asvdronten > Nieuws > Nieuws

In memoriam René Damman

2018-06-09 13:52

Na pas nog in mei zijn zestig jarige verjaardag met zijn geliefden beleefd te hebben is op donderdag 7 juni j.l. René Damman overleden. René was reeds lange tijd ernstig ziek en heeft een moedige strijd gestreden die uiteindelijk niet te winnen bleek.

René kwam uit een echte Zwolse voetbalfamilie, kortweg de Dammannetjes genoemd al waren zijn voetbal capaciteiten eerlijk gezegd niet van dat niveau van de rest van de familie zodat René m.n. bij ons in de lagere regionen speelde mede door het feit dat hij door zijn werk bij de politie ook niet altijd in de gelegenheid was te trainen.

Wel was René jaren grensrechter bij het 1ste elftal van asv Dronten. René had echter andere capaciteiten die hij volop voor asv Dronten heeft ingezet op het organisatorisch vlak. Daarin was hij altijd een rots in de branding en zeer discreet. René was gewoon een loyaal en betrouwbaar baken in de toch altijd roerige voetbalwereld. Meer dan tien jaar was hij lid van de technische commissie, deze commissie stelde de selectie van het eerste vast en was betrokken bij het zaalvoetbal. Maar waar ik René het meest van ken was van de organisatie van wedstrijden van asv Dronten tegen BVO’s. Zo zijn we samen naar Eindhoven gereisd met de trein om met Van Raaij de toenmalige voorzitter van PSV te spreken en Barry van Aerle die ons uitlegde dat Ajaxieden in de Lampenstad de neuzen werden genoemd. De reis op zich was overigens een hele belevenis omdat we meer dan een half uur ergens in the middle of nowhere vast stonden op het spoor. De wedstrijd werd een groot succes en later heeft René mijn zoon nog bij gestaan bij de organisatie van de wedstijd tegen Heerenveen. Ook bij de Meerpaaldagen in het bestuur van pro Dronten was René actief en ik vergeet nooit hoe we overvallen werden door de overgrote belangstelling toen we voor het eerst de Meerpaaldagen uitbreidden naar de donderdagavond. Wat zaten we in onze piepzak want zonder porto’s en met maar 1 wijkagent liep alles uiteindelijk op rolletjes maar, of het nu door zijn rustige uitstraling kwam of dat het gewoon mazzel was het werd een succes zodat ook nu in 2018 nog steeds de Meerpaaldagen op donderdag beginnen. René leek dan wel rustig maar soms was dat slechts schijn vooral wanneer hij uit was op een geintje dan kwam hij helemaal los.

Privé heeft René het zeker niet gemakkelijk gehad maar hij heeft zich erdoorheen geslagen op een wijze die hem sierde. De laatste jaren was hij ondanks dat zijn gezondheid hem al parten speelde vaak bij asv Dronten om zijn jongens Alex, Frank en Cedric te zien voetballen, want trots was hij op zijn mannen.

Wij verliezen in René een fijn kaderlid maar realiseren ons terdege dat het verlies voor zijn vrouw Jolanda en zijn kinderen immens groot is en ondanks het besef dat het maar woorden zijn willen wij de hele familie en alle dierbaren veel sterkte toe wensen.

Voetbalvriend en erevoorzitter asv Dronten.

Hans Engelvaart

Ga terug

Share |