asvdronten > Nieuws > Nieuws

VORM VAN DE DAG MERKWAARDIG FENOMEEN ...

2017-11-26 12:55

Nabeschouwing door Bert Trompetter.

 

Het was gezellig druk langs de lijn afgelopen zaterdagmiddag.  Een kleine 100 Nunspeters en ruim 200 Drontenaren bevolkten het hoofdveld op het burgemeester Dekkersportpark om getuige te zijn van de streekderby. Menig supporter en of toeschouwer heeft daarbij het 1e halfuur en het laatste kwartier van de wedstrijd zijn of haar ogen uitgewreven. De één (wat minder vaak aanwezig) omdat die niet verwacht had dat Dronten zo’n frisheid en kwaliteit in het spel kon leggen en de ander die aangenaam verrast was door de wederopstanding na de matige wedstrijd vorige week in Zutphen.

Met een 3-tal geblesseerde selectiespelers op de bank begon asv Dronten voortvarend aan de wedstrijd. Door kort op de bal en de tegenstander te zitten creëerde Dronten zichzelf in de aanvangsfase 3 prima kansen waarvan de laatste na 7 minuten een 1-0 voorsprong opleverde. Corners op circa 2 meter hoogte tussen het vijandige doelgebied en de elfmeter zijn door de lengte en goede koptechniek van de 2 centrale Dronter verdedigers een gevaarlijk wapen tegen menig tegenstander. Zo ook deze keer.

Nunspeet laat zich op inzet aftroeven door Dronten. Waarbij Dronten bij herhaling tot goed combinatievoetbal komt weet Nunspeet niet eerder dan na een klein half uur van zich af te bijten. Een directe vrije trap voor Nunspeet op de helft van Dronten zorgt voor beperkte dreiging en dat de Nunspeters wat beter in hun spel komen, maar het wekt verder geen verbazing dat met een 1-1 stand de rust wordt bereikt.

In het 1e kwartier na rust verzuimt Dronten de voorsprong uit te breiden. Omdat Nunspeet nog steeds geen enkel moment zijn positie (4e plek) op de ranglijst weet waar te maken zou de fase moeten intreden dat “onze mannen” gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. Dat die eigenschap aanwezig is, werd 3 weken geleden bewezen in Vroomshoop. Voorwaarde hierbij is dat in verdedigend opzicht  (ook voor aanvallers en middenvelders) er geen sprake mag zijn van verslapping en dat in duelsituatie concentratie en kracht een 1e vereiste zijn. Die voorwaarde was bij Dronten in de 74e minuut even afwezig en uit het niets kwam Nunspeet in deze sportieve wedstrijd op 1-1.

Dat de relatief jonge groep leert blijkt uit het feit dat bij deze tegenslag met passie en inzicht op zoek wordt gegaan naar een beter resultaat. Dat de 2-1 valt in de 84e minuut, uit een afgedwongen schitterend genomen vrije trap (linker bovenhoek), levert binnen het veld veel teamvreugde op, maar zeker ook daarbuiten bij de Dronter supporter.

Dat in blessuretijd er volop kansen zijn om de voorsprong uit te breiden geeft stof tot nadenken. Die aanvallende gedachte (met op dat moment 3 punten op zak) zou bijna in een teleurstelling ontaarden. Gelukkig caramboleert in de slotseconden de bal naast de Dronter linkerpaal.

Conclusie:

De vorm van de dag blijft een merkwaardig fenomeen. Een team in relatief constante vorm pakt zijn regelmatige overwinningen en dus voldoende punten voor een prettig seizoenresultaat. Die constante vorm heeft Dronten deze competitie nog tegoed. Dat beloofd nog veel moois het a.s. voorjaar wanneer een ieder doet waar hij goed in is. Spelers en staf moeten zelf dat proces bewaken en “vorm” geven.

De enthousiaste vrijwilligerstak G-voetbal had een vooruitziende blik. In de 2e helft trokken zij langs de zijlijn voor de “Champagne-actie” waarvan de opbrengst wordt besteed aan recreatieactiviteiten voor onze G-spelers. Een actie die aan het eind van de wedstrijd, vooral onder de Drontenaren liep als een trein, maar dat kwam ook door de positieve stand in de wedstrijd.

beelden Omroep Flevoland : https://www.omroepflevoland.nl/sport/154003/dronten-asv-dronten-wint-thuis-van-nunspeet

Ga terug

Share |