2-okt-2021

asv Dronten JO14-1 1 verslaat sterk Epe 14-1 met klinkende cijfers

Zonder de geblesseerde Jort en met een licht geblesseerde Stijn trad de 14-1 in Epe aan voor wat een spannende wedstrijd zou blijken. Jesse en Stijn begonnen op de bank. Daardoor had de technische staf een lastige keuze te maken wie Jeroen voorin moest helpen.

   

Opstelling:

Leon op de goal, Derrik en Pepijn op de links en rechtsback, Evan en Annick in het centrum. Het middenveld had geen verrassingen met Seth, Lucas en Henrik. Voorin mocht Benjamin het in de spits proberen met Thomas en Jeroen op de vleugel.

Het spel golft wat op en neer in de eerste 5-10 minuten waarbij vrij snel duidelijk is dat Epe een beter combinerende ploeg heeft die op het middenveld makkelijk de vrije man vindt. Epe staat veel op de helft van ASV Dronten en prikt af en toe wat met uitbraken over de vleugels. Derrik weet dat goed onschadelijk te maken en aan de andere kant is er voor Pepijn een goede rugdekking. Ondanks dat het spelbeeld in het voordeel is van Epe is het toch ASV Dronten dat de score opent. De bal komt vanuit het middenveld terecht bij Derrik. Hij heeft veel ruimte voor zich en kan oplopen tot ver op de helft van Epe. Zijn afdraaiende voorzet wordt door Jeroen verlengd waarna de bal tussen de keeper en Thomas in komt te liggen. De keeper is eerder bij de bal maar is wat zenuwachtig door de inlopende Thomas waardoor hij de bal loslaat. Thomas tikt de bal tegen de keeper omhoog waarna Benjamin de bal simpel het doel in kan tikken over de liggende keeper heen, 0-1.

Epe begint wat meer aan te dringen na de tegengoal wat uitmondt in een paar corners die gevaarlijk zijn. Annick en Evan waren scherp en ruimen veel ballen weg. Leon wordt een paar keer ingespeeld en blijft rustig aan de bal, speelt zijn verdediging in als hij onder druk wordt gezet. Als de bal geruimd moet worden aarzelt Leon niet en roeit hij de bal naar voren. De vrije man wordt gevonden in de opbouw achterin. Seth komt veel in de duels net als Lucas en Henrik. Dat maakt het combinatie spel van asv Dronten niet beter. Epe zet goed druk op het middenveld en kan er gevaarlijk mee worden. Ze nemen de aanval over en de bal gaat veel naar links waar de linkerspits vrij op het doel af kan dribbelen na een pass de diepte in. Ze is te onrustig en schiet huizenhoog over.

Even later komt vanuit de corner een scrimmage voor de goal waarbij asv Dronten de bal niet weg krijgt. Een harde knal op de lat is wat Epe er aan over houdt. Het aandringen van Epe wordt uiteindelijk toch beloond. Na balverlies op het middenveld waarbij asv Dronten in voorwaartse richting is wordt de bal diep gestuurd op de rechterspits. Derrik uit positie en Evan en Annick die de spits niet meer konden achterhalen, 1-1. Leon was kansloos.

Jeroen beweegt veel en is vaak aan de bal, Benjamin werkt hard maar heeft nog niet echt goed door wat hij moet doen in de spits, niet geheel onlogisch. Thomas loopt weer veel meters maar kan niet gevaarlijk worden. Derrik levert de bal in na een pass richting het midden. Deze belandt in de voeten van Epe dat direct oprukt richting de goal. Hun poging levert een corner op die door Evan wordt geruimd. De ploeg uit Epe staat veel buitenspel, Joop mag weer lekker veel de vlag omhoog steken. Zelfs de coach van Epe tiert even wat tegen zijn ploeg als er commentaar ontstaat richting de scheidsrechter over het buitenspel staan. Zelfs de coach ziet nog dat zijn spelers buitenspel staan!!!!

Er wordt gefloten voor de rust. Een paar ouders van Epe verbazen zich dat de kleedkamers op worden gezocht en denken dat asv Dronten bepaalt dat de teams richting de kleedkamers gaan. Vrije keuze lijkt mijJ.

Na de rust mogen Stijn en Jesse de weide in. Derrik mag de bank opzoeken waardoor Benjamin op zijn vertrouwde plek achterin komt. Stijn gaat zoals duidelijk is rechtsvoor spelen met Jesse in de spits. Jeroen blijft aan de linkerkant. Thomas mag ook even uitrusten na al die meters. Epe moet even wennen aan Stijn en is wat verrast door de hogesnelheidstrein die nu op het veld staat. Stijn zijn eerste wapenfeit is op rechts waarbij hij een mooi sprintduel heeft met de aanvoerder van Epe die het hem moeilijk maakt. Het levert een corner op die genomen wordt door Seth. De bal komt terecht bij Evan die zijn sterke lichaam gebruikt om de tegenstander weg te zetten en de bal af te schermen. Hij maakt zo de bal vrij om in te schieten. Zijn schot verdwijnt achter de doelman en plotseling staat asv Dronten weer op voorsprong, 1-2.

Leon is scherp en weet de afstand schoten over zijn doel heen te werken. Hij pakt ook nog een mooie 1 op 1 en staat lekker te keepen.

Het volgende moment wordt de bal de rechterhoek in gestuurd. Seth en Stijn kunnen allebei bij de bal komen maar Seth laat het verstandig aan Stijn die op volle snelheid over de flank dendert en er een corner uitsleept na een schot op de goal. Jeroen laat zich veel en goed zien maar staat alleen vaak buitenspel waardoor hij niet echt gevaarlijk kan worden. Hij combineert goed en vindt vaak het aangesloten middenveld. Bij weer een aanval zet hij goed door in het duel, verovert de bal en kan Jesse inpassen. Deze stuurt Stijn weg die van rechts op de goal af gaat. Zijn schot gaat strak over de grond links voor de goal langs.

De volgende goal komt van de voet van Jesse. Na het goed wegruimen van de bal door de verdediging (Evan?) komt de bal hoog over Jesse heen bij de verdediger van Epe terecht. Jesse zet de verdediger goed onder druk. Een fout volgt van Epe, de verdediger verslikt zich in de bal en Jesse kan 1 op 1 op de keeper af. Hij faalt niet en maakt met een bekeken schot de 1-3. Nu gaat het snel want nog geen twee minuten later ligt de 1-4 er in met nog een 15 minuten te spelen.

Stijn omspeelt de linksback van Epe door er met de bal mooi omheen te rennen. Ook de aanvoerder van Epe kan Stijn niet meer achterhalen. Stijn schiet strak over de grond binnen en noteert de 1-4. Doet Epe dan niets terug? Nee dat is niet zo, ze blijven goed combineren maar worden ook wat moedeloos van de sterke verdediging van asv Dronten. Evan die vandaag 1 duel niet heeft gewonnen, volgens zijn eigen woorden, komt de rest van de duels als winnaar uit de bus. Annick die het hoofd koel houdt en overal haar benen voor heeft.

Een niet te vermijden doelpunt door Epe wordt door Annick toch voorkomen nadat zij in de buurt van de penalty stip een schot van Epe op het laatste moment blokt door zich er met een vliegend blok voor te gooien. Uitstekende timing moet ik eerlijk zeggen. De er in gekomen tweede nummer 10 wordt het beu en haalt Annick rond de middenlijn neer als ze met de bal opstoomt tussen een paar tegenstanders door. Jesse heeft een mooi duel aan de zijlijn en weet op kracht te winnen. Epe schiet een aantal keer op de goal maar het is allemaal ver uit de richting.

Het middenveld komt niet meer zoveel in de duels en krijgt met Jesse als aanspeelpunt meer ruimte om te combineren. Pepijn doet waar hij het best in is. In een paar fikse duels kletst hij er in en weet zo de angel uit een aanval te halen. Doordat asv Dronten goed druk op de bal blijft houden op het middenveld kan Epe wel drukken maar niet gevaarlijk worden.

Lucas wordt dichtbij de zestien van Epe neergelegd waarna Jesse de vrije trap mag nemen. De 1-5 wordt alvast genoteerdJ. Helaas, de bal wordt door Jesse recht in de handen van de kleine keeper geschoten. Haal de typex maar weer tevoorschijn. Even later kan Jesse Thomas weer op pad sturen die er weer ingekomen is. Thomas loopt net buitenspel maar haakt af in de aanval. Stijn die achter hem gestart is haalt de bal wel maar er is al afgefloten, jammer voor de goed anticiperende Stijn die er duidelijk zin in heeft. Tussendoor is hij weer even gewisseld na zijn goal.

Epe prikt nog wat met afstand schoten die geen doel treffen. De scheidsrechter besluit dat het lang genoeg heeft geduurd. asv Dronten heeft de tweede overwinning binnen. Ook vandaag weer geen gebrek aan vechtlust en hard werken. Een matige eerste helft werd gevolgd door een sterke tweede helft waarin de teamprestatie beter naar voren kwam, het middenveld beter de ruimtes kon benutten en uit de duels bleef en een aanval die alle sterke punten van dit team benut. 4 verschillende doelpunten makers zegt ook wat.

Op naar volgende week als de tegenstander SVI JO14-1 is. Aanvang 09.45 uur.

11-sep-2021

asv Dronten JO14-1 verplettert Batavia JO14-1.

Zonder een zieke Pepijn en Seth die een weekend weg was heeft de JO14-1 in de eerste bekerwedstrijd keihard uitgehaald en laten zien dat er rekening met ze moet worden gehouden. Ging de eerste oefen wedstrijd tegen Batavia thuis nog redelijk gelijk op met een 2-1 winst, vandaag waren de verhoudingen helemaal zoek.

Opstelling:

Leon op de goal, Evan en Annick centraal achterin, Derrik linksachter, Benjamin rechtsachter. Lucas, Jort en Henrik vormen het middenveld, Jesse in de spits, Jeroen op links en Stijn op rechts. Sander van de 14-2 kwam later aansluiten.

ijzersterke Benjamin

De aftrap was voor Batavia. Zij brachten ook het eerste gevaar van de wedstrijd na een overtreding op Derrik die vreemd genoeg niet zo beoordeeld werd door de scheidsrechter. We zouden meer van die momentjes beleven vandaag. De bal wordt overgenomen door de lange en gevaarlijke nummer 9 van Batavia. Gelukkig zat de rugdekking uitstekend in elkaar vandaag met Annick en Evan.

   

Iets later is asv Dronten in balbezit. Met soms oogstrelend combinatiespel binnen het team kan Jort de bal direct schuin op Jesse kaatsen die links de hoek opzoekt. Vanuit de hoek geeft hij de bal strak voor op Stijn die de bal werkelijk binnen ramt en deze eerste prachtige aanval netjes afrondt, 0-1. 

De middenvelder spelen werkelijk fenomenaal met snel en direct spel en weinig balverlies. Met een paar keer tikken snijden ze door de defensie van Batavia heen. Batavia prikt even terug. Vanuit het midden kan de bal diep worden weg gestoken op de nummer 9 die uit de rug van Annick wegloopt. Zijn schot belandt op de paal rechts van Leon. Opletten dus. Iets meer naar binnen knijpen van Derrik voorkomt dit soort situaties en dat is precies wat er de rest van de wedstrijd gebeurt.

  

De tweede kans is ook direct raak. Stijn zet goed door in het midden en zet de centrale verdediger onder druk. Hij ontfutselt hem de bal en kan de bal bij Jeroen krijgen die mooi de 0-2 binnen tikt.

rustig spelende Leon

Batavia begint al wat geïrriteerd te worden waarbij de eigen coach niet een goed voorbeeld geeft met zijn gemopper en getier richting de scheidsrechter. Vaak is dit een teken dat het niet loopt en asv Dronten kan daar haar voordeel mee doen. De afspraken van Niels zijn duidelijk; mondje open? Direct wisselen……   Een grove overtreding op Stijn op de rand van de zestien is een kenmerk van de irritaties. Speler 14 krijgt een gele kaart maar wat erger is, is hoe Stijn er aan toe is. Hij vliegt met een vreemd soort salto door de lucht en belandt na de schop met zijn rug op de noppen van zijn tegenstander. Doet dat pijn? Jazeker, Stijn heeft even tijd nodig om weer te herstellen. Sander wordt ingebracht en moet direct aan de bak op rechts.

  

Jesse neemt de vrije trap die in de handen van de keeper terecht komt. Na het veroveren van de bal wordt Jesse weer door Jort de rechterkant op gestuurd. Jesse kan voorgeven met zijn chocolade been en legt de bal bij de tweede paal neer waar de instormende Lucas met zijn lichaam de bal het doel inwerkt, 0-3. Zo staan er al drie verschillende namen op het scorebord, dat zegt ook wat.

    

In een volgende aanval gaat Derrik zoals vertrouwd op links op snelheid langs zijn tegenstander, haalt de achterlijn en geeft een mooie afdraaiende voorzet die zo binnen geknikt kan worden. Het is helaas druk rond de penalty stip en de bal wordt door Batavia weggekopt. De scheidsrechter maakt een warrige indruk met beslissingen die niet altijd te begrijpen zijn. Niet in het voordeel van Batavia maar ook niet in het voordeel van asv Dronten. Hij fluit voor de rust op het moment dat Lucas weer een aanslag heeft overleeft en met tranen van het veld afloopt. Lucas kreeg vandaag wat te verduren ondanks zijn snelle spel.

1 op 1 Annick en nr 9

Rust en bespreken hoe het vervolg moet. Iedereen staat ijzersterk te spelen, er wordt bewogen zonder bal en asv Dronten maakt het veld groot onder veel ge-coach van Niels en de rest van de technische staf. Het team wordt goed neergezet en er wordt bijzonder goed naar de coaching geluisterd.

  

De tweede helft start met de aftrap van asv Dronten. Jesse kan de goed invallende Sander diep sturen door een pass vanuit het centrum diep te geven naar rechts. Sander loopt uit de rug weg van de kwetsbare verdediging van Batavia en kan met de bal op de keeper af, 0-4.

Nu is duidelijk te zien hoe sterk asv Dronten wel niet is. Met snel spel, goede passes en vaak 1x raken snijden ze finaal door de verdediging heen en vinden ze de vrije spelers. Jeroen strijd aan de zijkant en geeft de meegereisde ouders een cadeautje. Hij ontfutselt aan de zijlijn de bal van de middenvelder van Batavia en komt in balbezit met veel spelers van Batavia om hem heen. Om er langs te komen poort hij de middenvelder en kan de bal op Derrik passen, Derrik kaatst met een strakke pass Evan in die veel ruimte heeft in het centrum achterin. De middenvelder van Batavia trekt dit niet en haalt gemeen uit naar Jeroen, een rode kaart zou niet misstaan. De scheidsrechter laat dit gaan, Jeroen wordt niet geraakt. Toch weer een signaal van grote onsportiviteit.

typerende Jesse actie

In het vervolg van deze aanval gaat de bal van Evan richting Jort die Jesse aanspeelt. Jesse kan met zijn sterke lichaam en goede techniek de bal mooi afschermen en Sander weer wegsturen de rechterhoek in. Sander haalt de achterlijn en legt de bal terug op Jesse die na de pass goed door beweegt. Jesse haalt in een keer uit met links ook al is de hoek van waar hij het probeert lastig. De bal gaat mooi over de keeper de verre hoek in, 0-5 en een erg technisch knappe goal.

 

Batavia doet wat terug. De lange nummer 9 kan na weer een overtreding op Derrik er vandoor met de bal. Hij gaat langs de achterlijn op het doel af en schiet hard tegen Leon aan waarbij de bal ongelukkig via Leon in het doel verdwijnt. 1-5. Niets aan de hand hoor, Derrik wordt weer opgelapt en de koppies staan nog steeds goed bij asv Dronten.

De mooiste aanval van vandaag komt nu. In het centrum etaleren de middenvelders hun kwaliteiten. Via de goed spelende Henrik komt de bal bij Jort. Met een dubbel 1-2 tje tikken ze door de verdediging van Batavia heen zodat Jesse in schietpositie komt. Jesse faalt wederom niet en schiet de 1-6 binnen

Sander rondt af

Een afgeslagen aanval van Batavia zorgt dat de bal voor Evan zijn voeten komt. Met een harde pass recht vooruit door het midden legt hij de bal achter de verdediging van Batavia. Hun lange centrale verdediger komt snelheid tekort. Stijn is inmiddels weer het veld ingekomen en neemt sportief wraak. Met een achterstand van 10 meter zet hij de turbo aan, knalt met drie keer zoveel snelheid het duel in, pakt de bal af en kan door op de keeper. Hij omspeelt de keeper simpel en tikt beheerst de 1-7 binnen. Wraak is zoet.

De volgende aanval is al weer in de maak. Annick gooit op Derrik die Jeroen aanspeelt. Jeroen draait open en passt breed op Jesse die vrij door kan op de keeper en er 1-8 van maakt. Na weer wat tikkie takka op het middenveld met de 3 beweeglijke en flitsend combinerende spelers gaat de bal links de hoek in.

Derrik mag als opkomende back weer eens zijn snelheid etaleren en legt de bal met veel gevoel over de verdediger van Batavia heen op Jort die fijntjes de 1-9 binnen tikt in de loop. Weer een geweldige aanval waarbij de bal binnen 4 passes aan de overkant is.

  

Ging er dan niets mis, natuurlijk niet. Jort had graag nog een goaltje gemaakt en krijgt in het midden de bal van Jesse. De coaching ontbreekt op dat moment even waardoor Jort te veel tijd neemt en zijn kans voorbij gaat. De dubbele cijfers lonken maar er is geen tijd meer over. Vanaf de zijkant wordt er niet alleen gecoacht, er worden ook keuzes gegeven aan de spelers. Wat gebeurt er als je dit doet, wat gebeurt er als je dat doet. Het team reageert goed op de coaching.