Visual
Vereniging
asvdronten > Vereniging

Vereniging

Op 25 juni 1962 werd vanuit de oude barakken van de polderpioniers aan de Morinel in Dronten  de Omni vereniging ASVD opgericht. ASVD bestond toen uit gymnastiek en voetbal.
Al in het tweede seizoen werd met kampioen in de 3e klasse van de afdeling Zwolle en weer een jaar later kampioen van de 2e klasse.
Het tweede veld dat men bespeelde was achter het huidige Almere college aan de Educalaan (1964) om vervolgens een paar jaar later de stap te maken naar de huidige locatie aan de West op het Burgemeester Dekker Sportpark.
De clubkleuren zijn en waren groenwit al is de outfit in de loop der jaren een aantal keren aangepast. Begon men met een effen groen shirt en witte broek, thans is het shirt verticaal groen wit gestreept.
In 1968 werd ook een zondag tak opgericht die in 1998 zich afsplitste toen in Dronten West een nieuwe sportaccommodatie werd aangelegd. De zondagtak ging verder als Reaal Dronten. Op 30 april 1974 werd de club een damesafdeling rijker en in 2012 startte men met G-voetbal.
In de jaren ‘70 was er aanvankelijk ook een zaalvoetbaltak maar deze verzelfstandigde zich na een paar jaar binnen de Omnivereniging als ASVD zaalvoetbal.
Op 1 januari 1998 werd de omni vereniging ASVD ontbonden en gingen de afdelingen zelfstandig verder waarbij de voetbaltak asv Dronten het licht zag.
Thans is asv Dronten een vereniging van 1200 leden met een schitterende accommodatie met 3 kunstgrasvelden en 4 natuurgrasvelden met een natuurgrastrainingsveld.
Drie velden bezitten een veldverlichting en het hoofdveld heeft zowel een overdekte zittribune (1988) als staantribune.

Share |