten er vanaf. Toen was het toernooi pas echt geopend.”

 

asv Dronten verrast met poster
asv Dronten is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen met een beperking kunnen voetballen. De club werd door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster voor het G-voetbalteam. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Het team was onder de indruk van de poster. Deze hangt inmiddels in de kantine van asv Dronten.

Ga terug

Share |