asvdronten > Nieuws > Nieuws

Jan Vlap terug bij asv Dronten

2019-03-12 12:48

Jan Vlap uit Sneek is vanaf vandaag de nieuwe hoofdtrainer van asv Dronten. Vlap onderbreekt zijn sabbatical en gaat de laatste negen wedstrijden aan de slag met het vlaggenschip dat nu op de laatste plaats staat. 

 

“Eerder was ik een jaar trainer in Dronten. Dat heb ik als zeer positief ervaren. Ik heb nog steeds contact met mensen uit Dronten.” In 2014 verliet Jan Vlap asv Dronten, na het behaalde kampioenschap, voor Harkemase Boys. “Dronten heeft toen snel moeten handelen. En daarom doe ik graag wat voor asv Dronten terug. Zo voelde het toen deze vraag kwam.”

 

Pim Kaagman is na overleg met asv Dronten per direct gestopt als hoofdtrainer van het eerste elftal. Kaagman heeft zich volledig ingezet, maar ondanks dat bleek de neerwaartse spiraal niet te keren.

 

Met Vlap keert ook teamleider Sjoerd Noordhof terug bij het eerste elftal. “Er is geen tijd om te wennen aan elkaar. Met Noordhof werkte ik prettig samen. Ik voer gesprekken met de jongens altijd met een derde persoon erbij. Met mijn vertrouwde rechterhand van toen, verliezen we geen kostbare tijd.”

 

Vlap wil geen voorspellingen doen. “Ik heb asv Dronten niet in actie gezien dit seizoen. Ik stap er blanco in en ga doen wat ik kan.”

 

Eerder wees Jan Vlap behoorlijk wat aanbiedingen voor het nieuwe seizoen af. Zoon Michel voetbalt bij SC Heerenveen en daar wil vader Jan bij zijn. “Ik wil een uitzondering maken voor de laatste wedstrijden, maar verplichtingen voor volgend seizoen wil ik niet aangaan.”

Ga terug

Share |