asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO12-1 pakt 13e plek op internationaal toernooi om Hasselt Cup.

2019-04-24 12:42

tl_files/content_resources/images/2018-2019/JO12-1/JO12-1_f.jpg

De Hasselt Cup? Ja ja, een serieus toernooi voor de grote jongens met veel teams uit het buitenland. Dit allemaal op locatie in Hasselt. De provincie hoofdstad van Vlaanderen. Voor diegenen die het nu nog niet weten, dat ligt in België. Het land van de frieten, Manneke pis en de slechte wegen.

Enige tijd geleden heeft de technische staf van de 12-1 gedacht zich in te schrijven voor dit prestigieuze toernooi, overigens in goed overleg met de ouders van de spelers. Met een aantal aanvullingen vanuit de 12-2 zou er in het paasweekeinde worden afgereisd naar het mooie Hasselt. Organisatie talent Remco was van de inschrijving en de informatie verstrekking. Danielle en Elisabeth zijn al snel te porren voor dit soort uitjes en namen het inkoopdeel van de organisatie op zich. Met Haci, Kawa en Gerrit als aanvulling hoefden er alleen nog maar 2 extra auto’s worden bij gezocht. Dat was snel gevonden. Alet en Edo mochten als aanvullende ouders het toernooi meemaken.

Met een lekker zonnetje werd er op vrijdag 19 april om 14.00 uur afgereisd naar het zuiden. Bestemming was de middelbare school Kindsheid Jesu, ook wel K J genoemd door de locals. De rit naar het zuiden ging niet zonder strubbelingen. Een file bij Zaltbommel gooide wat roet in het eten en een niet ingeplande plaspauze zorgde er voor dat Alet en Kawa de leader of the pack kwijt waren. Kawa wist snel de juiste route weer te vinden maar Alet moest eerst haar hang naar avontuur kwijt en besloot de suggestie van de navi te volgen door de snelste route letterlijk en figuurlijk uit te voeren. Zo kan het dus dat je vanuit een weiland in een keer op de invoeg strook van de snelweg komt en je uiteindelijk weer bij de groep kunt voegen.

In Hasselt werd het ons niet makkelijk gemaakt. De poort aan de achterkant was dicht en het vinden van de juiste weg was een crime. Besloten werd om dan maar op zijn Hollands alle verkeerswetten te overtreden en de auto’s op onjuiste plekken neer te zetten. Met een klein beetje uitleg van mede worstelende bezoekende teams werd er na een drie kwartier prutsen de goede aanrij route gevonden. Minpuntje van de organisatie.

Het mocht de pret niet drukken want de locatie van K J was indrukwekkend. Een monumentaal gebouw van 4 verdiepingen, een sporthal en veel buiten speel ruimte. Dit was onze playground voor de komende twee dagen. Bij RC Hades uit Zonhoven, samen met Racing Hasselt de organiserende clubs, moesten eerst de vouchers worden opgehaald voor het ontbijt en diner alsmede de vrijkaartjes voor het zwembad in Hasselt. Na het meest ideale lokaal toegewezen te hebben gekregen mocht er worden genoten van een lekker bord spaghetti met veel saus, volgens Thiemen meers saus dan spaghetti. Haci is een fijnproever en vond het geen 3 sterren waard maar ach, het vulde de maag prima voor vuilnisbakken als Gerrit, Remco en Edo. Ook de jongens klaagden niet.

De voetbal was snel gevonden door de boys en al snel werd er door de mannen druk gevoetbald op de vele sportveldjes. Met een lekker hapje en drankje voor in de late avond werd er geproost op een goed toernooi verloop. Slapen gaan had nog wel wat voeten in de aarde maar uiteindelijk luistert toch iedereen naar Kawa.

tl_files/content_resources/images/2018-2019/JO12-1/JO12-1_c.jpg

Match Day 1.

De eerste ogen gingen om 06.15 uur al weer open en om half zeven stonden sommige spelers al weer aan. Tja, dat was eigenlijk wat te vroeg voor het ontbijt dus dat betekent eerst maar eens voetballen beneden op het plein waar gisterenavond de JO19 tot laat in de nacht het gebouw had voorzien van het nodige lawaai. Met een lekker ontbijtje achter de kiezen moest er worden klaargemaakt om af te reizen naar Zonhoven. Al gauw kwamen we achter een Zwitserse bus te zitten die de zelfde kant op moest. De parkeer plek aan de voorzijde was snel vol dus besloten werd achterom te rijden waar de plekken voor het uitzoeken waren. Met nog een half uur op de klok kon er een rustige warming up worden gedaan.

De eerste tegenstander was de thuisclub, RC Hasselt. Vanaf de aftrap werd er door de thuisclub goed druk gezet op ASV Dronten. De 12-1 heeft moeite om onder druk te voetballen en gaat dan over op lange ballen van achter uit. De slag wordt vaak verloren op het middenveld en ballen komen vrij snel terug vanuit de aanvallende linie. Het is dus gokken op de snelheid van Daan en de behendigheid van Soufian. Ties en Naud proberen op te bouwen maar de schwung zit er nog niet in en er is veel balverlies. De druk op de verdediging wordt daardoor te groot en een tegengoal is dan onvermijdelijk. De 1-0, 2-0 en 3-0 volgen elkaar rap op. De Belgen profileren zich als kanshebber voor de titel met veel beweging zonder de bal en veel druk op de bal. Waar beweging is zonder de bal ontstaan veel mogelijkheden tot vlot combinatie voetbal. Iets wat de 12-1 nog niet beheerst. Er wordt nog te vaak individualistisch gevoetbald en de beweging zonder de bal is niet aanwezig. Reactief voetbal zorgt voor veel balverlies.

Gelukkig kan ASV Dronten wel wat terugdoen en laat het zich niet afslachten als een mak lammetje. Een lange bal vanuit een vrije trap van Thiemen komt terecht bij Dilano die de bal bij de tweede paal zo voor het intikken heeft. Met Dilano en Thijs in de gelederen komt er wat meer combinatie voetbal in het team en komen er kansen. Ondertussen vallen wel de 4-1 en de 5-1. De tweede goal valt op een moment dat ASV Dronten met zijn allen druk zet. De keeper van de tegenstander wil de vragende middenvelder inspelen maar ziet Thijs over het oog. Die onderschept de bal waarop hij aan het loeren was en kan vrij op de keeper af om de 5-2 te maken. Het is niet dat de 12-1 niet kan combineren of als team kan functioneren, het is erg afhankelijk van de samenstelling en dus de balans in het team of het lukt of niet. Toch is het verlies niet meer af te wenden en moet de 12-1 terecht het hoofd buigen voor deze titel kandidaat.

De tweede tegenstander is een ploeg uit Denemarken. Ondanks de uitslag van 4-1 had hier meer ingezeten voor ASV Dronten. De warrige scheidsrechter luistert veel naar het publiek en zorgt voor veel onrust met verkeerde beslissingen. De 12-1 vertoont een fouten festival door niet in de positie te spelen en op het erg kleine veld als F-pupillen dicht bij elkaar in het midden te voetballen in balbezit. Dat maakt het voor de Denen, die later in het toernooi ver zullen komen, erg makkelijk om aanvallen van ASV Dronten onschadelijk te maken. Zij maken de 1-0 en de 2-0 voordat de 12-1 iets terug doet. Thijs kan vanuit een goede onderschepping van Jeroen en een dito pass over de as opstomen. Hij zet met een onnavolgbare lichaamsschijnbeweging een verdediger op het verkeerde been en kan bij de volgende verdediger de bal op Soufian steken die beheerst afrondt, 2-1. Thijs is dan misschien niet de snelste of de sterkste maar hij weet goed hoe je als teamplayer moet fungeren en gebruikt zijn techniek en schijnbewegingen als sterk wapen.  Soufian en Daan zouden van deze acties iets moeten leren door meer overzicht te tonen voor de goal en vaker een bal af te leggen. Ook de combinatie moet meer worden gezocht om echt gevaarlijk te kunnen worden. Het wordt uiteindelijk 4-1 voor de Denen die de fouten van de 12-1 goed afstraffen.

tl_files/content_resources/images/2018-2019/JO12-1/JO12-1_a.jpg

Het is nog niet zo’n best resultaat, 0 uit 2. De laatste wedstrijd van de ochtend moet daar maar verandering in brengen. We mogen tegen een Duitse ploeg. Al snel is duidelijk dat er hier meer te halen valt dan tegen de voorgaande twee teams. Jeroen en Finn hebben in deze pot veel overtredingen nodig om balbezit te krijgen en dat irriteert de coach van de Duitsers alsmede het meegereisde publiek. De eerste goal valt door een vrije trap van Thiemen. Hij schiet de bal van rechts voor de goal zo hard op de goal dat de keeper de bal haast niet ziet aankomen. Hij hoort de wind en ziet de bal achter zich in de goal liggen. 1-0. De tweede goal komt van het hoofd van Soufian die een prachtige voorzet van Finn hard binnen kopt en zo de 2-0 op het score bord zet. Finn is nog niet erg succesvol in zijn acties maar levert met deze assist wel een grote bijdrage aan de winst in de wedstrijd. De tegenstander heeft echter ook een mannetje die een afstand schot in huis heeft. Veel mensen voor de goal betekent ook dat Djan bij de vrije trap van deze speler weinig zicht heeft. De bal is hard maar niet geheel onhoudbaar. Djan ziet de bal slecht aankomen en kan dat voorkomen door zijn verdedigers ruim baan te laten maken. Ook de Duitsers laten zich niet onbetuigd en maken in de persoon van de grote middenvelder ook de nodige overtredingen die voor het gemak door de Duitse coach die Engels schreeuwt worden vergeten. Hij gaat over de rooie tegen de 14-jarige scheidsrechter die zich geïntimideerd voelt en bij elke beslissing zich steeds ongemakkelijker gaat voelen ook al heeft hij gelijk. Met de 2-1 eindstand op het bord wil de coach geen handjes schudden en gaat hij ook tekeer tegen Remco en Haci. Beide mannen blijven vriendelijk en staan hem zachtaardig te woord. Hij wil maar niet afkoelen en druipt met zijn team snel af richting uitgang van het sportpark. De ochtend zit er op met een derde plek in de poule als gevolg van de winst partij op de Duitsers.

Even lekker douchen en de hele middag ligt open voor lekker eten en zwemmen. De dames besluiten een lekker stoeltje in de zon te plaatsen, flesje wijn er bij en relaxen maar. Gerrit en Remco schudden de beentjes uit in de stad en pakken daar een pintje. Haci let op de dames. Kawa en Edo begeleiden de jongens in het nieuw gebouwde zwembad van Hasselt waar werkelijk niets mag van de discrete en nette Belgen. Uiteindelijk houden de jongens het niet meer van de verveling en hebben ze een groep medestanders van AJAX gevonden waarmee voetbal liederen worden gezongen in het zwembad. Hierbij is Naud Top, dat lieve jongetje met die blonde krullen, de grote aanjager. Hij zingt voor en de rest zingt hem na in het bad, wat een chaos. De Belgen zijn dit zeer duidelijk niet gewend en overleggen met elkaar via hun oortjes. Ze besluiten niet in te grijpen en dat blijkt de juiste keuze.

tl_files/content_resources/images/2018-2019/JO12-1/JO12-1_d.jpg

Na app contact met Alet reizen we om 17.00 uur weer af richting Kindsheid Jesu voor een verfrissend drankje en om ons klaar te maken voor het diner bij een plaatselijke pizzeria. Danielle heeft er de nodige moeite voor moeten doen maar het was weer voortreffelijk. Na de binnenstad even op stelten te hebben gezet met een motiverende Haci werd er rond 21.00 uur weer richting K J afgereisd. De tweede avond is een kopie van de eerste avond zij het dat de jongens eerder de oogjes dicht en de snaveltjes toe hadden. Het was kortom met een lekker drankje en een hapje weer erg geslaagd voordat er bij iedereen de luiken dicht gingen.

Match Day 2.

Na een goede nachtrust werden de meeste jongens wakker met frisse koppies ondanks het late tijdstip van de vorige avond en de gedane inspanningen overdag. Kort tijd voor het ontbijt, ook nu weer prima verzorgd met lekker vers brood, goed beleg en voldoende thee en koffie. Danielle en Elisabeth hadden de sokken er goed in maar dat was ook nodig want er moest natuurlijk nog worden geschminkt. Verbazingwekkend hoe snel je de weg kunt vinden in een nieuwe omgeving als je 1x de route hebt gereden. Een kwartier voor aanvang kwamen we aan in Zonhoven. Tassen neerzetten, twee rijtjes maken, warming up uitvoeren en d’r vol boven op klappen zoals Johan dat graag ziet als hij er bij isJ. 09.45 uur starten, mooi op tijd. De JO12-1 deed wat er van ze verwacht werd en gaf de Deense tegenstander weinig kans. Meerdere malen kon Daan op rechts er prima vandoor racen met de bal aan de voet. Met wat meer overzicht en samenspel konden er zo 2 of 3 goals meer worden gemaakt. Nu bleef het bij 1 goal die hij na zijn rush snoeihard langs de keeper schoot. Dat moest ook wel want Soufian stond volledig vrij voor de goal en bij een misser zou er wat commentaar volgen. De voetbal wet is ook dat als je scoort je gelijk hebt. ASV Dronten had de wedstrijd onder controle totdat er halverwege de tweede helft een lange bal over de verdediging vloog. Normaal gesproken een prooi voor een keeper die goed oplet. Er gingen nu meerdere zaken mis waardoor de Denen de bal simpel onder Djan door konden tikken om zo de 1-1 op het score bord te zetten.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter betekende dat dus penalty’s. Djan weerde zich goed maar kan niet opboksen tegen vijf gemiste penalty’s. De zekerheden gaven vandaag niet thuis bij het nemen van hun penalty. Spanning? Vast wel, het ging nu ergens om, wel of niet doorgaan voor de strijd om plek 9. Djan pakte twee penalty’s maar moest het hoofd buigen voor de enige penalty die de tegenstander wel scoorde en ASV Dronten niet.

De tweede wedstrijd mocht worden gespeeld tegen de Zwitsers die bij het opkomen van het veld er al uit zagen alsof zij al hun energie hadden verbruikt. Het bleek ook juist te zijn want de JO12-1 kwam vrij snel op voorsprong en roken bloed. Soufian, Casper en Thijs maakten het de verdediging van de Zwitsers zo moeilijk dat er binnen no time 5 ballen achter de keeper lagen. Bij de 3-0 werden de mannen al wat overmoedig maar het gebrek aan weerstand was echt lachwekkend. Dit waren niet de Zwitsers die een dag eerder zich goed hadden geweerd tegen betere tegenstanders. Bij 6-0 werd de 12-1 wat respectloos door Djan mee te laten voetballen en zonder keeper te spelen. Thiemen ging voorin hangen en kon ook een goaltje meepikken net als Naud. Bij 8-0 was het klaar en kon er met een goed gevoel worden afgesloten. Lekker douchen en op tijd naar huis. Tenminste dat was de gedachte. Remco zag op zijn wedstrijd app tot zijn verbazing dat er om 15.00 uur de laatste wedstrijd moest worden gespeeld tegen…………., unsere Deutsche Freunde von daher.

tl_files/content_resources/images/2018-2019/JO12-1/JO12-1_b.jpg

Ja hoor, we moesten weer tegen die Duitsers. Die waren de commotie van gisteren vast nog niet vergeten. De coach was rustig maar de wedstrijd verliep net als gisteren enigszins opgewonden. ASV Dronten was sterker en speelde beter dan gisteren. Toch bleef de goal aan weerszijden uit. Wel waren er overtredingen aan beide kanten voor nodig. Het Duitse publiek wat in grote getale was meegekomen liet van zich horen op een respectloze manier. De woorden herhalen we maar niet. Ondanks de sussende woorden van Gerrit en Edo bleef het publiek zich roeren. Het deed de wedstrijd geen goed. De scheidsrechter hield het hoofd koel en gaf een Duitse speler een gele kaart voor het neerhalen van Naud die vrij op de keeper af kon gaan. Finn mocht de vrije trap nemen waar verder geen gevaar uit voortkwam. Geen goals betekende dus penalty’s nemen want er moest een winnaar komen.

De penalty nemers van gisteren hadden hun beurt gehad dus het was nu aan Daan, Dilano, Naud, Jeroen en Ties om te scoren. In deze serie profileerde Djan zich ijzersterk door twee penalty’s te keren. Dilano maakte de eerste penalty met een uiterst koele bal no look penalty in de hoek. Naud deed hem goed na en joeg de bal hoog in de hoek. Ties vertelde trots over zijn penalty maar raakte de bal eigenlijk verkeerd. Dat moet je natuurlijk nooit toegevenJ. Hij gaf wel de goede richting en snelheid aan de bal mee waardoor de keeper deze alsnog niet kon tegenhouden. Daan schoot de penalty al net zo overtuigend binnen als Naud en Dilano door de binnenkant van de paal te schampen en de bal in het zijnet van de goal te schieten. Strakker kan niet. ASV Dronten trekt weer aan het langste eind en de Duitsers moesten genoegen nemen met plek 14. Het publiek roerde zich nog even door Haci aan te spreken die geen idee had wat hij fout had gedaan. Het hoofd werd koel gehouden door slim van het veld af te lopen en naar de kleedkamer te gaan.

De prijsuitreiking ging op verzoek waarbij de jongens met luid gejuich een medaille kregen omgehangen.  De lange zit van vandaag was beloond met beter voetbal en een dubbele winst. Voldaan kon er worden afgereisd naar Dronten waarbij onderweg nog een MAC werd gezocht om te dineren. Dat hadden de mannen wel verdiend. De hoogste kwaliteit van de Mc Donalds is natuurlijk te vinden in Best en dat is dan ook waar we aanschoven. Kawa voelde zich goed thuis in de Rock & Roll omgeving van de Mc Best. Haci gaf maar weer eens aan hoe trots hij was op de mannen en was zichtbaar geëmotioneerd. Nu gaat dat natuurlijk al vrij snel bij hem.

tl_files/content_resources/images/2018-2019/JO12-1/JO12-1_e.jpg

In Dronten wachtte een warm ontvangst comité om de jongens mee te nemen naar huis. Komende week is er geen training en mag er worden nagenoten van het super weekend en dito sfeer. Organisatie bedankt!!!!!!

Ga terug

Share |