asvdronten > Nieuws > Nieuws

STUIVERTJE WISSELEN BIJ BARNEVELD - asv DRONTEN NA 5-1 VERLIES

2018-04-16 06:27

Nabeschouwing door Bert Trompetter

Dronten 15 april 2018

TREFZEKERHEID DIT KEER VER TE ZOEKEN BIJ DE DRONTENAREN

Een prima leidende scheidsrechter Wiebren Wiersma uit Drachten en zijn coach/rapporteur Danny Makkelie (van PSV-AJAX uit Dordrecht, zullen zich met vele anderen deze middag hebben afgevraagd hoe het mogelijk was dat asv Dronten op een 5-1 nederlaag werd getrakteerd. Een wedstrijd waarbij Dronten bij winst nog volop in de race zou zijn voor de 4e plaats op de ranglijst. Het tegendeel werd waarheid. Barneveld maakte na rust goed wat het in Dronten had laten liggen. Nu werd er in een half uur wel 5 keer gescoord door de Barnevelders.

Hoe sneu of dom is het wanneer je een uur lang de betere ploeg bent, de gelegenheid krijgt op ruime voorsprong te komen, en je weet toch niet de wedstrijd naar je hand te zetten? Die vraag hield menigeen al tijdens de 1e helft en na afloop bezig. Daar waar de trefzekerheid vorige week tegen DETO hoog was, zo laag was die zaterdagmiddag jl. Niet dat het een kat en muis wedstrijd was maar Dronten liet het aanvallend het 1e uur echt liggen. De ruststand 1-0 (min of meer bij toeval) werd eindelijk na 60 minuten weggepoetst en het was aannemelijk dat onze mannen door zouden drukken. Echter een oude kwaal uit het begin van deze competitie deed van zich spreken. Te lang nagenieten en daardoor concentratieverlies (in alle linies) zorgden ervoor dat de 2-1 binnen de minuut in de touwen lag. Het Dronter collectief verslapte hierna en de wedstrijd kantelde volledig in het voordeel van de Barnevelders, die vanaf dat moment op een verdiende zeer ruime overwinning afgingen. Dat drie a.s. selectiespelers hun spelminuten konden maken was goed om te zien en geeft mede een doorkijkje naar het nieuwe seizoen.

Conclusie

Als je zelf te weinig scoort en de tegenstander doet dit vaker dan verlies je de wedstrijd. Zo simpel was het. Een nederlaag die ervoor zorgt dat SDV Barneveld en asv Dronten stuivertje wisselen op de ranglijst. De stand op de ranglijst (6e) is een mooi en verdiend resultaat en het zou jammer zijn wanneer deze positie de laatste 5 wedstrijden te grabbel wordt gegooid. In deze fase van de competitie (er zijn nog 15 wedstrijdpunten te verdienen) is het onvoorspelbare winnen en verliezen begonnen.

“Een gewaarschuwde voetballer telt voor twee!”

Zie ook inclusief wedstrijdbeelden

http://www.sdvb.nl/posts/sdv-barneveld-the-best-of-the-rest8051

Overige uitslagen

DETO - Vroomhoopsche Boys 
2-0
NUNSPEET - KHC
1-4
DZC 68 – DOS 37 
1-2
GO AHEAD KAMPEN - FC ZUTPHEN 4-0
WHC - SVZW 0-4
HIERDEN - FLEVO BOYS 2-1Ga terug

Share |