asvdronten > Nieuws > Nieuws

Geen wild gezang in Nunspeet

2018-05-14 10:12

In Nunspeet ‘proaten’ ze plat. Ze kunnen niet eens kaas, kies of kerk zeggen. Uit hun mond klinkt dat als ‘keze, kieze en karke’. Maar het ergste is dat ze de oe-klank als oo-klank uitspreken. Dan is onze rechtsbuiten Co in Nunspeet ineens een koe. Dat is niet leuk, dat moeten ze niet ‘doon’ (asv Dronten Negen, 2013).

Bovenstaande  lijkt allemaal pure wiltsangh. Wiltsangh? Eén van de vele betekenissen van het woord ´wiltsangh´is: gepraat dat geen steek houdt, onzin, nonsens, wartaal. Het kan overigens ook wild, onbesuisd en onstuimig gedrag zijn.

U zult zich nu wellicht afvragen waarom de Nunspeters hun sportpark ‘De Wiltsangh’ hebben genoemd. En als u het zich niet afvraagt vertel ik het toch. Het komt, denk ik,  omdat er rondom de in vervlogen tijden loverrijke omgeving van het sportpark veel in het wild levende zangvogels vrolijk hun wildzang zongen. Die bossen zijn daar later tijdens economisch voorspoedigere tijden grotendeels onbesuisd gekapt ten behoeve van de onstuimige woningbouw destijds. En de wildzang van de vogels veranderde geleidelijk maar zeker in het rare platte taaltje.

Een wildzang is trouwens ook iemand die zich niet aan de regeltjes houdt.

Kent U Nun? Wel, het speet haar (hem?) vast niet dat asv Dronten onverrichter zake naar de polder afdroop en de drie wedstrijdpunten op De Wiltsangh achterliet. Dronten was al veilig. De gunfactor was enigszins aanwezig, omdat we dan volgend seizoen zes punten bij kunnen tikken. Bovendien scheelt het een verre, dure busreis. Nunspeet is ook op de milieuvriendelijke kostenbesparende fiets uitstekend bereikbaar.

En de wedstrijd?

Na 4 minuten was het 1-1. Het verraste optimistische publiek scandeerde 10-10. Een beetje teleurstellend was het dat Nunspeet in de blessuretijd van de eerste helft  de 2-1scoorde. Vlak na de pauze opnieuw een doelpunt voor Nunspeet  (3-1). asv Dronten kopte hoopvol de aansluittreffer binnen (3-2). Maar uiteraard prikte Nunspeet er in de blessuretijd van de tweede helft ook nog eentje in (4-2). Conclusie: zonder blessuretijd  hadden we er een 2-2 gelijkspel uitgesleept.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Go Ahead Kampen.

Wist U dat er langs de spoorbaan tussen Dronten en Kampen een mooi natuurfietspad ligt? En we willen volgend seizoen ook graag zes punten van de Kowetters pakken, toch? Zijn we bereid de drie wedstrijdpunten op onnavolgbare, niet te traceren vriendschappelijke wijze te schenken, om zo de behoeftige Kampenaren te helpen bij hun lijfsbehoud in de eerste klasse? Nee, natuurlijk niet. We hebben genoeg eergevoel. Het Dronter publiek wil getrakteerd worden op een klinkende overwinning, een overwinning met leuk voetbal in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Zegt het iets wanneer een wedstrijdverslag niet over de wedstrijd gaat? Vast wel.

En op zondagavond nam ik een lekker stukje 30+ ‘keze’ bij de borrel. Nee, ik kreeg geen last van mijn ‘kieze’. En ik ben zondag ook niet naar de ‘karke’ geweest.

Riny van der Pluijm

Ga terug

Share |