asvdronten > Nieuws > Nieuws

Trefzekerheid-sublieme eenakter en kanonskogel zorgen voor 5-1 winst

2018-04-09 12:01

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngNabeschouwing door Bert Trompetter

 Dronten 8 april 2018

DRONTEN OVERKLAST PLICHTMATIG DETO

Asv Dronten wist niet wat hen afgelopen zaterdag overkwam tegen DETO Vriezenveen, winnaar van de 1e periodetitel. DETO leek niet te beseffen dat wanneer zij een succesvolle nacompetitie willen spelen juist in deze fase van de competitie gewerkt moet worden om weer wedstrijdvorm te vinden. De Vriezenveners halen al weken povere resultaten en dat was met deze spelopvatting niet verwonderlijk.

Onze mannen die de laatste weken onder een vergrootglas liggen, maakten een prima indruk en speelden, geenszins geflatteerd DETO naar een 5-1 nederlaag. Met fris en verdienstelijk positiespel werd vanaf de aftrap DETO onder druk gezet. Gescoord werd er nog niet terwijl er zich toch de 1e twintig minuten 3 goede scoringskansen voordeden. Met name het koppend vermogen liet in deze fase te wensen over. Het duurde een klein half uur voordat er enige dreiging in het spel van DETO ontstond. Asv Dronten bleef goed bij de les en het was dan niet verwonderlijk dat de 1 en 2-0 nog voor de pauze op het scorebord verschenen. De trefzekerheid van nu nog Drontens langste spits ligt hoog. In de “zestien” koelbloedig trefzeker” en net daarbuiten gezegend met een fluwelen vrije trap. Zo ook vanmiddag.

Op het terras, onder de 1e lentestralen werd oor de Dronter supporters met genoegen in de pauze geconstateerd dat dit Dronter team knap op elkaar raakt ingespeeld, bereid is om te werken en daar steeds betere resultaten aan koppelt.  

Na rust eenzelfde spelbeeld, het is Dronten dat de boventoon voert en een DETO dat plichtmatig zijn wedstrijd speelt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze mannen een 3-0 voorsprong nemen. Een sublieme éénakter van (deze middag) onze benjamin gaat hieraan vooraf. Op “Slatan-achtige wijze” worden 4 DETO-verdedigers op een zijspoor gezet om vervolgens de DETO-keeper twee keer in het gras te laten graaien. Het balletje breed was aanleiding voor de derde treffer. In de daarop volgende 10 minuten was het DETO dat terugkrabbelde naar 3-1, maar ook verzuimde naar meer door te drukken. 4-1 werd na een effectieve counter. De kers op de taart was kort voor het einde. De kanonskogel van onze centrale verdediger op 25 meter van het doel was zo hard dat de DETO-keeper de bal alleen maar heeft horen fluiten. Met 5-1 werd blijmoedig de kleedkamer opgezocht. En dat na een wedstrijd die verdrietig maar respectvol begon met het herdenken van twee ras Asvd-ers die ons deze week ontvielen.

Conclusie

Dronten laat afgelopen zaterdag opnieuw zien met deze selectie een volwaardige 1e klasser te zijn en voor DETO lijkt de hoofdklasse nog een brug te ver.

Zie ook

https://dedrontenaar.nl/sport/kevin-van-der-vlag-leidt-collectief-van-asv-dronten-naar-5-1-overwinning-op-deto

https://www.hollandsevelden.nl/competities/2017-2018/oost/za/1d/

https://deto.nl/nieuws/algemeen/1687/deto-twenterand-kansloos-in-dronten.html

Ga terug

Share |