asvdronten > Nieuws > Nieuws

In memoriam Piet Schmit

2018-04-06 17:23

Op vrijdag 6 april is ons kaderlid Piet Schmit op 85-jarige leeftijd plotseling overleden. Met Piet verliezen wij een ASVD’er pur sang die heel lang bij de club actief betrokken is geweest. Hij was een echte Fries en daar was hij ook reuzetrots op. Na aanvankelijk werkzaam bij Douwe Egberts in Joure te zijn geweest trok hij naar Emmeloord om bij de firma Bruinsma (landbouwmechanisatie) te werk te gaan. Hij voetbalde toen in de hoofdmacht van SC Emmeloord. Maar nadat hij bij Bruinsma in Dronten kwam te werken en naar Dronten verhuisde kwam Piet bij ASVD terecht en wel bij de zondag afdeling want Piet was een echte zondag man.

 

Piet was in allerlei besturen in het Drontense actief en het was dan ook niet vreemd dat hij van 1989 tot 1997 zitting nam in het bestuur van asv Dronten, waar hij als vicevoorzitter optrad en accommodatiezaken onder zich had. Daarbij was hij nooit te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Een markant voorval was dat toen hij op de tribune van een hoge ladder viel en in het ziekenhuis belandde. De schrik zat er goed in maar wat bleek…na thuiskomst was Piet zijn altijd aanwezige rugpijn ineens kwijt. Iets wat hem altijd heeft verbaasd maar wat hem nog veel pijnloze jaren opleverde.

 

Piet was een loyale man die altijd het goede in de mens zag. Hij zorgde er ook mede voor dat de splitsing tussen het zaterdag- en zondagvoetbal goed verliep. Waarbij bij sommigen de emotie de overhand had, was Piet altijd bereid tot een dialoog. Niet dat hij zich niet op kon winden, want wanneer je aan de sociale kant van Piet zat dan kwam hij verbaal in opstand. Hij had een groot sociaal hart, stond vooral voor de zwakkeren in de samenleving klaar en was wars van uiterlijk vertoon.

 

Erespeldjes of oorkondes waren hem een doorn in het oog. Doe maar gewoon en het er voor elkaar zijn hoorde er gewoon bij. Toen de zondag afdeling naar West vertrok bleef Piet zijn asv Dronten trouw. Na zijn bestuursperiode werd Piet lid van de klussenclub waarbij zijn technische achtergrond de club goed van pas kwam. Ook de kleedkamers maakte hij samen met anderen schoon en ook al was het soms een smeerbende, Piet draaide er zijn hand niet voor om ook al bromde hij dan wel even. Met Piet verliezen we een trouw en integer mens die veel voor asv Dronten heeft betekent. Wij wensen zijn vrouw Agaath, de kinderen en verdere familie veel sterkte toe bij dit juist voor hen zo grote verlies.

 

Namens het bestuur

Hans Engelvaart (erevoorzitter)

Ga terug

Share |