asvdronten > Nieuws > Nieuws

MATIG asv Dronten WINT NIET BIJ FC ZUTPHEN UIT 1-1

2017-11-20 08:10

Nabeschouwing door Bert Trompetter

Algemeen:

Er zijn wedstrijden dat je tevreden moet zijn met een punt. Zeker bij uitwedstrijden kan een puntje lekker smaken. Daar kan zaterdag jl. beslist geen sprake van zijn. Legio mogelijkheden zowel voor als na rust werden door Dronten en in mindere mate door Zutphen niet in kansen en doelpunten omgezet. Een 200-tal toeschouwers (waaronder 18 Dronter supporters) zagen onder de luifel van de fraaie sta- en zittribune twee matig acterende teams, die geen raad wisten met de weersomstandigheden. De harde wind van doel tot doel in combinatie met bij tijd en wijle striemende regen zorgden voor een spekgladde kunstgrasmat. Wat betekende dat extra eisen werden gesteld aan balsnelheid en behendigheid. Bij Dronten oogde dit iets verzorgder dan bij Zutphen.

Ondanks die omstandigheden lagen de meeste mogelijkheden om met een overwinning van het veld te stappen toch aan de Dronter kant. Na een voor beide partijen aarzelend begin kreeg Dronten een 3-tal zeer goede mogelijkheden om te scoren zonder dat Zutphen er die fase er ook maar iets tegenover kon stellen. Net op het moment dat het bij Zutphen wat beter begint te lopen weet asvDronten toch op voorsprong te komen na één van de weinig zorgvuldig opgezette aanvallen deze middag.

De verkleumde toeschouwers waren al op weg naar de behaaglijke kantine toen Zutphen een directe vrije trap mocht nemen dicht bij het linker diagonaal van het Dronter 16-metergebied. Doordat de laag ingeschoten vrije trap direct achter de Dronter doelman  belandde werd er met 1-1 gerust, waarbij in de kleedkamer van Dronten vast gesproken werd over het feit of verdedigend de juiste posities werden ingenomen.

Na rust leek het een kwestie van tijd dat Dronten opnieuw een voorsprong in de wedstrijd zou nemen, waarbij Zutphen het naliet met nog 30 minuten te spelen om op een 2-1 voorsprong te komen.  Een knappe reflex van de Dronter doelman zorgde er voor dat asv Dronten in de wedstrijd bleef.

De mogelijkheden voor Dronten om te winnen namen toe omdat Zutphen de laatste 25 minuten met 10 verder moest. Slechts weinigen hebben gezien waarom de scheidsrechter op een zogenaamd dood moment de rode kaart trok voor een overtreding in het strafschopgebied van Zutphen. Tumult alom en waarbij velen rekenden op een strafschop voor Dronten moest het spel (terecht) met een corner worden hervat.

Dronten maakte in de laatste fase van de wedstijd op geen enkele wijze gebruik van de veldmeerderheid, waardoor uiteindelijk met een 1-1 eindstand op de bord huiswaarts werd gekeerd.

Conclusie:

Het team heeft helaas het niveau van de wedstrijden tegen Flevo Boys en Vroomshoopse Boys niet doorgetrokken. De bekerwedstrijd vorige week tegen Olympia Hasselt was in dit geval een veeg voorteken. Het boeiende is dat de tegenstanders veelal met respect onze mannen tegemoet treden. Dat element moet in de wedstrijd positieve energie geven. Van die energie moet vooral in wedstrijden als tegen Zutphen geprofiteerd worden. Dan is één punt te weinig.

Zie ook: https://www.fczutphen.nl/zwaar-bevochten-1-1-gelijk-spel-fc-zutphen-1-zat-asvd-1/

Overige uitslagen:

Nunspeet - Vroomshoopse Boys 0-0
GoAhead Kampen - DETO 0-1
Dos ’37 - Flevo Boys 1-1
DZC ’68 - SVZW 1-2
KHC -WHC 3-1
Barneveld - Hierden 3-2

Ga terug

Share |