Het is voor deze meiden hun eerste seizoen op een groot veld. De eerste 3 wedstrijden, voor de beker, werden dan ook gebruikt als oefenwedstrijden om te wennen aan het grote veld en de nieuwe manier van spelen. Deze wedstrijden gingen alle drie met minimaal verschil verloren.

Zaterdag moest er al vroeg aangetreden worden, aangezien de wedstrijd om 08.30 uur ingepland stond. Na een rommelige warming up werden de laatste aanwijzingen en tips doorgegeven.

De meiden zetten meteen druk op het team van Swift, echter vergaten ze de eerste 2 kansen te benutten. Swift was daarin veel scherper, hun eerste de beste aanval resulteerde direct in een doelpunt. Na 5 minuten stond het dus 1-0. Dit bleek direct het signaal naar de Dronter meiden dat ze wakker moesten zijn. Een antwoord was snel gegeven.

Een prima voorzet vanaf de rechter zijde werd prima binnen gewerkt door Lauren. Niet lang daarna werd de volgende kans ook verzilverd door Corine.

De Dronter verdediging krijgt steeds meer vorm, waarbij Marit S. en Marit D, het stabiele centrum vormen. Kansen voor Swift waren er nauwelijks. Kwamen de Swifty girls er wel doorheen, dan was daar de betrouwbare sluitpost Yenthe. Zij is 2 weken geleden als fulltime keepster geworden, waarvan de vruchten nu al geplukt worden.

Nog voor rust wordt de score door opgevoerd, waarbij Fien scoort na een prachtige steekpass vanaf het middenveld, 1-3. Dit was meteen de ruststand.

Na rust gaan de groen-witte meiden rustig door met waarmee ze bezig waren, druk zetten en aanvallen. De 1-4 door Corine is dan ook snel een feit. Hierna worden diverse kansen verspeeld, maar is er weinig te vrezen voor de tegenstand van Swift. Een zoveelste counter wordt deze keer wel koelbloedig afgemaakt, wederom door Corine, 1-5.

Hierna zakken het team, mede door vermoeidheid in. Taken worden niet meer volledig uitgevoerd, waardoor Swift meer en meer kansen krijgt. Verdedigend en keepend wordt voorkomen dat er tegendoelpunten komen, maar er moet wel flink voor gewerkt worden. Uiteindelijk valt 2 minuten voor tijd dan toch nog een Swifter doelpunt. Eindstand 2-5.

Zoals vermeld een verdiende overwinning, die de meiden zelfvertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden.  A.s. zaterdag de volgende wedstrijd, 08.30 uur, thuis tegen WVF.