asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO 13-1 van Nijmegen naar Heerenveen

2018-02-05 16:47

Afgelopen zaterdag ging JO13-1 op reis naar de omgeving van Nijmegen om daar te voetballen tegen sc Bemmel. Samen met dit team staat JO13-1 onderaan in de 3e divisie.

Een belangrijke wedstrijd dus, wat helaas voor asv Dronten niet goed uitpakte. Na de aftrap van asv Dronten werden door beide teams de eerste pogingen tot een aanval opgebouwd, zonder succes.

Na 5 minuten kwam er een hoge bal in het strafschopgebied van asv Dronten waarover David geen controle kreeg. Met een laatste zetje door een speler van SC Bemmel rolde de bal in het doel (1-0). In de 8e minuut lijkt Dymairo te worden neergehaald. De scheidrechter zag hier geen strafschop in. Even later weer een stuiterende bal in het strafschopgebied bij asv Dronten. Ze krijgen de bal niet weg; 2-0.

asv Dronten was niet in staat de wedstrijd te keren, kansen waren er voor sc Bemmel. Door reddingen van David en doordat de bal naast geschoten werd, leverde dit niets op.

Aan het eind van de eerste helft weer een goede kans van sc Bemmel. Nu belandde de bal op de paal en rolde het veld weer in. Op het moment dat deze actie genotuleerd wordt (schrijver heeft dit doelpunt niet gezien) belandt de bal toch bij een speler van sc Bemmel die de bal in de verre hoek schiet 3-0.


2e helft

Nu zijn de supporters van JO13-1 wel gewend aan een achterstand en een slechte eerste helft. “Het komt goed in de tweede helft” was dan vaak een positieve uitspraak, met meestal uiteindelijk een goede afloop. Met een 3-0 achterstand hebben de spelers dit keer dan wel een hele goede tweede helft nodig.

De eerste aanval is voor sc Bemmel met uiteindelijk een redding van David. Met een goede actie kan Floris de achterlijn halen, zijn voorzet wordt tot hoekschop verwerkt. Een vrije trap voor sc Bemmel is een prooi voor David. Aan de andere kant een overtreding op Sil, waarna asv Dronten een vrije trap mag nemen. Deze wordt door Maurice over het doel geschoten.

Na een mooie aanval door het midden een schot van Maël, de doelman kan deze bal niet klemvast krijgen, waarna Floris bijna vanaf de achterlijn voorgeeft. Dymairo loopt de bal er in. Tot ieders verbazing wordt deze afgekeurd.

Weer mocht asv Dronten een vrije trap nemen. Nu ging de bal net over het doel. Een kleine kans voor Jeen, zijn schot was niet hard genoeg en belandt in de handen van de doelman.

Een laatste actie van Floris, die een voorzet geeft na een knappe aanval. Helaas was de bal met over de achterlijn geweest, waardoor de bal die uiteindelijk in het doel belandde, terecht werd afgekeurd. 

Een terugreis van een uur en een kwartier, even naar huis en dan om 16.30 uur weer verzamelen voor Heerenveen. Doordat JO13-1 als team het meeste geld had opgehaald voor de Nieuwjaarsloop, mocht dit team op uitnodiging van MTH Accountants een wedstrijd van sc Heerenveen bezoeken. Dit werd dus Heerenveen – Twente.

Om 17.30 uur werden we ontvangen met drinken en patat en een snack een frikandel. De nodige sausen en appelmoes maakten de maaltijd compleet.

Om 18.30 uur begon de wedstrijd tussen Heerenveen en Twente. In de rust en na afloop kon het gehele team en de begeleiding drinken halen in de catacomben. Na afloop kreeg Noud nog een cadeau van Heerenveen omdat hij het meeste geld had opgehaald voor de Willems Automobielen Voetbalkampen.

Na een teleurstellende wedstrijd bij sc Bemmel was dit een mooie en goede afsluiting van een voetbalzaterdag.

Namens het team en de ouders bedanken we MTH Accountants voor deze uitnodiging en leuke avond bij sc Heerenveen.

Een enthousiaste vader

 

 

Ga terug

Share |