asv Dronten had vanmiddag de kans om het record van de beste seizoensopening te evenaren, maar faalde jammerlijk. asv Dronten voetbalde niet eens onverdienstelijk, maar een uiterst effectief Veensche Boys trakteerde de nog ongeslagen Drontenaren op een 3-0 verliespartij.

opkomst van de elftallen

asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:

Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, de Boer, Timmer, Siebelink, Schols, Stenekes en Leichtenberg.

Op de bank was er weer plaats voor Rihairo Meulens en hij werd gezelschap gehouden door van Velthoven, Telgen en  Breukelman.

Raven, van der Meer, van der Vlag, Brouwer en Woertink waren er om diverse redenen niet bij. 

Het was vanaf meet af aan duidelijk, dat beide ploegen redelijk ontzag hadden voor elkaar. Veensche Boys en asv Dronten speelden afwachtend en leken zich beide af te vragen, wie van de twee ploegen het initiatief moest gaan nemen. Veensche Boys verspeelde vorig week punten en was daarom misschien wat voorzichtig. asv Dronten wist niet goed wat de kracht van de Boys zou zijn en was daarom wat voorzichtig. 

Het publiek in Nijkerkerveen moest tot de 27e minuut wachten tot de eerste kans zich aandiende. Een schot van Veensche Boys belandde in de handen van keeper Bindenga. 

asv Dronten leek hierna ook wakker, want direct hierna kwam het antwoord van Yanick Leichtenberg. Hij dwong met zijn schot, op aangeven Siebelink, de keeper tot een redding.
Na een half uur dacht asv Dronten op voorsprong te komen. Een vrije trap van Yordi Schols ging richting vijandelijk doel, maar raakte het zijnet. 

De wedstrijd ging richting de rust en waar iedereen rekende op een 0-0 ruststand, was er een identieke situatie als bij de kans voor Dronten, maar nu voor de Boys. Eveneens een voorzet van rechts werd door Nico van den Brom binnen getikt. De scheidsrechter floot hierna gelijk af voor de rust: 1-0 Veensche Boys. 

Yanick Leichtenberg draait weg van zijn tegenstanders
Jodi de Boer verliest hier een kopduel

asv Dronten kwam getergd uit de kleedkamer. Het zette vol druk op de tegenstander en zo ontstonden er meerdere kansen en mogelijkheden. Nog het meest dichtbij was Jodi de Boer, die zijn schot op de paal zag belanden. 
10 minuten na rust, was het weer Leichtenberg, die de keeper tot een redding dwong. Rèmon Kroes stuurde Sean Stenekes weg op links, zijn voorzet belandde op het hoofd van Yanick Leichtenberg, maar helaas. Nog altijd geen gelijkmaker. 
In de tussentijd had vaste waarde Martijn Timmer nog een gele kaart ontvangen, van de goed leidende scheidsrechter. 

met uiterste inspanning werkte Yordi Deckers de bal uit zijn doel

Waar asv Dronten hoog druk zette en de tegenstander achteruit drukte, ontstond er ruimte achter de verdediging. Vanaf de middellijn kon Julian Buitenhuis vrij doorlopen op Dronter goal en de 2-0 aantekenen. De 1-1 hing in de lucht, maar asv Dronten kreeg de deksel op de neus. 
Met Rihairo Meulens eindelijk weer eens binnen de lijnen, deed trainer Posthuma nog een ultieme poging om iets te forceren, maar het was juist Veensche Boys, dat nog een enorme kans kreeg. Van dichtbij werd de bal over het doel van Bindenga gekopt. 

Waar asv Dronten verwoede pogingen deed terug in de wedstrijd te komen, was het opnieuw een effectief Veensche Boys, dat door kwam. Ditmaal over rechts. De bal werd goed terug getrokken vanaf de achterlijn en ter hoogte van de eerste paal binnen geschoten. 3-0. Wedstrijd gespeeld. 

Martijn Timmer in afwachting van de bal
ook Jodi de Boer krijgt de bal niet in het doel
Rihairo Meulens voorzichtige start na blessure

Pim Breukelman en Niek Telgen mochten nog invallen voor Jodi de Boer en Yordi Schols.

asv Dronten beet nog enigszins van zich af en bij een scrimmage leek de 3-1 binnen te vallen, maar de bal mocht er voor Dronten vandaag niet in, want ook Bas Maljaars kreeg nog twee goede mogelijkheden, één op aangeven van Meulens, maar helaas geen bolling van het net van de Veensche Boys. 

Een zeer geflatteerde overwinning van een uiterst effectief Veensche Boys, dat zo asv Dronten de kans ontnam een record te vestigen. Batavia ’90 scoorde in één van de laatste minuten in de derby tegen vv Unicum. Won zo met 1-0 en neemt de koppositie nu alleen in. 

       

Reactie van trainer Patrick Posthuma op de site van Veensche Boys https://veenscheboys.nl/trainer-dronten-keeper-veensche-boys-fungeerde-als-rode-lap/

       

Volgende week ontvangt asv Dronten VSCO ’61 uit Oosterwolde en hopen we op een beter resultaat. 

AvL