asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO11-2 sluit seizoen af in stijl met sterke wedstrijd

2018-12-10 10:45

Regen, kou en harde wind, alle ingrediënten voor een lekkere herfst wedstrijd waren aanwezig. Zonder Guido helaas dit keer dus vandaag geen wissels. Na de sterke wedstrijd van vorige week tegen OWIOS werd er met een soortgelijke opstelling gestart. Nog wel even regelen wie er gaat keepen. Derrik en Martijn namen elk een helft voor hun rekening. Dat leidde tot de volgende opstelling:

Martijn op de goal, Finn rechtsachter, Thomas centraal in de verdediging, Tijn linksachter. Op het middenveld aan de linkerkant Anniek, Seth centraal, Derrik rechtshalf. Jeroen start in de spits.

ASV Dronten neemt na de aftrap direct het heft in handen en het lijkt er op dat het trainen vruchten begint af te werpen. Steeds vaker zijn er momenten te zien waarop iedereen in beweging is en dat de bal makkelijker rond gaat. Vrij snel krijgt de JO11-2 een corner die genomen wordt door Anniek. Ze heeft een best schot in huis zowel met links als rechts en draait de bal hoog in. Tot verbazing  en vreugde van iedereen valt de bal over de keeper netjes in de zijkant van de goal, 1-0. In tegenstelling tot de goal van vorige week zagen we hier een echte indraaier J. Seth zet zijn goede spel van vorige week door en is continue in beweging. Martijn weet hem vanuit de goal een paar keer slim in te spelen. Seth heeft een goed idee van de ruimte om zich heen en krijgt veel tijd om de bal aan te nemen en met passjes te strooien. Hij ziet na weer ene mooie pass van achteruit dat Jeroen diep gaat zoals hij dat veel deed vandaag. Seth legt de bal met veel gevoel tussen de twee verdedigers door op Jeroen die op volle snelheid is. Jeroen kan in een beweging de bal langs de keeper tikken, 2-0. Dat gaat lekker. Er wordt goed gevoetbald met veel balbezit. Finn en Tijn maken het veld groot door veel de buitenkant op te zoeken. Doet IJVV dan niets? Jawel, zij loeren op de counter met de snelle spits waar Thomas zijn handen vol aan heeft. Gelukkig moet je Thomas 4 x passeren voordat je hem kwijt bent en hij heeft het talent vaak als winnaar uit een klutsduel te komen.  Derrik  kan aan de rechterkant twee keer zijn tegenstander de hielen laten zien maar kan alleen de tweede keer een goede voorzet geven waar jammer genoeg niemand tegen aan kan lopen. Tijn en Finn blijven rustig aan de bal en combineren lekker met Seth en Anniek. Er worden veel een tweetjes gedaan en zo voetbalt de JO11-2 onder druk uit van de tegenstander. Martijn trapt de bal lekker ver uit waarbij Seth de bal uit de lucht snel onder controle kan brengen, hij kan via Anniek en weer terug de bal breed leggen op Derrik. Hij sprint op snelheid langs zijn tegenstander en snijdt goed naar binnen. De laatste meters springt de bal iets te ver van zijn voet af waardoor hij niet meer goed kan schieten en de bal via de keeper op de paal krijgt. Ook Derrik probeert de bal in te draaien maar dat kan alleen AnniekJ.

IJVV doet wat terug en weet een gemiste bal van de verdediging te verzilveren, 1-2. Geen vuiltje aan de lucht maar toch een signaal dat je de directe tegenstander niet moet laten lopen. Het gebeurde gelukkig weinig vandaag. De volgende goal komt weer van de voet van Jeroen die zoals al eerder gezegd veel diepte in zijn spel had en nu vanaf de rechterkant om zijn tegenstander heen kan komen. Hij heeft een goede controle en kan de bal met een droog schot in de goal rammen, 3-1.

De tweede helft zakt ASV Dronten iets terug en krijgt het wat meer te maken met snelle counters van IJVV. Derrik heeft inmiddels van plek gewisseld met Martijn en heeft wat moeite met uittrappen. Hij levert de bal meerdere keren in wat voor druk op de verdediging zorgt. Martijn gebruikt zijn lichaam prima in de duels en schermt net als Anniek goed de bal af. Zijn vervolg is af en toe wat te langzaam waardoor de  aanvaller weer terug kan komen in de strijd om de bal. Anniek meldt zich steeds meer voor het doel van de tegenstander en voert de druk op. Ze probeert te zoeken naar een schot en zet Jeroen vrij, die controleert goed 1 op 1 voor de keeper maar schot de bal links voor de goal langs. Jeroen draait en kapt en is zijn tegenstanders kwijt maar beloont zichzelf vandaag te weinig door de te zwakke schoten op de goal. Het is net alsof er geen kracht meer over is voor een schot na het uitspelen van de tegenstander. IJVV maakt twee keer gebruik van de counter en weet de stand terug te brengen tot 3-3. Tijn kan nog een keer op doel schieten vanaf kansrijke positie, het team blijft pushen en weet dat er meer in zit. Het team krijgt veel corners en probeert de bal voor het doel te krijgen. We naderen de laatste 5 minuten wanneer Jeroen een corner van de rechterkant neemt. Hij levert een goede corner af en probeert daarmee Martijn te zoeken. De bal komt eerst bij Anniek bij de tweede paal, zij werkt de bal bijna in het doel maar het is Martijn die de bal uiteindelijk over de doellijn tikt met zijn lichaam. Hij viert het op gepaste wijze door met zijn knieën over het modderige veld te glijden, 4-3. De ontlading is groot maar zeer begrijpelijk want er wordt hard gewerkt en goed gespeeld door de JO11-2.

Na drie minuten fluit de scheidsrechter af en is de laatste wedstrijd geëindigd in een terechte overwinning. Spannend was het wel en IJVV toont zich een goede verliezer. Komende week is het nog 1 week trainen en daarna is het sportpark dicht tot 15 januari.

Ga terug

Share |