asvdronten > Nieuws > Nieuws

Het groene hart van asv Dronten

2018-10-30 20:24

‘Het groene hart’ is de naam van de nieuwe technische commissie binnen asv Dronten. In deze nieuwe vorm is er geen scheiding meer tussen jeugd en senioren. Een ambitieus doel is de doorstroom van junioren naar senioren te vereenvoudigen. 

 

Van groentje tot speler van het eerste elftal. Het kan. In de visie van asv Dronten moet het mogelijk zijn. “Wij spelen namelijk het liefst met zoveel mogelijk eigen jeugd,” zo legt voorzitter Mark Benning uit. “Niet voor alle spelers is dit weggelegd. Ook omdat een heel aantal voetballers alleen voor het plezier speelt en niet om zo hoog mogelijk te voetballen.”

 

Optimale samenwerking

Het groene hart heeft oog voor alle spelers. Voor iedere leeftijdscategorie komt er een aanspreekpunt. Ook de groentjes, vrouwen, keepers en scouting hebben een plek in deze technische commissie van asv Dronten. “Met het samenvoegen van alle geledingen werken we aan een optimale samenwerking. Door regelmatig overleg binnen de diverse afdelingen gaat de kwaliteit omhoog en bieden we stabiliteit voor de toekomst. Deze samenwerking biedt continuering voor de toekomst. Dat is belangrijk voor een vereniging met vrijwilligers. Zo staat het beleid als een huis en kan de volgende vrijwilliger er verder handen en voeten aan geven.”

 

Keurmerk Jeugdopleiding

Deze professionaliseringsslag biedt nog meer kansen. asv Dronten wil het Keurmerk Regionale Jeugdopleiding van de KNVB halen. “Dit regionale label geeft een kwaliteitsimpuls aan onze jeugdopleiding."

 

Binnenkort wordt de nieuwe organisatiestructuur gepresenteerd. 

Ga terug

Share |