Vrijwilligers

Het lijkt vanzelfsprekend dat de vereniging waar je voetbalt, of waar je zoon of dochter speelt, alle faciliteiten biedt om dit met zoveel mogelijk plezier te doen. Het in goede banen leiden van een vereniging als asv Dronten is veel werk. Het besturen, organiseren, onderhouden, leiden en begeleiden kost enorm veel tijd. Echter veel handen maken licht werk.

Vrijwilliger worden?

De vrijwilligerscoördinatoren zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je kunt je als vrijwilliger opgeven door te mailen naar vrijwilligers-coordinator@asvdronten.nl . Eén van onze vrijwilligerscoördinatoren neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Veel handen nodig

Weet je dat er honderden vrijwilligers bij asv Dronten actief zijn? Dit betreft belangrijke ondersteuning in de vorm van kantine- en keukenmedewerkers, schoonmakers, onderhoud van de accommodatie, diverse bestuur- en commissieleden, trainers, leiders, verzorgers, scheidsrechters en nog veel meer. Jammer genoeg wordt het steeds moeilijker om genoeg vrijwilligers te vinden. Er melden zich te weinig nieuwe vrijwilligers aan en onze bestaande vrijwilligers hebben niet genoeg tijd om alle taken die nodig zijn uit te voeren.

Meehelpen

Vandaar dat het bestuur met ingang van het seizoen 2017-2018 heeft bepaald dat alle ouders van spelende leden verplicht zijn enige vorm van vrijwilligerswerk voor asv Dronten te doen. Dit hoeft niet meteen een vaste functie zijn. Met twee keer kantinedienst draaien, is iedereen al erg blij. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen kan blijven sporten bij asv Dronten. Om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken, heeft asv Dronten een vrijwilligersbeleid ontwikkeld. Doel van dit beleid is om vrijwilligers te werven, te motiveren en te waarderen zodat het leuk is om iets voor de vereniging terug te doen.