asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO12-1 pakt eerste overwinning

2018-11-11 15:10

Op een mooie grasmat bij ZAC in Zwolle mocht de JO12-1 proberen de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de thuiswedstrijd stond ASV Dronten al binnen 5 minuten tegen een achterstand van 0-5 aan te kijken. Hierdoor kon de winst ondanks de erg sterke tweede helft niet meer behaald worden.

Hoe anders was het vandaag. Opstelling:  Djan op de goal, Ties, Thiemen en Naud achterin, Daan, Finn en Thijs op het middenveld en Soufian als spits. Casper startte als wissel.

Vanaf de aftrap was het spelverloop wat rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Veel spelhervattingen van ASV Dronten werden genomen met de lange bal van achteruit. Met de snelheid van Daan en Soufian een sterk wapen. Mooi om te zien? Nee, dat is een ander verhaal.

Verdedigend mankeerde er vandaag niet zo veel aan de wedstrijd, het zat goed dicht achterin en het middenveld werd goed bereikt. Thies en Naud konden op snelheid veel ballen onderscheppen en zaten er scherp op. Fysieke duels werden niet geschuwd. ZAC kon er niet veel tegen over zetten dan wat ongevaarlijke combinaties op het middenveld.

Dronten werd sterker en rond de eerste time-out was het dan zover. Een lange bal van Thiemen werd door Soufian goed meegenomen over de linkerkant en knap achter de keeper geschoten, 0-1. Een mooie start. Finn had op het middenveld weinig tijd om de opening te vinden en stond regelmatig met drie tegenstanders om zich heen. Hij controleert de ballen goed maar neemt te veel tijd om de opening te vinden waardoor de tegenstander de gelegenheid heeft om druk te zetten. Het leidt wel eens tot balverlies. Er is gelukkig altijd wel iemand in de buurt die ondersteuning biedt en helpt de bal terug te veroveren.

Haci hield het tempo hoog in de coaching en spoorde de mannen aan. Het begon wat soepeler te lopen. Ook omdat Casper in het veld kwam en met slimme combinaties de bal goed in de ploeg hield. Thijs en Casper maar ook Daan en Casper gooiden de ene na de andere combinatie uit hun benen en sneden zo regelmatig door de verdediging over de linkerkant. De 0-2 kwam na een mooi opgezette aanval over rechts. De pass van achteruit op Soufian werd feilloos gecontroleerd. Daan zag het gat en vloog op volle snelheid over zijn tegenstander heen. Soufian zag Daan vertrekken en gaf a la Bergkamp (voor de ouderen onder ons) een knap passje van 5 meter met precies de juiste snelheid tussen de verdedigers door op Daan. Hij kon zo vrij vanaf rechts op de goal aflopen en schoot beheerst binnen. Fantastische goal vooral dankzij het magnifieke passje van Soufian.

De spirit zat er aardig in bij ASV Dronten. Thijs was aan de linkerkant af en toe niet te houden en gooide de ene na de andere passeerbeweging er uit. Hij haalde een paar keer knap de achterlijn en legde netjes terug uit het boekje. Helaas zat er elke keer net een lange teen tussen van de verdediging van ZAC. In de tweede helft stichtten de lange ballen van Thiemen veel gevaar. Hij kon zelfs een keer opstomen met de bal aan de voet na een onderschepping waarbij niemand van ZAC het Thiemen moeilijk maakte. Haci zag de mogelijkheden van de actie en spoorde aan om van afstand te schieten. Thiemen legde aan voor een vlammend schot en zag zijn schot gekeerd door recht op de keeper af te schieten. Dat was wel wat geweest. Niet alleen Thiemen heeft een goed schot in de benen. Dat heeft ook Daan. Hij mocht aanleggen voor een terechte vrije trap op een afstand van 20 meter van de goal en schoot de bal zo hard binnen dat de keeper niet eens kon reageren op deze streep. De bal verdween in het dak van het doel, 0-3. Het besef kwam binnen dat dit wel eens de eerste overwinning kon worden.

Thies en Naud vraten hun tegenstander op wat tot enige frustratie leidde bij de vrouwelijke tegenstander. De jongens schonken er geen aandacht aan, knap. Het volgende moment was weer voor Soufian die na een mooi opgezette aanval over rechts gevaarlijk dicht bij het doel kon komen en verwoestend uithaalde. Alia zat even niet op te letten en was bezig met haar andere voetballende kroost op de app toen Soefian de bal in de linkerbovenhoek joeg, 0-4. Dat je zo’n prachtige goal moet missenJ. De buit was binnen.

ZAC had m aardig hangen maar konden de duels maar niet winnen van de sterke en slim spelende ASV Dronten spelers. Toch was daar nog even een speldenprikje. Djan kreeg een paar afstand schoten te verwerken en vanuit de corners was er geen gevaar. Wel was dat zo na een omschakelingsmoment van ZAC. Zij veroverden de bal op het middenveld en konden met 3 aanvallers op Thiemen en Djan af. Thiemen gaf lange tijd dekking op de goede positie maar kon niet op tegen de goed uitgespeelde goal. De pass ging links langs hem waarna de aanvaller goed controleerde en onder Djan door de bal binnen schoot, 1-4. Thiemen haalde de bal uit het doel en werd bijkans aangevallen door de aanvaller van ZAC die dacht dat er nog wat te halen viel. Wat licht duw en trekwerk ontstond maar Djan en Thiemen lieten zich niet gek maken.

De deur stond voor ZAC op een kier maar werd met veel geweld hard dichtgeslagen. Vanuit een vrije trap moest Thiemen op aandrang van Haci aanleggen voor een afstand schot dicht bij de middenlijn van het veld. Thiemen nam een aanloop en schoot hard zoals we dat kennen. Soufian raakte de bal midden tussen alle spelers voor de goal nog even aan zodat de bal met veel snelheid in de goal verdween, 1-5. Spelers blij, coach uitzinnig en veel lachende gezichten aan de zijlijn waar het publiek verwend werd met 5 mooie goals en bij vlagen oogstrelend spel.

Kort daarna floot de kleine scheidrechter af voor het eind van de wedstrijd. ZAC droop zuur af en de jongens bedankten het meegereisde publiek. Het lijken net profs, handje in handje juichend op het publiek af. In de kleedkamer zou er verder gefeest worden ware het niet dat er een team van JO15-… in de kleedkamer ook hun overwinning op ZAC aan het vieren waren.

Dan maar zonder te douchen snel de kleren aan en terug naar de kantine voor een patatje en wat drinken. Wat kan voetbal toch mooi zijn………..

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Rohda Raalte om 09.45 uur.

Ga terug

Share |