asvdronten > Nieuws > Nieuws

Pim Kaagman nieuwe hoofdtrainer asv Dronten

2018-03-08 21:59

Pim Kaagman is vanaf het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van asv Dronten. De Noord-Hollander heeft betaald voetbal gespeeld bij PEC Zwolle en Telstar. Na het beëindigen van de actieve voetbalcarrière is Kaagman aan de slag gegaan als trainer.

 

Kaagman kijkt ernaar uit om bij asv Dronten aan de slag te gaan. “Als trainer van De Zouaven zocht ik een tegenstander voor een oefenwedstrijd. Denkend aan mijn tijd bij PEC Zwolle dacht ik aan Dronten. Ik vond het een schitterende club met een mooi complex. Het contact was direct leuk. Bij vertrek heb ik aangegeven dat ze mij op de hoogte moesten houden als ze ooit een nieuwe trainer zochten.”

 

Momenteel is Pim Kaagman hoofd jeugdopleiding bij AFC in Amsterdam. Eerder was hij van 2000 tot en met 2017 actief bij diverse voetbalclubs die in Noord-Holland in de hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse spelen. Kaagman mist het om op het veld te staan en het directe contact met de spelers te hebben. Kaagman bekeek een aantal wedstrijden van asv Dronten en beschrijft het eerste elftal als een stabiele middenmoter. “Ik ben een trainer die het maximale eruit wil halen. Pappen en nathouden is niet mijn stijl.

 

“Al tijdens het eerste gesprek hadden wij een goed gevoel bij Pim Kaagman,” aldus Jan-Peter Doornbos, bestuurslid voetbalzaken senioren. “De nieuwe trainer verwacht dat een stukje Noord-Hollandse ‘flair’ onze selectie en club een volgende stap kan laten maken. Daarbij heeft hij door zijn jarenlange ervaring als trainer voldoende overwicht op onze talentvolle, maar nog steeds jonge, selectie. Tijdens de sollicitatieprocedure heeft Kaagman met een afvaardiging van de technische staf en spelersgroep gesproken. Zijn aanstelling wordt hierdoor dan ook breed gedragen.”

 

“De doorstroming van eigen jeugd, één van de speerpunten van asv Dronten, heeft Kaagman hoog in het vaandel staan,” zo legt Koen Klaasse Bos, bestuurslid voetbalzaken senioren uit. “Een blijvende goede samenwerking tussen het eerste, het beloften elftal en het hoogste team van de jeugdopleiding is dan ook vanzelfsprekend. Zijn ervaring als hoofd jeugdopleiding bij AFC komt hierbij goed van pas.”

Ga terug

Share |