Interview met debutant Joost Boonstra

 

Joost Boonstra, speler van JO19 -1, mocht zaterdag in de oefenwedstrijd tegen IJVV IJsselmuiden zijn debuut maken in het eerste elftal van asv Dronten. We vroegen Joost om een reactie.
 
Je debuut in het eerste elftal. Hoe is het je bevallen Joost?
‘Het is mij erg goed bevallen! Het is heel leuk om de kans te krijgen om je te laten zien in het eerste. De groep is gezellig en ik werd hierdoor ook goed opgevangen.’
 
Een goed gevoel dus, en de mensen langs de kant zagen ook, dat hij samen met Oualid Ziyech een zeer positieve rol vervulde bij zijn debuut.
 
Wanneer hoorden jullie eigenlijk, dat jullie mee mochten doen met het eerste elftal?
‘Dat hoorde ik dinsdag bij mijn eigen training.’
 
asv Dronten en de supporters zijn heel blij met talent uit Dronten, dat doorstroomt naar het eerste elftal! Zit er nog meer talent aan te komen, dan alleen jij en Oualid?
‘In de JO19-1 zitten zeker nog wel een paar spelers waarvan ik vind dat die ook zeker mee kunnen draaien bij het 1ste, dus naar mijn mening wel!’
 
Kortom, de toekomst van asv Dronten qua talententoevoer, ziet er goed uit, volgens Joost Boonstra.
 
Hoe doen jullie het op het moment met de JO19-1 ?
‘In het begin van het seizoen hebben we een paar tegenslagen gehad door veel blessures bij ons in het team, waardoor we weinig punten pakten. Nu zijn we compleet en loopt het team weer goed. Ik hoop dat we de lijn van de laatste 3 weken door kunnen zetten.’
 
We weten, dat Joost uit een echte korfbalfamilie komt, hoe kan het dan zijn, dat hij toch bij de voetbal is beland. We legden hem die vraag voor?
 
Wordt het eigenlijk wel gewaardeerd, dat jij vanuit een korfbalfamilie, op voetbal zit?
‘Een korfbalfamilie, haha, ja klopt. Ik heb gekozen voor voetbal, omdat toch veel vrienden er al op zaten en ik vroeger voetbal op het pleintje ook heel leuk vond. Dat heeft mij overgehaald om te gaan voetballen.’
‘Ja, iedereen vindt het leuk, dat ik voetbal, een keer wat anders dan de rest, haha!’
 
Dat Joost het voetballen op de pleintjes leuk vond, dat viel de interviewer al op in groep 2, waar hij één van mijn leerlingen was.
 
Joost, bedankt voor je tijd, en we wensen jou als asv Dronten natuurlijk een heel goed seizoen toe met de JO19-1 en wie weet binnen afzienbare tijd in het eerste van asv Dronten, samen met de andere talenten, die er volgens jou aan zitten te komen.