asvdronten > Nieuws > Nieuws

In Memoriam Cor Vahl

2017-06-03 16:56

tl_files/content_resources/images/2016-2017/Nieuws/Cor Vahl.JPG

Op 69 jarige leeftijd is, onze succesvolle oud trainer, Cor Vahl uit IJsselmuiden vrijdagavond 2 juni j.l. overleden. Cor sukkelde de laatste jaren al een tijdje met zijn gezondheid maar hij wist op de zijn bekende wilskracht en met de goede en liefdevolle zorgen vanuit zijn gezin steeds weer op te krabbelen. Zijn moedige strijd is echter nu ten einde.

Cor was een echte levensgenieter, altijd vrolijk, soms zelfs met een ondeugende kwinkslag, maar O zo loyaal aan zijn taken als trainer die hij bij ons bekleedde van 1984 tot en met 1989.

Cor kwam bij asv Dronten na een periode van steeds net niet. Immers het lukte ons vlaggenschip maar niet om uit de toenmalige onderafdeling te komen. Maar in zijn tweede jaar, toen het team werd verjongd met talentvolle A-junioren, schreef Cor mede de clubgeschiedenis, door voor het eerst te promoveren naar de 4e Klasse van de KNVB.

Tijdens de receptie werd Cor door zijn jongens op de schouders gehesen waar hij zichtbaar van genoot. Ook werd in dat jaar als kampioen van de afdeling Zwolle gestreden om het Noord Oostelijk Nederlands Kampioenschap. Ook dit werd een succes, want in het Drentse Vries slaagde men erin om als eerste te eindigen. Daarmee werd een plaats afgedwongen in Zeist om het Nederlands afdelings kampioenschap. Asv Dronten werd uiteindelijk verdienstelijk 4e van Nederland.

Het jaar daarop werd in een zinderende beslissingswedstijd in het Harde de titel gepakt in de 4e klasse en daarmee promoveerden wij naar de 3e klasse van de KNVB.

Cor hamerde met name op het loopvermogen van zijn spelersgroep dat was zijn stok paardje en dat was niet zo vreemd want Cor was zelf een fervent langeafstandsloper en schaatser. Als het even tegen zat was het Cor die immer positief bleef. Zo was zijn stelling; als de koningin of koning langs komt juicht ook niet iedereen dus gewoon doorgaan!! En dat deed hij ook, toen op een Koninginnedag in Oene, na een verloren uitwedstrijd, waarbij de kampioenskansen leken vergooid en de kritiek niet mals was. Maar samen met zijn rechterhand leider George Broekhuizen en sponsor Lammert Grootoonk bleven ze recht overeind wat hem uiteindelijk een van de succesvolste trainers van de club zou maken.

Als “schoolmeester” was Cor ook zeer punctueel. Hij legde al zijn trainingen op schrift vast en ook maakte hij van elke wedstrijd een kort verslag waar hij dan weken later weer zijn voordeel mee deed.

In het jubileumboek van asvDronten lezen we dat Cor zijn mooiste moment was de wedstrijd tegen OZC uit Ommen. Die wedstrijd werd in de laatste minuten met 0-1 gewonnen, nadat eerder de zelfde wedstrijd met een kansloze 1-0 achterstand door de mist gestaakt was en toen in zijn geheel overgespeeld moest worden.

Na zijn trainerschap kwam Cor nog eenmaal terug in een functie bij de club als technisch jeugd coördinator een functie die hij maar kort vervulde omdat zijn voorkeur toch meer naar het omgaan met jonge mensen uitging i.p.v. de papieren rompslomp en vergadercultuur. Ook later zagen we Cor nog wel eens langs de lijn maar toen om als trotse opa zijn kleinzoon het groen wit van asv Dronten te zien verdedigen.

Met Cor verliezen we een fantastisch kleurrijk mens die voor asvDronten sportief gezien veel heeft betekent. Wij wensen Sjanie en de rest van de familie heel veel sterkte toe bij het verlies van hun man, vader en opa.

Namens bestuur en leden asvDronten

Hans Engelvaart ere-voorzitter

Ga terug

Share |