asvdronten > Nieuws > Nieuws

JO13-1 trakteert publiek op een prachtige overwinning...

2018-03-28 11:59

De vaste volgers van JO13-1 zijn dit jaar nog niet vaak verwend met een mooie overwinning. Slechts enkele punten zijn verzameld, waardoor dit team ook op een lage positie in het klassement staat.

Afgelopen zaterdag was alles anders. Onder aangename lente omstandigheden, op een prima te bespelen hoofdveld, met een tomeloze inzet, prachtige aanvallen en goed positiespel en het talrijke publiek, werd een prachtige en vooral verdiende overwinning geboekt op Bennekom JO13-1.

De wedstrijd begon met een aftrap door asv Dronten.
De eerste overtreding was van asv Dronten de daarop volgende vrije trap van Bennekom werd geblokt door David.
Rechtsback Lisanne kon een keer opkomen langs de lijn waarna ze haar schot naast het doel zag gaan.
De druk naar voren van asv Dronten leverde een hoekschop op die moeilijk door de doelman onder controle te krijgen was, ondertussen had de scheidsrechter een overtreding gezien, waarna Bennekom een vrije trap mocht nemen.
Aan de andere kant van het veld een hoekschop voor Bennekom, die door de Dronter verdediging wordt weggewerkt.
Bij een mooie aanval over meerdere spelers, komt de bal uiteindelijk bij Sil, die zijn voorzet Sil op het dak van het doel schoot.
Hierna een eerste kans voor Bennekom, waarbij de bal in het zijnet werd geschoten.
Vlak voor de rust probeerde asv Dronten het nog met een aantal schoten. Het schot van Maurice werd door de doelman knap naast getikt.
De daaropvolgende hoekschop werd door Bennekom weggewerkt, Luc ving de bal op maar zijn schot was te slap om doeltreffend te zijn.


In de tweede helft ging asv Dronten snel weer op zoek naar een doelpunt. Het veldoverwicht moest toch eens beloond worden. Vanaf het middenveld gaf Sil de bal keurig mee aan Lisanne, zij kon doorlopen tot aan de rand van de zestien-meter en gaf de bal voor. Vanaf deze zestien-meter lijn was de naar binnen gekomen Dymairo eerder bij de bal dan zijn tegenstander, waarna Dymairo de bal in de hoek schoot, onhoudbaar voor de doelman 1-0.
Enkele minuten kon asv Dronten van deze voorsprong genieten. Een aanval van Bennekom werd door het midden op snelheid opgezet waardoor de aanvaller er doorheen kwam en met een diagonale schuiver de bal in de verre hoek schoot 1-1.
Gelukkig pakte asv Dronten de draad weer op en gingen ze weer op zoek naar een voorsprong. Bij de eerst volgende hoekschop voor asv Dronten was het Maurice, die met een kopbal de bal in het doel knikte 2-1.
Bennekom kwam na deze achterstand niet meer echt aan voetballen toe. Een schot van Floris ging net voorlangs, een vrije trap van Maurice ging hoog over.
Na een volgende goede aanval met Maël en Lucas, kon Lucas op doel schieten, dit keer een redding van de doelman.
De volgende aanval begon bij Josef, waarna via Sil de bal bij Maël kwam en hij beheerst scoorde 3-1.
Asv Dronten kreeg de smaak te pakken. Bij een hoekschop vanaf de rechterkant kon bij de eerste paal, Sil de bal intikken 4-1.

Dit was voor Sander de aanleiding om op de staantribune de wave in te zetten.

Er kwamen nog een paar hoekschoppen. Een eerste werd kort op Luc gespeeld, waarna zijn schot over het doel ging.
Bij de volgende hoekschop was het wel raak. De bal werd wel weggewerkt, maar Luc stond nog net buiten het strafschopgebied. Hij nam de bal aan, kapte mooi een naderende tegenstander uit en schoot de bal prachtig in de linker bovenhoek
5-1.

 

Een heerlijke wedstrijd, voor de Drontenaren, waarin inzet, strijd en werken als een team uiteindelijk beloond werd met 5 goede doelpunten. Hopelijk gaan we nog meer van deze wedstrijden zien de komende weken.

 

 

Een trotse voetbalvader.

Ga terug

Share |