asvdronten > Nieuws > Nieuws

OPWEKKING DRONTEN ZORGT VOOR TREURNIS BIJ GO AHEAD KAMPEN

2018-05-21 08:38

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngNabeschouwing door Bert Trompetter

Dronten 20 MEI 2018

4-1 OVERWINNING LAAT ZIEN WAAR HET TEAM STAAT

Of het nu met Pinksteren te maken heeft of niet, feit is wel dat de opwekking die het team na rust onderging na de gelijkmaker (1-1) grootse vormen aannam. Na een redelijke 1e helft met voldoende kansen voor beide teams op meerdere doelpunten werd gerust met een 0-1 achterstand. Zeer prettig voor Go Ahead, want met een overwinning op zak zou het team het degradatiespook ontlopen. Hoe anders verliep voor hen de 2e helft. Met uiteindelijk een 4-1 overwinning op zak stapte dit Dronter-team met opgeheven hoofd van het veld en liet daarbij een grote schare treurende Go Ahead-supporters verdoofd huiswaarts keren. De Dronter supporters glommen van trots en van oor tot oor. Hosanna, zo kan het ook. Dat hadden de mannen toch maar mooi geflikt. De laatste weken met twijfelachtige eer geen enkel puntje. Het kan verkeren.

Een portie geluk hoort daar ook bij. Met name na rust kreeg Go Ahead binnen 10 minuten tijd een 6-tal scoringskansen. Onze laatste man (in het doel) smaakte het genoegen de vorm te laten zien die bij zijn kwaliteit thuishoort. Op de lijn en in de 1:1 duels schier onpasseerbaar. Als Go Ahead dan niet de 0-2 maakt, valt zo geldt een oude voetbalwet, het doelpunt aan de andere kant. Na een uur spelen, profiteert Dronten van een slordigheid in de Kamper-verdediging. Een directe vrije trap zorgt via de vingertoppen van de grabbelende doelman voor 1-1. Als 4 minuten later een Dronter-aanval slechts gestopt kan worden ten koste van een strafschop, die een 2-1 voorsprong oplevert, is bij Kampen de geest uit de fles. Slechts éénmaal ontstaat er nog gevaar in de Dronter-verdediging. De 2-2 blijft uit en daarna is het asvDronten dat boven zichzelf uitstijgt. Met knallen uit de 2e lijn en vloeiend combinatievoetbal worden de Kampenaren van de mat gespeeld. Uit nogmaals een strafschop (handsbal) en een heerlijke combinatie wordt de eindstand op 4-1 bepaald.

Conclusie

De Dronter-supportersschare (behalve de supporters die om 18.00 uur kwamen (foutje!)) werd op een heerlijke middag getrakteerd. Dat deze middag afscheid werd genomen van een zestal basisspelers wierp een lichte schaduw op naar de toekomst. De staf (ook vertrekkend) heeft het leereffect van vorig seizoen in de hoofdklasse prima weten te vertalen naar deze groep, die opnieuw liet zien als team voor de toekomst te kunnen functioneren. Het verloopt anders en daarin staan we in Dronten niet alleen. Voetballen In de hogere amateurklassen gaat goed zolang plezier en vergoeding prettig geregeld kunnen worden. Dat lukt het ene seizoen beter dan het andere.

Zie ook

https://brugnieuws.nl/sport/go-ahead-kampen-koerst-af-op-nacompetitie-na-nederlaag-bij-asv-dronten

https://kampen.online/go-ahead-kampen-lijdt-gevoelige-nederlaag/

Ga terug

Share |