asvdronten > Nieuws > Nieuws

Tijdperk Raymond Schuurman bij asv Dronten zit er bijna op

2018-05-21 16:29

Nog 1 wedstrijd en dan zit het tijdperk Raymond Schuurman bij asv Dronten erop. Ik interviewde hem vorige week in aanloop naar de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Kampen.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/staf/Raymond Schuurman_MG_6089.jpg

 

Raymond, je tijd bij asv Dronten zit er bijna op! Wat komt als eerste in je op, als je aan je jaren hier denkt?

 

Uiteraard aan de promotie naar de hoofdklasse. En dan met name aan de periode van ongeveer 6 weken voorafgaand daaraan. Toen is er een groep ontstaan die door dik en dun een team is geworden. Er was maar 1 doel en dat was de finale halen. En met een team bedoel ik ook de staf er omheen. Iedereen heeft daar een aandeel in gehad.

 

Nog twee wedstrijden te gaan, een prijs zit er niet meer in, maar wat kunnen we nog verwachten, de laatste twee wedstrijden?

 

Je merkt dat de laatste 20% om tot een resultaat te komen de laatste weken ontbreekt. We kunnen heel aardig voetballen maar die laatste procenten zitten in de absolute wil om te winnen. Het is onze laatste thuiswedstrijd. We zullen deze week werken aan dat gevoel van de beste willen zijn en alles geven voor de winst.

 

Zonder tegen zere benen te schoppen, heb je nog tips, of misschien wel een gouden tip voor de toekomst van asv Dronten?

 

Ik heb daar wel ideeën over en die gaan voornamelijk over zorg nou dat je met alle geledingen van de club een plan of visie maakt op de toekomst. Vanuit mijn achtergrond zou ik dat zelfs wel als extern adviseur willen begeleiden. Er ligt zoveel potentieel voor het oprapen maar op de een of andere manier lukt het niet om een gezamenlijk doel te krijgen.

 

Je gaat nu richting Berkum, die maken nog kans op promotie, dus dat is een flinke stap, wat zijn je doelen daar?

 

Berkum staat op het punt om de talentvolle jeugd de laatste stap te bieden om te kunnen spelen in de 1ste selectie. Daar ga ik me op richten en mocht Berkum promoveren dan zal handhaving het doel zijn denk ik. Ik wil in ieder geval niet stabiliseren maar vooruit kijken.

 

Je neemt een talent mee naar Berkum, Niek Telgen, een aderlating voor Dronten, is het het juiste moment voor Niek om nu al zo'n stap te maken?

 

Niek is inderdaad een talent dat we een podium bieden om zich te ontwikkelen. We zullen hem verder intern opleiden om er te staan in het eerste. Anders dan destijds met Wilko Braam die er meteen stond bij VVOG moet Niek nog daar naartoe groeien. En ik heb hem liever dicht bij mij om dat te sturen.

 

Hier denken we nog vaak terug aan het huzarenstukje, promotie naar de hoofdklasse, dank voor al je inzet en de mooie voetbalmomenten, die je ons hebt gegeven, het ga je goed in Zwolle!

 

Ik heb al deze jaren met heel veel plezier gewerkt bij ASV Dronten. Ik houd er vele vriendschappen aan over. Dat is mij veel waard.  Het team heeft zich goed ontwikkeld en er staan veel talenten klaar om de stap te maken. Ik wens ASV Dronten het allerbeste om uiteindelijk uit te groeien naar een club op divisie niveau.

 

 

AvL 

Ga terug

Share |