24-okt-2020

JO13-1 oefent succesvol tegen de JO14-2.

Trainer Casper moest zelf naar Cambuur voor een foto sessie en activiteiten. Geert-Jan nam de honneurs waar. Geert-Jan kon beschikken over de volledige selectie van gretige jongens die eigenlijk allemaal de hele wedstrijd willen spelen.

  

Aanvoerder van vandaag was Daan. De begin opstelling was als volgt:

Leon op de goal, Pepijn rechts, Thomas links, Evan en Jesse centraal, Lucas, Seth en Thije op het middenveld, Derrik, Jeroen en Daan voorin. Wissels waren Souf, Mikah en Veron.

   

De 13-1 mocht aftrappen en liet direct de aanvallende intenties zien. De lange bal ging over de defensie van de 14-2 en de verdediger zat mis waardoor Daan direct op de goal af kon stomen. Een van de verdedigers kon het tempo van Daan bijbenen en kon de bal tot corner verwerken voordat Daan kon schieten. Vanuit de corner kwam verder geen gevaar.

 

De tweede kans van Daan was wel raak. Veel ballen gaan aan de rechterkant recht vooruit in de ruimte. Zo wil Daan ze graag hebben. Vanaf de rechterkant kon Daan op de zijkant van de 16 meter op de goal schieten. De bal leek op een voorzet maar ging mooi over de keeper van de 14-2 heen, 1-0. De 2-0 volgde vrij snel na een diepte pass van Thije die Daan klaar zag staan. Daan werkt de bal over de grond in de goal. Thije komt steeds beter op niveau en beweegt weer wat soepeler. De middenvelders hadden doordeweeks de kijktraining waarbij ze om zich heen moeten kijken voordat ze de bal aannemen. Dat verhoogt het tempo van het combinatie spel.

   

De 14-2 kan 1x gevaarlijk worden vanwege balverlies op het middenveld, Ze komen er uit met 4 tegen 3 maar weten niet gevaarlijk te worden. Evan stoort voldoende om het gevaar weg te halen. Pepijn komt ook aan aanvallen toe en wil van net buiten de zestien schieten op de goal maar schiet tegen zijn eigen medespelers op. Derrik kan wat later ook op links opstomen en gaat op snelheid er langs, hij snijdt net niet genoeg naar binnen en kan door toedoen van de verdediger niet voorgeven. Een doeltrap is het gevolg. Iets later wordt Derrik weer diep gestuurd vanaf het middenveld en gaat richting de achterlijn. Hij legt de bal netjes terug waarbij Thije simpel tegen de bal kan aanlopen en de 3-0 scoort. Met dit soort aanvallen is de 13-1 supergevaarlijk. Driehoekjes maken en de snelle buitenspelers wegsturen, achterlijn halen en terugleggen waarbij de aanvallers of opkomende middenvelders het karwei afmaken.

   

De 14-2 krijgt een vrije trap op 5 meter buiten de zestien na een zeldzame uitbraak op de helft van de 13-1. Zij hebben natuurlijk jongens die de bal lekker kunnen raken. De vrije trap wordt genomen en de bal vliegt over Leon netjes het doel in, 3-1. Het doet de 13-1 niet veel, ze houden de druk er op en blijven gretig. Leon is misschien wel de enige die er echt van baalt. Souf is er inmiddels ook ingekomen en laat van zich horen door de 4-1 te maken met het hoofd op aangeven van Veron. Ook vandaag weer een sterk spelende Veron die de ballen neerlegt waar hij ze wil hebben. Overal er tussen en duels slim uitvechten. De 5-1 komt weer van Daan die een dolletje maakt en net buiten de zestien een Zidane doet en twee verdedigers achterlaat. Hij kan vrij de zestien meter in aan de rechterkant en rond goed af. Een mooie individuele actie.

       

Lucas draaide weer goed op het middenveld door te zoeken naar een opening met zijn bekende snelle kappen en draaien. Hij ziet Daan vertrekken en legt de bal net over de verdediging heen. Weer kan Daan vrij op de keeper af, hij scoort de 6-1. Een mooie aanval met een schoolvoorbeeld van driehoekjes vindt plaats aan de linkerkant. Souf krijgt de bal vanuit de achterhoede, legt terug op Veron die vanaf het middenveld zich aanbiedt. Souf vertrekt direct en krijgt de bal mooi terug van Veron. Hij kan op de keeper af maar vergeet te scoren. Even later maakt hij wel zijn tweede. De aanval start bij Derrik die de diepte in gaat, de bal achter de verdediging langs mee krijgt en goed op de meelopende Souf meegeeft. Souf komt niet tot een schot maar Lucas wel, de bal komt terug waarna Souf de bal wel oppikt, de keeper omspeelt en simpel de 7-1 binnen kan tikken.