asvdronten > Nieuws > Nieuws

Geslaagde thema-avond VTON

2019-02-18 20:27

Op woensdag 13 februari waren zo’n twintig jeugdtrainers van asv Dronten naar de thema-avond van VTON gekomen. De Champions Leaguewedstrijd Ajax - Real Madrid stond ook op deze avond gepland, wat de aanwezigheid van een aantal jeugdtrainers kostte. Het mocht de pret niet drukken, het was een leerzame avond.    

Richard Elsinga (VTON) presenteerde vol passie de mogelijkheden en het gebruiksgemak aan onze beginnende en ervaren trainers. De trainingen voor de verschillende leeftijdsgroepen en niveaus werden helder toegelicht. Er werd gestart met een gedeelte theorie, waarna op het veld de praktijk aan bod kwam. Tot slot was er genoeg ruimte voor het stellen van vragen.    

De voordelen van het gebruik van VTON:

  • Voorbereidingstijd van circa 10 minuten.
  • Uitzetten van de veldorganisatie in hooguit 5 minuten.
  • Veel de afwisseling in oefenvormen waar de jeugdspelers veel plezier aan beleven.
  • Al deze vormen zijn gericht op de voetbalontwikkeling van het individu.   

De reactie van een aanwezige, enthousiaste jeugdtrainer: ‘‘VTON helpt mij als voetbalvader om op een eenvoudige en snelle manier een training voor te bereiden. Hiermee kan ik mijn spelers op een plezierige wijze ontwikkelen, zonder dat ik een voetbalachtergrond heb. Het is een gemiste kans voor de jeugdtrainers die niet aanwezig waren’’. 

Binnen de jeugdopleiding van asv Dronten blijven we VTON onder de aandacht brengen zodat alle jeugdtrainers er goed gebruik van gaan/blijven maken.  

Voor verdere vragen over VTON kan een e-mail worden gestuurd naar het volgende e-mailadres: jtc@asvdronten.nl.

Graag tot ziens op de volgende thema-avond op 1 maart!

Niet vergeten...mental coach Hans Tönjes verzorgt een thema-avond voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders (JO8 tot en met JO19). Het thema is ‘Je lijf doet, wat je hoofd wil’. Vrijdag 1 maart vanaf 19.30 uur in de kantine asv Dronten.

 

Technische commissie jeugd

Ga terug

Share |