asvdronten > Nieuws > Nieuws

2-1 winst op sfeervol KHC-sportpark de Venen voor asv Dronten

2017-12-03 16:26

Nabeschouwing door Bert Trompetter

Foto’s Omroep Flevoland

 

Het sportpark De Venen lag, anders dan zijn naam doet vermoeden, er zaterdag jl. bijzonder sfeervol bij. De mist was als een grijs decor om het hoofdveld blijven hangen, terwijl bomen en struiken bedekt waren met een witte dikke laag rijp. De nachtvorst had zijn werk goed gedaan waardoor de acteurs van beide teams in deze ambiance hun kunsten aan een 200-tallig publiek mocht vertonen. Waaronder een 50-tal Drontenaren (meestal niet zo scheutig aanwezig bij uitwedstrijden), die met aangename verbazing een sterk opererend asv Dronten (in dezelfde opstelling als tegen Nunspeet) uit de startblokken zag komen. Het spelniveau lag bij de Drontenaren het eerste half uur zo hoog, dat een enkele Dronter supporter zich veroorloofde het spel van asv Dronten in die periode hoofdklassewaardig te vinden. In ieder geval was het wel waar dat KHC in de 1e helft op geen enkele manier grip kreeg op het teamspel van de Drontenaren. Vanuit een solide verdedigende organisatie naar goed en vlot in de combinatie. Zuiver in de passing en gas terugnemen wanneer nodig. Het wekte dan ook geen verwondering dat “onze mannen” de eerste 25 minuten een tweetal zelf afgedwongen kansen wist te verzilveren. Zelfs een goede mogelijkheid was in diezelfde periode om qua kansen 3 uit 3 te scoren, maar aanvallend koppen is altijd nog lastiger dan verdedigend.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/2017-12-02_KHC-b.jpg
0-1 Jeroen van der Meer

 

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/2017-12-02_KHC-c.jpg
0-2 wederom Jeroen van der Meer

 

KHC begon zich in het laatste kwartier voor rust wat beter te roeren. Op basis van fysieke kracht werd geprobeerd het tij te keren. Het was ook een periode waarin een beroep werd gedaan op de kwaliteiten van het arbitrale trio. Over en weer werd menig duel “uitgevochten” waarbij de kleur geel enkele keren de gemoederen tot rust moest laten komen.

Wie zou verwachten dat de thee KHC extra energie gaf, kwam bedrogen. Tot en met de 73e  minuut kabbelde het spel voort, waarbij zich voor beide partijen nauwelijks een kans voordeed. Asv Dronten leek op weg naar een eenvoudige zege maar in de 74e sloeg de vlam in de pan. Een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied van Dronten was te machtig voor de verdediging en de tegendraadse kopbal betekende 1-2.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/2017-12-02_KHC-a.jpg
1-2, doelpunt gescoord door Durk van der Leest

 

Na deze aansluitingstreffer trok KHC aanvallend alle registers open. Ieder balcontact bij KHC in de laatste linie en op het middenveld betekende een lange hoge “haal” naar voren in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. Dat gebeurde aan de andere kant bij een sporadische uitval in het voordeel van Dronten wel, maar het net buiten de linkerpaal geplaatste schot zorgde niet voor de derde treffer. Vanaf dat moment liet Dronten zien dat je ook met lelijk voetbal een wedstrijd kunt winnen. Daar hoort dan ook enig fortuin bij, vooral wanneer de tegenstander voor alles of niets gaat. Het werd niets voor KHC en alles voor asv Dronten. Met de borst vooruit werd de “Dronterkleedkamer” opgezocht in de wetenschap dat er op eigen kracht een zeer verdienstelijke overwinning was behaald.

Conclusie:

De wisselvalligheid in wedstrijdniveau lijkt het team wat achter zich te laten. Was de overwinning tegen Nunspeet al geen toeval, ook tegen KHC lieten “onze mannen” zien dat zij feitelijk ten minste de evenknie zijn van een tiental tegenstanders in deze klasse. DETO, SVZW en Flevo Boys zullen bij de winterstop een royaal gat hebben geslagen op de overige teams. Er kan zo maar eens een boeiende prikkel voor Dronten ontstaan om “the best off the de rest” te worden.  Met vier punten uit de komende 2 wedstrijden kan daarvoor een mooie basis worden gelegd.

Zie ook:

http://www.omroepflevoland.nl/sport/154293/dronten-asv-dronten-boekt-tweede-zege-op-rij

https://brugnieuws.nl/sport/matig-khc-onderuit-tegen-asv-dronten

Ga terug

Share |