asvdronten > Nieuws > Nieuws

Wim Schaap nieuwe hoofdtrainer asv Dronten

2019-05-09 21:30

Wim Schaap wordt de nieuwe trainer van asv Dronten. De 63-jarige oefenmeester uit Noordwolde (Friesland) wordt de opvolger van Jan Vlap die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij asv Dronten. Schaap tekent voor één seizoen.

 

De technische commissie van asv Dronten is blij zo’n ervaren trainer die het komende seizoen de jeugdige A-selectie onder zijn hoede neemt. Schaap staat bekend als een no nonsens trainer die het uiterste van zichzelf, het elftal en de staf vraagt. Of dit vanuit de 1eof of 2eklasse gebeurt, is even afwachten.

 

Verleden Wim Schaap

Als voetballer speelde Schaap tussen 1973 en 1991 voornamelijk voor Wilhelmus in Den Haag. Aad de Mos en Cor Pot zijn enkele namen waaronder hij trainde. Na zijn actieve voetbalcarrière startte Schaap in 1992 als trainer bij D.W.O.. Vervolgens trainde hij een aantal clubs in Den Haag en de Bollenstreek. Hier heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend. Schaap is onder andere trainer geweest van FC Lisse, Rijnsburgse Boys, Vitesse Delft, Tonegido, Haaglandia en Nieuwenhoorn. Tot de winterstop zat hij als assistent-trainer op de bank bij Katwijk maar nadat het contract met de hoofdtrainer tussentijds werd opgezegd was hij solidair met de trainer en leverde zijn contract ook in.  Met F.C. Lisse werd hij in het seizoen 2000 – 2001 algeheel zaterdagkampioen. 

 

Kennismaken

Het bestuur en de technische commissie van asv Dronten wensen Wim Schaap veel succes en (voetbal)plezier toe het komende seizoen. Schaap is momenteel in het buitenland. Het echte kennismaken moet dus nog even wachten. 

 

Laatste wedstrijden

De komende wedstrijden is het alle zeilen bij zetten voor het 1eelftal. Er is veel vertrouwen dat Jan Vlap, zijn begeleiding en het 1eelftal er alles aan doen om asv Dronten 1eklasser te laten blijven. Succes mannen en Conny!

Ga terug

Share |