asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO11-2 winnen op Urk...

2018-02-04 18:06

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd/JO11/2/2018-02-03_JO11-2.jpg

 

De derde oefenwedstrijd al weer in de winter periode. Nu tegen een gerenommeerd tegenstander in en op Urk. Karst is op wintersport maar verder waren alle matadors weer aanwezig. Dilano was hersteld van zijn hardnekkige griep. Tijdens de trainingen de afgelopen week was de power nog afwezig. Vandaag zagen we weer een oude Dilano.

Thiemen had het voor elkaar om een aanvoerdersband te regelen en liep trots met dat ding om zijn arm. Moest deze nu aan je rechterarm of je linkerarm was de vraag toen hij net uit zijn bed kwam.

De mannen hadden een prima trainingsweek achter de rug en de VTON trainingsapp heeft ook zijn weg gevonden binnen de trainersstaf. Vooral de partijspelen lieten veel progressie zien in het vrijlopen en in beweging zijn. Slimme een-tweetjes, op het juiste moment aanbieden en mooie individuele acties waren er te zien. Dat bood hoop voor vandaag.

Op het goed verzorgde complex van Urk werd begonnen met de volgende opstelling;

Mika op doel, Koen en Quint Starreveld achterin, Pascal, Thiemen en Dilano op het middenveld. Quint Dorgelo op zijn vertrouwde plek voorin. Jeroen was de eerste wissel. Op het zware veld van Urk dat meer op een weide leek door de zeldzame grassprietjes, volgens de jongens, mocht er worden afgetrapt.

Urk kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel door individuele acties en niet alert verdedigen van de mannen. De gretigheid spat er af ban ASV Dronten. Dat is te zien aan de voorwaartse drive die de spelers hebben waardoor de verdedigende taken niet altijd scherp zitten. De beroemde driehoekjes waren wel terug te zien op het veld. Middenveld inspelen en kaatsen op opkomende speler aan de zijkant, mooi hoor. Bij vlagen knalden de mannen er simpel doorheen. De intentie van elkaar zoeken was goed te zien, niet alles lukte natuurlijk maar dat is een kleinigheid. ASV Dronten kwam op voorsprong door een goal van Dilano, hij reageerde alert en kon de bal intikken, 0-1.

Urk kwam snel terug omdat het gedurende vijf minuten niet goed stond en de duels te makkelijk werden verloren. Urk was wat fysiek. De mannen hebben toch wat moeite om daar aan te wennen. Na de tegengoal zonder enthousiasme van de tegenstander, het viel zelfs Dilano op, kwam vlot de 2-1 voor Urk. Zoals altijd tonen de mannen veerkracht en laten ze zich niet gek maken. Koen zat dicht op zijn tegenstander en kon na veroveren van de bal regelmatig met een goede pass verder bouwen aan een aanval. Thiemen liet zich vandaag wat makkelijk uitspelen maar was overal dichtbij de bal te vinden. Vooral nadat Dilano op links opkwam, twee man simpel het bos instuurde met een schijnbeweging en de bal netjes terug legde op Thiemen. Hij kon van dichtbij de 2-2 inschuiven. Bijna de zelfde situatie leidde tot de 2-3 van de voet van Thiemen. Ook nu was het weer een inschuiver na een assist van Dilano. Tussentijds volgde er vanuit de korte corner met Dilano als kaatsende speler een mooie voorzet op het hoofd van Pascal. Hij kopte de bal knap op de onderkant van de lat. Hij zag hem er al in gaan.

Mika stond alert te keepen en moest een enkele keer in actie komen. Een paar uittrappen door het midden leverden even wat gevaar op, de zijkant zoeken dus. De opdracht van tevoren was opbouwen via de zijkanten.

In de tweede helft was het Koen die op de goal mocht, Mika nam zijn plek over in de verdediging. Jeroen was weer lastig voor de tegenstander en maakte het zichzelf soms wat te moeilijk door de bal lang bij zich te houden. Combineren ging erg goed vandaag en ook het winnen van duels lukte onze kleine aanvallende stofzuiger goed. Quint kond regelmatig langs de lijn de diepte in worden gestuurd. Hij was continue gevaarlijk en bij zijn uitvallen liep Pascal een paar keer goed mee op om de bal te ontvangen. Het geluk was vandaag niet met hem want er kwamen weinig goede ballen bij hem aan. Vanuit een corner van Dilano kwam een kopbal van Thiemen op de lat. Mika acteerde sterk, won veel duels en zette de goede lijn van het keeperswerk voort in zijn veldspel. Met veel onderscheppingen en goede passes liet hij zien weer terug te zijn. Goede aannames en mooie combinaties, het was deze week al te zien op de training. Koen heeft een mooie uittrap in de benen en kon goed de zijkanten bedienen, Quint Starreveld had in de eerste helft wat moeite met het zoeken van de zijkant en luisteren naar de coaching, de tweede helft  liet een sterke verbetering zien.

Toen kwam de Quint Dorgelo show. Lopend met de bal is Quint op zijn sterkst. Vandaag kwam daar ook een stuk slimheid bij kijken. Hij kwam een paar keer goed naar de bal en speelt met snelle combinaties door op de juiste momenten een-tweetjes aan te gaan of door even te kaatsen. De 2-4 kwam van zijn voet na een mooie solo waarbij Pascal weer eens meeliep. Recht op de keeper af en de bal er langs schuiven, netjes hoor.

De scheidsrechter, die er af en toe wat ver af stond, stuurde Quint ter afkoeling even uit het veld in de eerste helft. Tja, Quint kan goed incasseren maar dan volgt altijd uitdelen. Hij laat niet op zich zitten en zo ook niet vandaag. Licht mopperend kwam hij naar de zijkant, we beschouwen het maar direct als zijn wisselbeurt. Eind tweede helft kwam Quint na een flitsende combi op de vierkante meter tussen Thiemen, Dilano en Mika opzetten over links. Hij omspeelde twee man en tikte de bal er in, 2-5.

De laatste goal typeert Quint misschien nog wel het meest. Doorgebroken op de linkerkant kon hij de bal op Pascal passen die dan 1 tegen 1 voor de keeper zou staan. Quint besluit zelf zijn mannetje te passeren en de bal langs de keeper te jagen in de korte hoek, 2-6. Pascal baalt natuurlijk enorm, met een lach op zijn gezicht, hij had die goal willen scoren. Ja, we kunnen er niets van zeggen Pascal.

Urk vindt penalty’s nemen zonde van de tijd en loopt het veld af. Zo ook wij, tijd voor de douche en het feestje met DJ in de kleedkamer. Met Pascal steevast als laatste die de kleedkamer uit komt mocht er dan begonnen worden aan een traditie als je op Urk hebt gespeeld. Een bakje kibbeling happen bij de jongens van de Fant

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ’t Harde JO11-1. Dit is een tegenstander van een ander kaliber. Er zal vooral sneller moeten worden gespeeld en dichter op de tegenstander moeten worden gezeten. Compact voetballen. Eens kijken of we er dat de komende week wat in krijgen

Ga terug

Share |