asvdronten > Nieuws > Nieuws

Wierder Zwaluwen overvleugelen Dronter trots

2018-04-29 16:00

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngNabeschouwing door Bert Trompetter

 Dronten 29 APRIL 2019

PIEPJONG ASVDRONTEN RUIKT AAN HET GROTE WERK

Wat was nu echt belangrijk afgelopen zaterdagmiddag voor asvDronten? De verdiende nederlaag? De overige uitslagen in 1D? De blessurelijst? De schorsingenlijst? Of was de winst een basisopstelling met 4 A-junioren, die aan het grote werk mochten ruiken?

Wat dat laatste betreft zullen de maanden september en oktober helderheid moeten bieden of de nieuwe selectie voldoende evenwichtig is samengesteld om een rol van betekenis te kunnen spelen. Want wat wel duidelijk is, dat het Dronter-team volgend seizoen opnieuw zijn kunsten mag laten zien in de 1e klasse. De resterende competitieronden kunnen door de onderlinge wedstrijden geen grote verschuivingen meer opleveren ten nadele van de Drontenaren.

Met nog 3 ronden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 7 op de ranglijst (Dos ’37) 3 punten en op PD-positie 12 staat DZC ’68 (Doetinchem) met 20 punten. Overigens zal de komende dagen menig team beseffen dat DZC ’68 kan profiteren van haar 50-jarig jubileum op 19 mei a.s. Hun wedstrijd wordt verschoven naar 5 mei a.s. tegen FC Zutphen, terwijl de overige ploegen die datum (bevrijdingsdag) niet spelen. Vervolgens reizen onze mannen op 26 mei naar Doetinchem om deze competitie af te sluiten.

De wedstrijd zelf kent een op alle fronten beter SVZW, bij tijd en wijle komen onze mannen in de buurt van de kwaliteit van de Wierder-zwaluwen, maar over het geheel genomen was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was SVZW. De mogelijkheden voor Dronten om te scoren beperkten zich tot de openingsfase, waarbij onze mannen een fris en fruitig spelletje op de natte kunstgras legden. Een ingestudeerde corner van de Wierdenaren onderbrak het ritme bij de Drontenaren en na 15 minuten stond de 0-1, op dat moment tegen de verhouding in, op het scorebord. Daarna een sterker SVZW dat even in de problemen kwam bij een vrije trap van onze 20-meter-specialist. Kort voor rust liet Dronten opnieuw na een prima kans te verzilveren, maar daar stond tegenover dat SVZW twee al dan niet terecht afgekeurde doelpunten kende.

Zou het kopje thee in de rust dan wonderen doen? Even leek het er op. Wierden kon niet genieten van de 3e afgekeurde goal, waarna de Drontenaren over een periode van twintig minuten lieten zien behoorlijk tegenwicht te kunnen geven aan de mede-koploper. Halve- en net-niet kansen zijn bij elkaar nog steeds geen doelpunt en het was SVZW (de laatste 30 minuten zelfs met 10 man) dat geduldig wachtte om de 0-2 te maken. Dat gebeurde ruim 10 minuten voor tijd. Onze mannen sputterden nog wat na maar het slotakkoord was voor SVZW. Een effectieve counter en de 0-3 zat in de knip.

Conclusie

Staat er de komende weken voor de Drontenaren, dan niets meer op het spel? Ja zeker. Allereerst het besef van de sportieve plicht. De komende 3 tegenstanders Nunspeet, Go Ahead Kampen en DZC ’68 spelen alle drie nog om klasse-behoud. Wie had in dit stadium van de competitie kunnen bedenken dat gerenommeerde teams als Nunspeet en Go Ahead kunnen afdalen naar de 2e klasse? Dan moet ieder die onze 1e selectie een warm hart toedraagt trots zijn op het huidige competitieresultaat.

Daarnaast is het prettig en geeft het duidelijkheid dat de resterende 2 basisspelers er snel met TC en bestuur uitkomen over hun rol in het nieuwe seizoen. Met hun erbij en de nieuwkomers van buiten aangevuld met kwaliteit uit A1 en zelfs het 2e (mooie periodetitel gepakt) ligt er een prachtige uitdaging een nieuw collectief te smeden. Daar zal passie, inlevingsvermogen en geduld (PIG) voor nodig zijn. Maar de voortekenen bedriegen niet.

Zie ook

http://www.svzw.nl/asv-dronten-svzw-0-3-verslag-28-04-2018/

https://www.hollandsevelden.nl/competities/2017-2018/oost/za/1d/

Ga terug

Share |