Komend seizoen vieren we ons 60 jarig bestaan een feit waar een commissie al volop mee bezig is om festiviteiten te organiseren. Ook bij het 25 jarig bestaan in 1987 was er een uitgebreid feestprogramma.

Enkele hoogtepunten uit het jubileumjaar in 1987 waren o.a.:

 • Het eerste jubileumboek “van het KAMP tot de WEST” werd uitgebracht
 • een reünie wedstrijd, waarbij vele oudgedienden zich voor aanmelden, werd georganiseerd.
 • Het eerste zaterdag elftal speelde een nederlaag toernooi tegen sc Emmeloord, WHC en ASVD zondag.
 • In het clubhuis werd een feestavond gehouden.
elftalfoto-tegen-Pec-web
combi ASVD tegen PEC
opstellling-pec-zwolle-web
opstelling combi-elftal
 • PEC uit Zwolle speelde een oefenwedstrijd op ons hoofdveld tegen een combinatie van ASVD-za en ASVD-zo. De combinatie ploeg nam brutaal de leiding door een doelpunt Gerard de Ridder. Het werd uiteindelijk 1-6 voor 1200 betalende toeschouwers.
  PEC koste in die tijd 2000 gulden plus de buskosten.
  Tijdens de wedstrijd werd voor het eerst een elektronisch scorebord in gebruik genomen, een cadeautje van de supportersvereniging.
 • Ook stond er een receptie op het programma waarbij niet alleen het 25 jarig bestaan werd gevierd maar ook het kampioenschap van de 1e klasse onderafdeling (afd. Zwolle).
  Voor het eerst promoveerden we naar de grote KNVB na een slopende kampioensrace tegen OZC uit Ommen. Cruciaal in die race was de onderlinge ontmoeting in Ommen die vlak voor de winter bij een 1-0 ruststand voor OZC gestaakt werd vanwege de mist. In die tijd werd een wedstrijd nog overgespeeld ipv uitgespeeld en in die tweede wedstrijd zette Dik de Boer de bal voor waarop Martin de Waard vlak voor tijd de 1-0 overwinning aantekende.
  Het kampioenschap werd uitgebreid gevierd en vervolgd door wedstrijden om het noordelijke kampioenschap voor afdelingskampioenen in het Drentse Vries. Ook daar werd gewonnen zodat we ons plaatsten voor de finale in Zeist waarbij we uiteindelijk 4e van Nederland werden. Spelers uit die tijd waren; Ruud Spijkerman, Harry Luehof, Wout Sleurink, Gerard Zuidema, Dik de Boer, Rene Luiken, Arjan Valk, Gerard de Ridder, Otto Schermers, John Edzes, Foort Sandee, Martin de Waard, Marcel Boelens, Jan Willems en Antonie v Leussen. Trainer was Cor Vahl.

Laten we hopen dat we komend jaar ook een dubbele receptie kunnen houden voor het 60 jarig bestaan en een kampioenschap.

   

Hans Engelvaart Archivaris