Visual
Vrijwilligers
asvdronten > Vereniging > Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligersbeleid asv Dronten

Vanzelfsprekend wilt u dat de vereniging waar u zelf voetbalt, of waar uw zoon of dochter speelt, u alle faciliteiten geeft om dat met zoveel mogelijk plezier te doen. Het in goede banen leiden van een vereniging als asv Dronten is, zoals u kunt indenken, veel werk. Het besturen, organiseren, onderhouden, leiden en begeleiden kost enorm veel personele kracht.

Al dit werk wordt vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gedaan. Dit doen de leden zelf, maar ook de ouders van sommige leden steken de handen af en toe uit de mouwen. Samen met het bestuur zorgen de vrijwilligers ervoor dat de vereniging goed kan blijven functioneren.

Weet u dat er honderden vrijwilligers bij asv Dronten actief zijn? Dit betreft belangrijke ondersteuning in de vorm van kantine- en keukenmedewerkers, schoonmakers, onderhouders van de accommodatie, diverse bestuur- en commissieleden, trainers, leiders, verzorgers, scheidsrechters etc. etc.
Jammer genoeg wordt het steeds moeilijker om genoeg vrijwilligers te vinden. Er melden zich te weinig nieuwe vrijwilligers aan en onze bestaande vrijwilligers hebben niet genoeg tijd om alle taken die nodig zijn uit te voeren.

Vandaar dat het bestuur met ingang van het seizoen 2017-2018 heeft bepaalt dat alle ouders/begeleiders enz. van spelende leden verplicht zijn enige vorm van vrijwilligerswerk voor asv Dronten te doen. Uw pupil kan dus niet spelen als u zich niet aanmeldt voor een vrijwilligers dienst.

We vinden het belangrijk dat u bij asv Dronten zelf kunt aangeven wat u het liefst wilt doen. Het is wellicht goed om te weten dat we niet verwachten dat u elke week als vrijwilliger komt helpen. Ook als u maar af en toe kunt komen helpen, scheelt dat al enorm. Eén of twee maal per jaar een kantinedienst draaien is bijvoorbeeld al meer dan genoeg. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat u of uw kind op een prettige manier kan blijven sporten bij asv Dronten. Ook úw hulp is namelijk onmisbaar.

Om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken, heeft asv Dronten een vrijwilligersbeleid ontwikkeld. Doel van dit beleid is om vrijwilligers te werven, te motiveren en te waarderen zodat het leuk is om, al naar gelang iemands belangstelling, iets voor de vereniging terug te doen.

We zijn op zoek naar mensen die al binnen de club actief zijn maar ook naar nieuwe vrijwilligers. U bent meer dan welkom. U kunt zich als vrijwilliger opgeven door onderstaand Vrijwilligers Inventarisatie Formulier te downloaden/uit te printen, in te vullen en af te geven in de kantine.

 

Vrijwilligers Inventarisatie Formulier

Share |