asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO11-2 verliest terecht van ’t Harde JO11-1

2018-02-11 13:22

De JO11-2 heeft vandaag verloren met 0-5 tegen het sterker geachte team uit ’t Harde. Een helft lang kon de JO11-2 nog meekomen en waren er zeker kansen om zelf ook te scoren. In de tweede helft was er niets meer terug te vinden van de goede organisatie en de afspraken die vooraf waren gemaakt.

Opstelling:

Dilano op de goal, Koen, Pascal en Mika in de verdediging, Thiemen en Jeroen op het middenveld, Quint Dorgelo in de spits. Karst en Quint Starreveld begonnen als wissel. ASV Dronten begon geconcentreerd aan de wedstrijd al had ’t Harde vanaf het begin wel de overhand. De 0-1 viel wel wat schlemielig. De slim spelende spits van de tegenstander speelde vlakbij de achterlijn Thiemen uit en kon zo op het doel af. Hij benutte de kans door de bal bij Dilano in de korte hoek te schieten. De eerste kans was direct raak. Quint Starreveld kwam in het veld en leverde de eerste pass half hoog af op Jeroen die bij zijn aanname op zijn kont viel en zijn stuitje pijn deed. Toch waren de jongens niet kansloos. Met een paar mooie combinaties kwam de bal linksvoor terecht. Via Karst ging de bal naar Quint die in het midden voor de goal vrijstond en de kans op 1-1 voor het binnen schieten had. Helaas was zijn aanname te slordig en was de kans weg. Dilano stond scherp te keepen en voetbalde goed mee, was alert door eerder bij de bal te zijn en toonde vooral geen angst in de duels. De jongens zetten af en toe goed druk en zorgden er zo voor dat ’t Harde niet goed naar voren kon spelen en de bal achterin hield. Met name Karst en Koen zaten goed in de wedstrijd. Ze veroverden veel ballen, Koen was goed aan het sturen in de verdediging. Een kansje voor Mika op een schot aan de rechterkant werd geblokt. Jeroen mocht een keer uithalen en Thiemen had een tweetal schoten op aangeven van zijn medespelers. Het vizier was nog niet goed gericht.

Een afstand schot van ’t Harde stuiterde via de onderkant van de lat op de grond het doel weer uit. In bijna 100 % van de gevallen was dit een doelpunt, de scheidsrechter liet doorspelen. Toch moesten de mannen een tweede tegentreffer incasseren. De tegenstander kwam bij vlagen niet onder de druk uit maar behield de koelte en bleef combineren. In balbezit van de tegenstander was de afspraak om dicht op de mannetjes te zitten en dat gebeurde redelijk tot goed. In balbezit lieten de jongens mooie combinaties zien, niet alles lukte maar de intentie van veel aanvallen was duidelijk.

Hoe anders zou de tweede helft worden.

Dilano kwam in het veld voor Quint Dorgelo en nam zijn plek over in de spits. De tweede helft was geen schim van de eerste helft, de irritatie nam toe, er werd gepraat naar de scheidsrechter, de duels waren niet meer fair van onze kant. De tegenstander zat er nog steeds kort op en speelde geheel hun eigen spel, iets wat ook van de JO11-2 werd verwacht. Het lukte echter niet. Karst had verdedigend een paar goede acties en zat fel op zijn tegenstander met eerlijke en nette duels die hij overigens bijna allemaal won. Maar ja, als je dan de bal veroverd is het zonde om deze direct weer in te leveren doordat de rust niet werd bewaard om de bal in de ploeg te houden. Passjes van 2 meter gingen mis, twijfel wie welk mannetje moest oppakken in de verdediging, niet mee terugkomen. ’t Harde bleef lekker combineren en kreeg door slim het spel te lezen alle gelegenheid om doelpunten te maken. Pascal kon vandaag niet zijn favoriete stofzuigwerk uitvoeren en liep zich geregeld vast in de fel jagende verdediging van de tegenstander. Dilano had met wat durf een schot op doel kunnen wagen maar besluit met twee verdedigers achter zich aan de bal terug te kappen, jammer. Durven, daar begint het mee. Zetten de mannen dan helemaal niets tegenover het spel van ’t Harde? Jawel, met een aantal afstand schoten werd de keeper een paar keer getest, hij redde een paar keer goed. Een corner van Dilano kwam nog wel het dichtste bij een doelpunt als een van de mannen zijn hoofd er tegenaan had gezet. De 0-3, 0-4 en de 0-5 waren het gevolg van het volledig loslaten van de verdedigende taken en het kwijt zijn van de organisatie op het veld. Er valt veel te leren naar aanleiding van vandaag. We hebben vandaag verloren van een sterke tegenstander die goed voetbal speelde. We hebben niet verloren omdat we zelf niet mee konden in het spel maar omdat we niet slim genoeg spelen en de oorzaak voor dingen die fout gaan niet bij ons zelf leggen. Komende week maar weer lekker trainen en kijken of we die voetbal slimheid positief kunnen gebruiken.

We zullen het nodig hebben want ’t Harde is wel het niveau tegenstand dat we kunnen verwachten in de rest van de competitie. Berkum JO11-2 uit om 09.30 uur.

Ga terug

Share |