Soms is het wel eens leuk om in de historie van de club te duiken en wat anekdotes op te halen in een tijd dat het actuele voetbal stil ligt.

 

We gaan 30 jaar terug in de tijd  naar het jaar 1990 en doen dat in twee delen.

Het jaar 1990 was een jaar waarin veel is gebeurd.

In die tijd voetbalden voetballers van de zondag afdeling nog onder de vlag van ASVD voetbal. Dat gaf organisatorisch nog wel eens wat wrijving.

In dat jaar werd een nieuwe structuur ingesteld waarbij de afdelingen wat meer zelfstandigheid kregen met een eigen afdelingsbestuur. Daarboven stond nog een algemeen bestuur bestaande uit; Hans Engelvaart voorz., Harm Bies secr., Henk vd Linde penm. en Piet Schmit alg. adjunct. De afdelings voorzitters waren Dik Linschoten (jeugd), Wim Riezebos (zaterdag/vrouwen), Freek Vos (zondag) en Wim Ockhuijsen (accommodatie).

Op de ledenvergadering waren te weinig mensen aanwezig om de nieuwe staturen en reglementen vast te stellen voor de nieuwe structuur zodat een tweede vergadering werd uitgeschreven waarin alle aanwezige leden hun goedkeuring gaven.

Qua financiën bleek de kas leeg, sterker nog nadat de tribune net gebouwd was en de kleedkamers 1 t/m 8 waren gerealiseerd stonden we 5000 gulden in het rood zodat de contributie met een gulden per maand omhoog moest.

Toch schonk asv Dronten mede door de supportersvereniging en sponsoren aan enkele goede doelen een gift.

Zo kreeg de Regenboog een plantenbak, het Rode Kruis nieuwe spullen en de stichting gehandicapten nieuwe spelletjes.

Het eerste zaterdagelftal speelde in die tijd in de 3e klasse onder leiding van Cees Boeve en bestond uit de volgende spelers; Rudolf Spijkerman, Gerard de Ridder, Wout Sleurink, Marcel Boelens, Arjen Valk, Harry en Menno Luehof, Jan Willems, Ruud Timmer, Thierry Bouwmans, Rik Sloetjes, Walter vd Linden, Arjan Nicolai, Wim de Boer en Foort Sandee.

Aan het eind van het seizoen moesten beslissingswedstrijden er aan te pas komen om degradatie te voorkomen. Kesteren werd met 5-1 verslagen met doelpunten van Arjan Nicolai, Jan Willems en Arjan Valk de laatste 2 scoorden tweemaal.

Daarna won men van Gazelle Nieuwland met 3-0 met goals van Wim de Boer, Arjan Valk en Rik Sloetjes. Door beide overwinningen werd een plek in de 3e klasse veilig gesteld.

Archivaris Hans Engelvaart