asvdronten > Nieuws > Nieuws

Wedstrijdverslag asv Dronten JO11-2 - Dalfsen JO11-1

2018-03-25 08:34

 De aandacht lag deze week vooral op het bezetten van de posities en het slim leren spelen. Missie geslaagd vandaag want dat was wat we zeker terug zagen in het spel van de mannen vandaag.

De tegenstander was wat aan de late kant maar dat mocht de pret niet drukken. Mika had helaas een familie feest, jammer want hij had zeker genoten van het goede spel van zijn team. We kregen een jonge scheidsrechter die overigens prima floot en zelfs preventief floot, erg netjes.

De opstelling was als volgt; Pascal op de doel (vrijwillig aangemeld tijdens de donderdag training van vorige week), Koen en Quint S achterin (het lijkt wel een criminelen naam), het middenveld bestond uit Karst, Jeroen en Thiemen in de midden. Quint Dorgelo mocht weer voorin sleuren en trekken.

En dat is wat Quint deed, wat kan hij toch goed voetballen, het ziet er soms zo makkelijk uit. In de bal komen, beschermen, wegdraaien of terugleggen, langs een mannetje versnellen en koelbloedig afronden. Quint in deze vorm is echt een killer.

De aftrap was voor Dalfsen. Vrij snel was duidelijk dat de middenvelder met de krullen de bepalende man was die een individuele actie en een goed schot in huis had. Quint en Koen maakten het veld mooi breed waardoor er voor Thiemen ruimte kwam om ingespeeld te worden. Pascal zat goed te kijken en rolde de bal regelmatig in richting Quint of Koen. Wanneer er te veel druk werd gegeven door de tegenstander op Quint en Koen kwam Thiemen. Een paar keer kon Thiemen opendraaien en de combinatie zoeken met Karst en Dilano aan de zijkant. De jongens praten met elkaar en al snel stond de organisatie goed, iedereen had zijn eigen mannetje. Dilano was nog even aan het zwemmen maar zag al snel dat hij veel tegenover de krullenbol van Dalfsen stond. Met Thiemen in de buurt voor de ondersteuning was dat niet erg.

Het ging de eerste 5 minuten gelijkwaardig op en het was even zoeken naar een opening. De eerste kans die de mannen kregen was er een van Dilano. Hij kon doorkomen over de linkerkant door een goede pass vanuit het midden. Met een man vlak achter zich besloot hij te schieten. Helaas, tegen een grote keeper en van die afstand leverde dat te weinig op. Iets meer meters pakken had gekund waarna je de bal zo er langs kan schuiven over de grond. De tweede kans kwam vanuit de opbouw. Pascal rolde de bal door het midden, op snelheid. Thiemen draaide netjes open en zag Quint al vertrekken aan de linkerkant. Quint had de opdracht om te testen of hij op snelheid de tegenstanders kon kloppen en dat was zeker het geval. Hij liep slim, draaide goed weg bij de tegenstander en met de bal van Thiemen die op maat kwam vertrok hij bij de tegenstander. Bal aan de voet op weg naar het doel. Met een mooie schuiver rechts langs de keeper maakte Quint na een kwartier spelen de 1-0. Dalfsen kwam een paar keer goed door en kreeg zowaar een penalty. De krullenbol dreigde voor het doel in het midden door te breken. Jeroen, die in de achtervolging zat, maakte onbewust een overtreding op zo’n 4 meter van het doel. De krullenbol achter de bal. Gelukkig voor ons raakte hij hem niet goed en schoot recht op Pascal af.

Even later was het wel raak. Door een situatie waarin de mannen dachten een overtreding te hebben gemaakt werd er gewoon door gevoetbald door Dalfsen. Een speler kwam door en kon de 1-1 scoren. Niets aan de hand want het spel was goed en de felheid was prima in orde. De organisatie stond goed. Een uitstekend voorbeeld van een goede organisatie was het volgende spelmoment. De tegenstander kwam op over de linkerkant. Karst pakte de speler met de bal op. Er dreigde een twee tegen 1 situatie bij Karst. Thiemen doorzag het gevaar, liet zijn eigen man los en sloot aan bij Karst om de twee tegen 1 op te lossen. Dilano doorzag het gevaar van de man die Thiemen losliet en pakte die over. Dat is voetbal slimheid. Toch kwam er nog de 1-2 door een foutje van onze kant. Koen kreeg al een paar keer achter elkaar een stuitende bal op zich afgespeeld en had moeite deze onder controle te krijgen, terecht. Zo ook in deze situatie, de tegenstander zette druk en ontfutselde de bal waarna ze simpel konden scoren.

Tja dat was wel een tegenvaller. Ook nu geen zorgen bij de technische staf en bij de jongens. Veerkracht hebben ze vaker laten zien. Het spel werd weer opgepakt en de strijd werd aangegaan.

In de rust nog de belangrijke punten aangehaald. Quint Starreveld nog wat rustiger aan de bal, we staan uitstekend te spelen. Karst niet overslaan en ballen over de grond.

De aftrap was nu voor asv Dronten. De balletjes gingen iets vaker terug op Pascal. Achterin zag Pascal goed waar hij kon beginnen met de opbouw. Niet altijd zonder gevaar. Een hoge bal door het midden moet dan ook echt hoog dor het midden en niet op 15 meter afstand al weer voor de voeten vallen van de tegenstander. Met een alert middenveld konden de meeste problemen wel weer worden opgelost. Thiemen en Quint Dorgelo vormden vandaag de sterke en dreigende as. De mooie goal van Quint was daar weer een voorbeeld van. Thiemen draaide weer goed open en gooide een lange bal over de defensie van Dalfsen die te ver naar voren stond. Quint Dorgelo anticipeerde al op de pass van Thiemen en ging al diep. Quint verschalkte de uitgekomen keeper door een simpel tikkie over hem heen te doen, 2-2. Prachtig doelpunt dankzij de koelheid van onze killer. De actie vooraf was natuurlijk net zo mooi, meedenken en de ruimte zien.

Het spel werd daarna wat slordiger. Pascal haalde nog een bijna zekere goal uit een vrije trap uit de kruising en stond scherp te keepen. Nog even een klein beetje oefenen op de uittrappen. De tegenstander had de keeper in het veld gezet die ook redelijk kon voetballen en koel bleef. Karst liet zich echter niet gek maken en bleef er fel op zitten. Thiemen stuurde nog een vrije trap richting de kruising maar ook de keeper van Dalfsen was scherp en tikte de bal uit de kruising.

Jeroen maakte in de tweede helft de acties niet meer op het middenveld maar stichtte vooral gevaar in de hoek door te combineren en er door heen te snijden. Dilano deed het uitstekend met zijn felle combinaties en slimme balbezit. Thiemen ging de strijd aan op het middenveld en had met twee assists een prima wedstrijd. Hij heerste op het middenveld. Quint Dorgelo blonk vandaag uit in koelheid en slimheid. Koen had een iets mindere wedstrijd maar dat mocht hem niet worden aangerekend met alle K – ballen die hij kreeg aangespeeld. Ondanks dat toch weer vaak genoeg de storende factor bij het tegenhouden van ballen. Quint Starreveld ging af en toe wat te veel op de man. Met iets meer rust aan de bal en wat meer slimheid in de duels is hij onverslaanbaar. Dat liet hij in de tweede helft toch een paar keer mooi zien. Bal onder controle, een afspeelmogelijkheid zien en een goed vervolg geven. In de duels even afwachten en er dan op klappen met balbezit als resultaat. En ja, dan neemt hij wel eens een mannetje mee, daar hadden we vandaag de goed fluitende scheidsrechter voor.

Karst was weer nuttig in de strijd en de combinatie op middenveld. Het is nog even wachten op het eerste vlammende schot.

Al met al een prima wedstrijd om te zien. We hebben een team gezien dat niet missstaat in de eerste klasse. De coach van de tegenstander had zijn team nog niet zo slecht gezien, dat is dan te danken aan het spel van asv Dronten, knap gedaan mannen.

Volgende week is er geen wedstrijd. 7 april staat de thuiswedstrijd tegen Nunspeet JO11-1 op het programma. Wederom een zware tegenstander.

Ga terug

Share |