asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO11-2 speelt beste wedstrijd van het seizoen

2018-11-11 15:11

Een beetje druilerig weer zoals voorspeld maar dat mocht de pret niet drukken. Wel een lekkere vroege wedstrijd om half negen dus om acht uur zaten we met uitgeslapen koppies in de kleedkamer in een opperbeste stemming. Er is van de week goed getraind met veel inzet en eerlijk is eerlijk ook wat speelsheid maarrrr, de inzet is er ook doordeweeks.

Seth moest nog even zijn broodje naar binnen werken dus we kwamen iets later op het veld dan gebruikelijk. Snel even de warming up terwijl de goals werden klaargezet en daarna nog even een pass en trappen vorm uit de training. De JO11-2 was er klaar voor. Opstelling;

Annick op de goal, Martijn rechts, Derrik centraal en Finn links. Op het middenveld staan Jeroen, Thomas en Seth. Guido nam na twee goede keeperbeurten weer plaats in de spits. Tijn startte als wissel. Van te voren was er aan het team meegegeven dat er scherp begonnen moest worden en dat gebeurde ook. Wilsum zette er veel inzet tegen over en kwam al gauw op voorsprong door een hard schot van de linkerspits die ook nog eens veel snelheid had. 0-1. Niet getreurd, zoals wel vaker had ASV Dronten het betere van het spel. Martijn had zijn handen vol aan de speler en was hem af en toe kwijt. Hij gebruikt al wel steeds vaker zijn grote lijf, dat is al een grote winst. Derrik moest af en toe wat corrigeren maar had minder te doen dan de vorige wedstrijd. Finn speelde sterk en kon bij iedere bal die Annick inspeelde mooi opendraaien en Seth inspelen. Seth dacht goed mee en er ontstond regelmatig een heel erg mooi combinatie spel waarbij het middenveld goed het spel van links naar rechts verdeelde. Als Guido dan ook sterk in de bal komt en deze terug kan leggen of kan opendraaien en passen dan is het echt genieten aan de zijlijn.

Thomas was in het begin even zoekende naar zijn verdedigende taken en moest steeds wisselende spelers oppakken. Dat was verwarrend maar toch deed hij dit instinctief erg goed.

De samenwerking met Jeroen was goed, beide aanvallers verstopten zich niet en waren dreigend naar de goal. Toch was het Seth die de 1-1 maakte over de linker kant na goed te zijn vrij gespeeld door Guido die mooi opendraaide na een pass van het middenveld. Seth kon opstomen en rond stijlvol af met zijn linkerbeen. Seth zijn spel verdiend ook een goal.

Asv Dronten drukte goed door en kwam zelfs op voorsprong door een goal van Guido die knap afrondde na weer een goede aanval, 2-1. Tijn was inmiddels binnen de lijnen en had een goede controle over de bal. Na een combinatie met Martijn kon hij Guido wegsturen en de goal was dan ook een logisch vervolg van een mooi opgezette aanval waarbij alles klopte. Strakke passes op de juiste snelheid, goede aanname en de speler zonder bal die vraagt en de bal krijgt, SUPER!!

Helaas konden we niet zo lang genieten van de voorsprong. Wilsum zat niet stil en kon vooral gevaarlijk worden door de afstand schoten van die zelfde linker aanvaller die overal doorheen sneed. Hij scoorde de 2-2. Rond het eerste kwart toch maar een tactische omzetting. Wanneer de tegenstander in de aanval was nam Derrik de gevaarlijke man over. Dat kan je hem wel toevertrouwen. Thomas was weer ouderwets sterk in zijn duels. Daar kun je als tegenstander toch behoorlijk gefrustreerd van worden. Er werd lekker fysiek gespeeld en het team was niet bang om wat uit te delen. Ik denk vaker vroeg beginnen. Of ligt het toch ergens anders aanJ.

Jeroen had soms zeeën van ruimte aan de rechterkant en nam regelmatig de beslissing om naar binnen te snijden i.p.v. buitenom te gaan en voor te geven. Tja dan kom je met je rechterbeen toch verkeerd voor de goal uit en wordt schieten lastig. Gelukkig kun je altijd de bal op Guido leggen waarna deze gekaatst kan worden. Een levensgrote kans voor Jeroen in een 1 tegen 1 op de keeper ging mis vanwege een slap schotje met een bijzonder deel van zijn voet. Het was in ieder geval niet de binnenkant. Jammer, hij had zich zelf goed kunnen belonen voor zijn harde werk. Een zeldzaam foutje van Finn in deze wedstrijd leidde de 2-3 in die al vrij snel werd weggewerkt door weer Guido, 3-3. Helaas was de organisatie tot aan de pauze daarna iets weggezakt. Dat leverde de 3-4 en even later de 3-5 op.

Toch moet ik het team nageven dat er geen moment sprake was van paniek of frustratie. Er werd geweldig gevoetbald. Derrik kon met 2 a 3 goede rushes naar voren na een balonderschepping met een gevaarlijke pass Seth goed vrijzetten. Seth slingerde bal voor het doel maar hij ging er maar niet in.

In de rust even de koppies bij elkaar en de instructies weer aangehaald. Derrik ging keepen ipv Annick. Annick ging aan de rechterkant spelen en had vaak duels met de goed schietende tegenstander. Ze won vrijwel alle duels en was vandaag machtig gevaarlijk. Elke aanname was goed, ze verlegde het spel de andere kant op en zat overal tussen in. De 4-5 kwam van haar voet. Ze onderschepte de bal, stoomde op tussen een paar tegenstanders door en haalde uit op doel. GOALLLLLL. Ook de 5-5 kwam van de voet van Annick. In deze fase was de JO11-2 oppermachtig. Elke aanval afgeslagen en direct overgenomen. Jeroen en Guido liepen goed mee en als zij elkaar op de beslissende momenten de bal hadden gegund was het score verloop alleen maar groter geweest. Geen kritiek maar een constatering want beide mannen speelden met geweldig veel inzet en af en toe ook slimheid. Toen kwam daar de 6-5 en ja hoor……., weer van de voet van Annick.

De JO11-2 kreeg het gevoel dat ze dit ook gingen binnen slepen. Derrik moest er toch een keer aan te pas komen na een doorgeschoten bal. Hij kwam uit zijn goal en keerde de bal met een halve sliding. De beslissende 7-5 was weer van de voet van de Seth die de wedstrijd opende en in het slot gooide. Wilsum was gebroken.

Jeroen was blij maar baalde stiekem toch even dat hij niet had gescoord. Gelukkig kon hij er wel om lachen. Het mooie van vandaag was niet zozeer de uitslag maar het feit dat er nu dingen op het veld terugkomen die in de training worden aangegeven. Positie spel, balbezit houden, inspelen en kaatsen, van afstand schieten. Ondanks dat het zo spannend was en dat er natuurlijk genoeg misging was het genieten om naar te kijken. Veel aanvallen begonnen met een onderschepping en een goed vervolg. Martijn, Finn en Tijn hadden daar veel hun aandeel in. In de JO11-2 scoort iedereen blijkt nu.

We gaan komende week weer lekker voortbouwen op de resultaten van vandaag en volgende week spelen we dan dichtbij in Swifterbant tegen een van de titelkandidaten, SWIFT JO11-1.

Ga terug

Share |