asvdronten > Nieuws > Nieuws

interview met Piet Bleeker

2018-04-05 09:41tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/staf/Piet Bleeker_MG_6087.jpg

Je bent nu een tijd teammanager. Waar ben jij zoal verantwoordelijk voor?

Ik doe het samen met Duco van Dijk, we hebben de taken verdeeld en dat verloopt samen prima!. We hebben het eerst een jaar samen gedaan bij het 2eelftal en nu voor het 2e seizoen bij het 1e. We zijn verantwoordelijk voor de organisatie rond het 1e elftal. Dat betreft feitelijk alles, met uitzondering van het voetbaltechnische gedeelte. Daar zijn Raymond, de hoofdtrainer, John zijn assistent en Ruud, de keeperstrainer verantwoordelijk voor.Een paar van de zaken waar we mee bezig zijn: We vangen de scheidsrechter en zijn assistenten op, begeleiden deze van en naar de bestuurskamer / kleedkamer, zorgen voor de verzorging van onze KNVB gasten.

Zijn het aanspreekpunt voor hen indien er ‘calamiteiten’ zijn. Publiek binnen de hekken, opstootjes enz. Komt gelukkig binnen onze vereniging bijna niet voor. Onze Stewards doen daar ook goed werk in en ook deze vallen onder onze verantwoordelijkheid. We zorgen voor oefenwedstrijden, trainingskamp(en), vervoer van en naar de wedstrijden.  Daarnaast het luisterende oor voor spelers en overige stafleden en we vormen de verbinding tussen spelers, staf en bestuur. Veel overleg, veel geregel en een aantal supporters aanhoren die overal een mening over hebben maar niet weten waarom er bepaalde zaken lopen en gaan, zoals ze gaan. Bij deze van harte uitgenodigd om aan ons vragen te stellen, mochten ze echt willen weten hoe het zit! (Maar ik begrijp dat speculeren over bepaalde zaken meer lol oplevert J)

 

Wat vind je van jouw functie? Bevalt het?

Leuke maar intensieve functie! Bevalt prima, en is echt leuk om te doen. Als ‘jonge oudere’ optrekken met die jonge mensen blijft een prima tijdsbesteding. We zijn er echt alle dagen mee bezig. Dinsdag en donderdag op de trainingsavonden is of Duco of ik altijd aanwezig, maar meestal zijn we met zijn 2en. En donderdag mogen we pas na 22.30uur naar huis. Dat is een afspraak die in het ‘afsprakenboek’ staat, uitgereikt bij het begin van het seizoen aan de spelers.

 

Er is nogal wat reuring zo richting het volgende seizoen, een deel vd staf vertrekt, wat doet dat met de sfeer binnen de staf?

De sfeer is prima! We weten al wat langer dat Raymond gaat vertrekken en dat John stopt als assistent. Daar komen prima vervangers voor terug. De nieuwe hoofdtrainer is in samenspraak met het bestuur, de TC, een afvaardiging van de spelers en ons aangesteld.

Goede gesprekken met meerdere kandidaten en daarna een enthousiaste nieuwe trainer, kunnen vastleggen. Wij zien uit naar de samenwerking met Pim Kaagman! Wie de nieuwe assistent gaat worden is op dit moment nog niet bekend, maar ook dat gaat vast goed komen. Met de huidige staf gaan we dit seizoen prima afsluiten. Plaats 5 moet het gaan worden. Na de degradatie vanuit de hoofdklasse een prima resultaat. Daar gaan we op verder bouwen!

 

Ook bij de spelers is er reuring, spelers vertrekken, spelers twijfelen of ze wel of niet blijven, sommige laten zich uit in de media, hoe manage jij/hoe managen jullie dit?

De reuring intern valt echt mee! Pers en een aantal supporters vinden het blijkbaar leuk om zaken uit te vergroten en in een negatief daglicht te plaatsen. Wij doen daar niet aan mee! Wij zijn er voor alle spelers, we praten veel, we leggen veel uit en toe, en blijven onze best doen voor asvDronten! Gesteund door bestuur en TC. Complimenten voor deze mensen, die heel veel vrije tijd, geheel belangeloos in onze club steken! Chapeau!


Hoe zie jij de toekomst van dit elftal en hoe zie jij jouw toekomst bij asv Dronten?

Dit elftal heeft nog 7 wedstrijden te gaan, 4 thuis en 3 uit. Ik verwacht nog minimaal 12 punten en hoop op meer. Volgend seizoen een aantal nieuwe gezichten in en rond het veld, dat gebeurt ieder jaar weer, niets nieuws onder zon, de toekomst ziet er gewoon goed uit!

Mijn  toekomst? Zolang ik positieve energie krijg van de dingen die ik doe bij asvDronten zult u mij nog regelmatig aantreffen op en rond de velden.

 

AvL

Ga terug

Share |