asvdronten > Nieuws > Nieuws

Winterslaap 1e slaat om in voorjaarsbode. 3-0 winst in Hierden

2018-02-04 17:51

Nabeschouwing door tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngBert Trompetter

Dronten 4 februari 2018

Functioneerde vorige week het team nog als een koud motorblok waar de olie niet warm van wilde worden, dan was daar afgelopen zaterdag zeker geen sprake van in Hierden. Dit zeker ook met dank aan de Hierdenaren, die verrassend genoeg, onherkenbaar rommelig speelden ten opzichte van de 1e wedstrijd in Dronten.

Na 9 minuten spelen kwamen de Drontenaren op een prettige 1-0 voorsprong doordat een zorgvuldig laag genomen vrije trap aan de linkerkant vijf meter buiten het strafschopgebied bij de 2e paal binnenviel. Noch de Hierder verdedigers noch de Dronter aanvallers trachten ook maar één hoofd of één been uit te steken. De bal deed de rest door tergend langzaam langs de eveneens verbouwereerde doelman van Hierden te rollen. In de 10e minuut werd het bijna weer gelijk. Te lang nagenieten van de voorsprong was er de oorzaak van dat voor open doel werd gemist.

Maar goed ook, want hoe anders had de wedstrijd kunnen verlopen. Alles leek er namelijk op de Hierdenaren met het missen van deze kans het laatste restje zelfvertrouwen verspeelden om deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. Ook onze mannen speelden in deze fase niet de pannen van het dak, maar hadden wel het geluk dat een vloeiende voorzet van opnieuw links middels een niet te missen kopbal in een 2-0 voorsprong resulteerde. Mocht de winterkou er al niet voor zorgen, op menige wangen van de Dronter supporters verscheen een lichte blos van positieve opwinding. Zelfs het uitvallen van een Dronter aanvaller in de 25e minuut zorgde niet voor terugval in de spelopvatting, die naar mate de wedstrijd vorderde, ten opzichte van vorige week, duidelijk meer fases van balbezit en verzorgde opbouw kende.

Aan Dronter zijde kon met het aanbreken van de rust tevreden de kleedkamer worden opgezocht. De verwachting dat Hierden na rust alle registers zou opentrekken werd niet bewaarheid. Het povere spel zette zich bij de Hierdenaren voort, terwijl asv Dronten de wedstrijd aangreep om opnieuw te laten zien een positieve stand in de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Was er vorige week sprake van een overvloed aan kansen in de 2e helft bij Barneveld, dit keer deden onze mannen hier niet voor onder. Zes doelrijpe scoringskansen leverden slechts één doelpunt op. Uit opnieuw een voorzet van links (corner) werd koppend de eindstand 0-3 op het scorebord gezet.

Conclusie

asv Dronten laat zien dat de winterslaap voorbij is. Met 3 “niet-basisspelers” een volwassen prestatie neer zetten geeft voldoening. Deze overwinning en voorjaarsbode alsmede de 3 punten geven voldoende vertrouwen om de komende weken de spelkwaliteit nog meer inhoud te geven.

Kenmerken

Voor rust Vincent ter Burg 0-1 en Martijn Timmer 0-2; na rust Rik Breemhaar 0-3

25e minuut rugblessure Kevin van der Vlag en vervangen door Bob Breemhaar

70e minuut rode kaart bij Hierden

Circa 150 toeschouwers waaronder een 30-tal Drontenaren

 

Overige uitslagen

Go Ahead Kampen – KHC 1-1
DZC-Nunspeet 1-2
DETO-Flevo Boys 1-4
Barneveld-Dos ’37 2-1
WHC-Vroomshoopse Boys 8-2
SVZW-Zutphen 10-0

Zaterdag 10 februari 2017 uit naar Go Ahead Kampen, aanvang 15.00 uur

Ga terug

Share |