26-sept-2020

JO13-1 beloont zichzelf te weinig maar wint weer overtuigend

Met een volledige selectie, op Seth na, kon er zaterdag op een vroeg tijdstip worden afgereisd naar Dedemsvaart voor het duel tegen JVC Dedemsvaart JO13-1. Vervanger van Seth was vandaag Jort van der Wel.

De selectie is weer bijna compleet. Alle ziekte gevallen en blessures gaan de goede kant op en gelukkig kan er vaak een beroep worden gedaan op de jongens van de 13-2. De opstelling voor vandaag was als volgt;

De trainingsvormen zijn duidelijk terug te zien in het spel van de 13-1. Corners door vaste mensen net als vrije trappen. Vrijlopen bij een ingooi en de opbouw bij de aanval.

De aftrap was voor Dedemsvaart en de jongens begonnen geconcentreerd. Er werd direct druk gezet waardoor balbezit snel voor elkaar was. Leon zet de lijn uit bij het opbouw door steevast Jesse of Evan in te spelen. Beide centrale verdedigers blijven rustig aan de bal en raken niet snel in paniek maar blijven het overzicht houden en opbouwen. Daan mocht de eerste speldenprikjes geven en over de zijkant opstomen op snelheid. Zijn schoten gingen vooralsnog voorlangs. Veel van afstand schieten was wel slim gezien het formaat van de trouwens geweldig spelende keeper van Dedemsvaart. Ook Soufian, weer erg hard aan het werk vandaag, was veel in beweging en was lastig

te verdedigen. Met veel combinaties via het midden kon hij regelmatig balletjes afgeven en naar de zijkanten spelen. Derrik mocht aan de andere kant ook een paar keer aan de bak en probeerde met voorzetten de spitsen te bereiken.

Na vijf minuten was het spelbeeld wel duidelijk. Voetbal op de helft van de tegenstander en snel balbezit wanneer de tegenstander uit probeerde te breken. Na 10 minuten spelen was het raak voor de jongens. Er ging een aanval uit het boekje aan vooraf.

Leon speelde Jesse in die vrij dichtbij Leon onder druk werd gezet. Jesse blijft altijd rustig en zo ook nu. Thomas maakt het veld goed breed door naar de zijkant weg te lopen en aanspeelbaar te zijn. De ruimte die vrij kwam te liggen werd door Lucas gezien die zich aanbood. Ook Jesse zag de ruimte en speelde Lucas in. Lucas draait snel open en speelt Derrik in die zijwaarts weg liep en ruimte creëerde voor zichzelf. Lucas sloot aan en kreeg de bal terug waarna Derrik het diep op een lopen zette. Lucas geeft de bal op maat mee richting Derrik waarna Derrik de bal breed voor de goal legde op Jeroen. Jeroen hield de rust, nam de bal aan en tikte de bal simpel langs de keeper in de goal, 0-1. Het leek wel de training oefening van afgelopen donderdag maar nu met een tegenstander. De verdiende goal lag er in.

Dedemsvaart kon er weinig tegenover zetten en nam zijn toevlucht tot hotseknotse voetbal. Een makkelijke prooi voor onze viermans verdediging die ook vandaag het principe van rugdekking weer goed wist toe te passen. Het werd vandaag 1 keer echt gevaarlijk. Een hoge bal glipte over de verdediging waardoor de rechterspits op Leon af kon. Hij schoot de bal slecht in. Leon stond goed en bleef rustig kijken naar de bal. Via zijn vingertoppen ging de bal naast. Vanuit de corner ging de bal hoog voor de goal langs over iedereen waarna het gevaar weg was.

Mika stond weer een dijk van een wedstrijd te spelen. Hij heeft geen enkel probleem gehad met zijn directe tegenstander. Altijd aanspeelbaar aan de rechterzijde om Souf te ondersteunen. Veron dicht in de buurt en ook Lucas die veel in beweging was. Veron zag twee schoten over gaan.

Met 0-1 gingen we de rust in.

asv Dronten mocht direct na rust aftrappen en de speech in de kleedkamer mistte zijn uitwerking niet. Er werd fel gestart en het sterke spel van de eerste helft werd doorgezet. Een snelle uitbraak over de rechterkant waarbij Mika Daan wegstuurde. Daan kon op volle snelheid met de bal voor zich de hoek van de 16 bereiken waarna hij besloot te schieten. In de eerste helft lukte dat nog niet maar nu was het wel raak, 0-2. De bal ging links van de keeper hoog de goal in.

Vanaf de aftrap was het asv Dronten dat jaagde op meer goals. Souf was dichtbij en wist door het harde werken de verdediging van Dedemsvaart het moeilijk te maken. Hij combineert door het midden waarbij de bal via Lucas bij Daan terechtkomt. Daan zijn schot wordt door de keeper gepakt. Even later komt Derrik weer door op links. Van Jesse gaat de bal naar Lucas die Derrik al ziet vertrekken, Lucas geeft de bal diep waarna Derrik voorlangs snijdt en op de keeper af kan. Hij blijft rustig maar schiet de bal op de keeper.

Mika ziet even later ook nog de kans om een schot te lossen met links, de jongens ruiken bloed. Toch valt de goal aan de andere kant. Een handsbal van Mika wordt wat streng bestraft want zijn arm zit netjes langs zijn lichaam. Vanuit de vrije trap wordt de bal hoog op de goal van Leon geschoten. Leon moet achteruit lopend de bal verwerken maar dat lukt net niet waardoor de bal via zijn handen toch in de goal verdwijnt.

De eerlijk vlaggende Roelof geeft aan dat de goal telt. Er volgen een paar warrige minuten maar Dronten herpakt zichzelf en zoekt weer de aanval. Mika komt goed op over rechts en stoomt door na het veroveren van de bal. Souf laat zich wat zakken en krijgt de bal terug van Mikah. Hij probeert te schieten maar het schot wordt gesmoord en de bal komt tussen de verdediging en de keeper te liggen. Een te zachte terugspeelbal wordt door Souf goed ingeschat. Hij sprint er achter aan. Keeper twijfelt, verdediger twijfelt en Souf zit er tussen. Hij tikt de bal net voor de uitkomende keeper vlak langs de binnenkant van de rechterpaal, 1-3

Daarna volgt een kansen festival waarbij de bal er niet in wil. Daan komt na weer een goede dieptepass van Mika op over links, hij snijdt naar binnen en ziet Souf helemaal vrij voor de goal aan komen lopen. Hij geeft mooi voor waarbij Souf de 1-4 voor het binnen tikken heeft. Ook hier redt de keeper knap. Thije krijgt in de drukte de bal op de zestien meter en wil schieten. Hij krijgt de tijd niet en heeft even wat ruzie met de bal. ASV Dronten blijft in balbezit. De bal gaat weer naar links op Daan. Hij kapt naar binnen, geeft hoog voor waarbij Jeroen de bal ontvangt en geweldig vrij staat. Jeroen heeft te veel tijd nodig om de bal te controleren en kan niet meer uithalen. Souf krijgt de bal in bezit, zoekt de achterlijn op en twijfelt tussen schieten, voorgeven of er langs. Hij besluit balbezit te houden en terug te kappen. Hij ziet Jort inlopen op de zestien en legt de bal mooi neer. Jort loopt er tegen aan maar zijn schot gaat net voor de goal langs.

Na deze spannende eindfase besluit de wat oudere scheidsrechter dat het genoeg is. Een dik verdiende overwinning met veel goed samenspel, veel strijdlust en ook weer veerkracht na de tegen goal. Professioneel uitspelen en niet stoppen met druk zetten levert weer veel kansen op. Als je een verwijt mag maken dan is het dat de jongens zichzelf meer moeten belonen.

Toch hebben we weer een prachtige wedstrijd gezien met een verdiende winnaar. Volgende week zaterdag 3 oktober spelen we thuis tegen Dalfsen. Dit zal naar verwachting een wat gelijkwaardiger wedstrijd worden.

Voor het zover is mogen de jongens maandag aan de bak tegen de 13-1 van Batavia. Er wordt om 19.00 uur afgetrapt op het Burgemeester Dekker sportpark.

19-sept-2020

MO13-1 hebben hun eerste competitiewedstrijd uit tegen Swift ’64 overtuigend gewonnen, 2-5.

Het is voor deze meiden hun eerste seizoen op een groot veld. De eerste 3 wedstrijden, voor de beker, werden dan ook gebruikt als oefenwedstrijden om te wennen aan het grote veld en de nieuwe manier van spelen. Deze wedstrijden gingen alle drie met minimaal verschil verloren.

Zaterdag moest er al vroeg aangetreden worden, aangezien de wedstrijd om 08.30 uur ingepland stond. Na een rommelige warming up werden de laatste aanwijzingen en tips doorgegeven.

De meiden zetten meteen druk op het team van Swift, echter vergaten ze de eerste 2 kansen te benutten. Swift was daarin veel scherper, hun eerste de beste aanval resulteerde direct in een doelpunt. Na 5 minuten stond het dus 1-0. Dit bleek direct het signaal naar de Dronter meiden dat ze wakker moesten zijn. Een antwoord was snel gegeven.

Een prima voorzet vanaf de rechter zijde werd prima binnen gewerkt door Lauren. Niet lang daarna werd de volgende kans ook verzilverd door Corine.

De Dronter verdediging krijgt steeds meer vorm, waarbij Marit S. en Marit D, het stabiele centrum vormen. Kansen voor Swift waren er nauwelijks. Kwamen de Swifty girls er wel doorheen, dan was daar de betrouwbare sluitpost Yenthe. Zij is 2 weken geleden als fulltime keepster geworden, waarvan de vruchten nu al geplukt worden.

Nog voor rust wordt de score door opgevoerd, waarbij Fien scoort na een prachtige steekpass vanaf het middenveld, 1-3. Dit was meteen de ruststand.

Na rust gaan de groen-witte meiden rustig door met waarmee ze bezig waren, druk zetten en aanvallen. De 1-4 door Corine is dan ook snel een feit. Hierna worden diverse kansen verspeeld, maar is er weinig te vrezen voor de tegenstand van Swift. Een zoveelste counter wordt deze keer wel koelbloedig afgemaakt, wederom door Corine, 1-5.

Hierna zakken het team, mede door vermoeidheid in. Taken worden niet meer volledig uitgevoerd, waardoor Swift meer en meer kansen krijgt. Verdedigend en keepend wordt voorkomen dat er tegendoelpunten komen, maar er moet wel flink voor gewerkt worden. Uiteindelijk valt 2 minuten voor tijd dan toch nog een Swifter doelpunt. Eindstand 2-5.

Zoals vermeld een verdiende overwinning, die de meiden zelfvertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden.  A.s. zaterdag de volgende wedstrijd, 08.30 uur, thuis tegen WVF.

19-sept-2020

JO13-1 overtuigt in eerste competitie wedstrijd met dikke overwinning

Volledig in het nieuw gestoken door FIRA wonen mocht de 13-1 van ASV Dronten zaterdag op veld 2 aftrappen voor de eerste competitie wedstrijd. Na een wisselende beker campagne en oefenwedstrijden is er een stijgende lijn te zien. Dat bleek vandaag in de wedstrijd tegen CSV’28 JO13-2.

Voor de wedstrijd had onze huisfotograaf Judy Aarsen een foto moment in de planning. De beoogde foto locatie op veld 2 werd veld 1 waar ook de 15-1 op de foto moest. Eerst een afzonderlijke foto en daarna met zijn allen op de foto. Ook de 15-1 wordt gesponsord door FIRA wonen.

In meerdere teams van ASV Dronten lopen de blessure gevallen op. Ook de 13-1 kampt met een paar blessure gevallen. Thije is herstellende van problemen met zijn knie schijf, Evan had last van zijn enkel en kon net als Derrik (blauwe schenen van een trampoline valpartij) geen bal schieten of een fatsoenlijk sprintje trekken. Met deze drie op de bank bij aanvang van de wedstrijd zag de basis elf er als volgt uit;

Opstelling:

Jesse en Mika weer centraal. Pepijn en Thomas als opkomende backs. Seth, Veron en Lucas op het middenveld met Seth en Veron vandaag in de rol van spelbepaler. Daan, Soufian op de flanken en Jeroen in de punt.

Banny mocht vandaag de vlag ter hand nemen en kreeg een heldere instructie van de streng ogende scheidsrechter. Na de pasjes controle waarbij Dimitri vandaag in de rol van leider fungeerde kon het circus van start.

Direct na de aftrap zette ASV Dronten druk. Het spel speelde zich dan ook af op de helft van de tegenstander, iets wat wij graag willen zien. Het enige probleem was dat er vanaf de bank wat tegen de zon in moest worden gekeken. Al snel is te zien dat er ruimte en kansen liggen op de vleugels waar zowel Daan als Soufian gevaarlijk opkomen en hun mannetjes passeren. Het resulteert nog niet direct in grote kansen maar het is duidelijk dat de thuisploeg de sterkere is. Goed om te zien dat de ballen over de grond worden gespeeld en dat er niets onnodig wordt weggeschoten. De opbouw gaat via Jesse die regelmatig Seth inspeelt waarna Thomas wordt gezocht die al komt oplopen langs de lijn. Mika vecht zijn duels weer uit maar hoefde vandaag niet echt aan de bak. Het eerste gevaarlijke moment voor Leon betekent ook direct een doelpunt aan de andere kant.

Leon loopt goed uit zijn goed op een bal die over de verdediging heen gaat en trapt deze weg voor de voeten van de aankomende spits van CSV. Veron pikt de bal op en heeft direct de controle. Hij ziet Jeroen diep gaan en levert een puike pass op maat op Jeroen die al op snelheid is. Dankzij Jeroen zijn goede aanname blijft hij op snelheid en is door de verdediging heen. Hij blijft koeltjes en rond netjes af door de bal links langs de uitkomende keeper te schieten, 1-0. Een verdiende voorsprong want per is maar 1 partij gevaarlijk. Direct vanaf de aftrap begint het spitsen trio te storen. Ze hebben er duidelijk zin in. Er is veel beweging en er wordt veel energie gelegd in het ontregelen van de tegenstander. De 2-0 valt niet veel later als Daan van grote afstand de bal over de keeper schiet na goed aangeven van Seth of Jeroen, dat ligt nog even in het midden. Dat Daan kan schieten was al duidelijk maar dit was toch wel een erg mooie goal.

Pepijn staat zijn mannetje op de back en speelt erg slim. Hij heeft zowel de man als de bal in het vizier en blijft opletten als de pass op zijn tegenstander wordt gegeven. Veel ballen kan hij simpel onderscheppen en inspelen op Veron die als een echte heerser op het veld rondloopt. Veron is niet van de bal te krijgen en zoekt de combinatie. Zijn passing van vandaag was bijzonder zuiver, echt bijna alles kwam aan. Ook Seth, die af en toe wel eens dromerig aan de wedstrijd begint, zat er scherp bij en kon strooien met passjes en doen waar hij sterk in is. Waar Pepijn het op snelheid moet afleggen staat er altijd Mika die rugdekking geeft. Dat is toch wel een lekker gevoel, zo’n sterke centrale verdediger die instapt als het nodig is. Aan de andere kant doet Jesse hetzelfde met Thomas en is vaak aanspeelbaar. Lucas speelt bijzonder effectief en jaagt achter de grote tegenstanders aan. Zijn balcontacten zijn kort en gecontroleerd, hij houdt de snelheid in het spel en laat de tegenstander lopen, mooi om te zien.

De 3-0 valt ook nog in de eerste helft. Na een mooie aanval over rechts krijgt Seth de bal voor de goal. Hij legt de bal netjes neer voor de aanstormende Daan die de  bal rechts van de keeper simpel intikt. Appeltje eitje zou je denkenJ. Gelukkig heeft het publiek genoeg relativeringsvermogen om kritisch te zijn over dat appeltje eitje verhaal.

In de tweede helft een wijziging. Thije mocht het veld betreden en zijn eerste speelminuten maken. Ook Thije is iemand die op het middenveld het vermogen heeft om spitsen te bedienen. Onze spitsen wilden wel vandaag. Vanaf de aftrap was het Souf die als een razende aan het storen was. Hij pikt de bal op uit een duel buiten de zestien en dribbelt vervolgens langs 2-3 man de zestien in. De goal was in de maak. Toch stuit hij op de keeper waarbij de aanval eindigt als doeltrap. CSV probeert op te bouwen maar weer zit die verrekte Souf er tussen waarna hij de bal breed legt op Jeroen die met zijn chocolade been de bal netjes in de rechterhoek werkt, 4-0. Souf zou niet zoveel scoren vandaag maar zijn aandeel in de goals was bijzonder verdienstelijk.

De mentale tik was uitgedeeld zoals Casper in de rust had voorspeld en als opdracht had meegegeven. Souf snapte dit volledig gezien zijn energie bij de start van de tweede helft. Snel volgden de 5-0 en de 6-0 van de voet van Daan die na 4 goals met een big smile van het veld mocht afstappen.

Het slot akkoord was van Souf die op aangeven uit een corner van Veron de 7-0 mocht inkoppen. Opvallend was zijn goede timing, hij sprong op het juiste moment en kwam boven iedereen uit waarbij hij de bal mooi laag inkopte buiten bereik van de keeper, een erg knappe goal.

Zoals al eerder gezegd kwam deze mooie bal van Veron die strooide met mooie passjes. Daan leverde het goede voorwerk door aanvallend er een corner uit te slepen. Na deze laatste goal mochten Evan en Derrik ook nog even hun minuten maken, het bleef uiteindelijk bij 7-0 en een tegengoal zat er geen moment in voor CSV.

Een goede prestatie en een duidelijk signaal dat de stijgende lijn er in zit. Bij de ingooi is duidelijk te zien hoeveel de jongens in beweging zijn. Afspraken bij de corners met inlopen en wie er neemt zijn opvallend en mooi om te zien. Het middenveld is altijd aanspeelbaar en er wordt op de goede momenten om de bal gevraagd. Spelers zonder de bal bepalen het spel en dat was vandaag dan ook echt goed te zien. Lekker veel beweging, ballen over de grond in de voeten en rust aan de bal. Een heerlijke wedstrijd om als toeschouwer naar te kijken.

Op naar volgende week als we uitspelen in Dedemsvaart tegen de JO13-1.  Aanvang 10.00 uur.

Ook een wedstrijdverslag laten publiceren op de website. Stuur het naar werkgroepmedia@asvdronten.nl

Na tekstcontrole en eventueel redigeren is het wedstrijdverslag op deze pagina terug te vinden.