We spraken deze week met nieuwkomer Cliff de Brons, die eigenlijk al niet meer weg te denken is uit de verdediging van asv Dronten. Een interview over het verleden, zijn ambities en ‘simpel’ voetballen. 

 

Cliff, nieuw in de selectie van asv Dronten, vertel eens iets over jezelf, wie ben je? 

 

‘Ik ben Cliff de Brons, 24 jaar oud, geboren en nog steeds woonachtig in Lelystad. Afgelopen jaar heb ik mijn HBO-opleiding accountancy afgerond. Op dit moment ben ik werkzaam bij Tiamo B.V. in Lelystad.’

We kennen bij asv Dronten natuurlijk de naam de Brons, in de vorm van Dennis de Brons, familie van je, is hij het linkje tussen asv Dronten en jouw komst? 

 

‘Of Dennis het linkje is tussen mijn komst en asv Dronten, daarvan is geen sprake. Wel heb ik Dennis gelijk gebeld toen er sprake was om naar Dronten te gaan. Het is leuk dat supporters van de club Dennis en de naam de Brons nog kennen. Op de club ben ik al een paar keer aangesproken over Dennis (mijn oom), super leuk natuurlijk. Een aantal dachten dat Dennis mijn vader is, maar het is toch echt mijn oom. Vroeger in de tijd dat Dennis bij Dronten speelde, kwam ik samen met mijn opa en oma vaak kijken.

Het is mooi om nu zelf op het hoofdveld te mogen spelen.’

Je speelde bij SV Lelystad en de laatste jaren bij vv Unicum, asv Dronten had het moeilijk tegen je oude club. Een club met ambitie? Ondanks de ambitie van Unicum ben je toch naar Dronten gekomen, kun je vertellen waarom? 

 

‘Ik heb mijn hele jeugd en drie jaar in het 1e elftal van SVL gespeeld. Ik vind het zonde dat het zo bergafwaarts gaat met SVL, ik heb daar toch hele mooie momenten meegemaakt. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Unicum, aangezien vv Unicum al een tijdje voor het kampioenschap speelde. Van de drie jaar bij unicum heb ik maar één seizoen volledig kunnen afmaken, vanwege de corona.’  

 

 

Toch had vv Unicum ambitie om door te groeien, en daar hadden ze jou goed bij kunnen gebruiken.

 

‘Klopt inderdaad, Unicum heeft de ambitie om hoger op te komen. Alleen zelf was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Gelukkig kwam Dronten toen in het vizier, ook een club met ambitie. Bij Dronten ben ik in een team gekomen, met spelers die elke zaterdag het maximale willen geven om de wedstrijd over de streep te trekken, maar daarnaast ook veel lol en plezier met elkaar hebben.’

 

asv Dronten is best aardig gestart in de 1e klasse, was dat voor jou een verrassing? 

 

Afgezien van de bekerwedstrijden, zijn wij inderdaad aardig gestart in de 1e klasse. Dit is voor mij geen verrassing. Ik weet namelijk hoe lastig het is om tegen een ploeg als Dronten te spelen. Tuurlijk is het even aftasten in de 1e klasse, maar wij gaan altijd uit van onze eigen kracht. Wij staan nu 4e als promovendus ‘een aardige start zou ik zeggen 

 

 

 

 

Wat zijn je ambities bij asv Dronten? 

 

Mijn ambitie bij asv Dronten is om een vaste centrale verdediger te zijn. Als voetballiefhebber wil je natuurlijk altijd het hoogst mogelijke doel halen. Het is de eerste keer voor mij dat ik in de 1e klasse voetbal, het is leuk om tegen andere ploegen te spelen.

Je bent vanaf het begin een vaste waarde. Hoe heb je je zo snel in het team gespeeld? 

 

‘Ondanks dat ik goed ben opgevangen door de groep, zowel door de jongens, als staf, had ik het de eerste weken lastig. Een nieuwe club is in het begin altijd even spannend. Je komt in een hele nieuwe groep die elkaar al enige tijd kent, de speelwijze toch iets anders is en in het veld moet het nou eenmaal klikken met je teamgenoten. Dit vergt natuurlijk ook enige tijd.’  

 

‘Ik zit nu goed op mijn plek, speel veel en kan mijn teamgenoten steeds beter vinden. Ik weet van mijzelf wat ik wel en niet kan, als je mij vraagt of ik 50 keer een bal wil hooghouden, weet ik nu al dat het niet gaat lukken (haha). Ik houd het voetbal simpel en dat is dan misschien wel één van mijn sterkste kwaliteiten in het veld.’  

Heb je nog een boodschap voor de supporters van asv Dronten? 

 

Het is mooi om te zien hoeveel supporters zowel thuis als uit het 1e elftal komen aanmoedigen. Als team waarderen wij dat enorm. Elke wedstrijd zullen wij alles geven om er dit seizoen weer een mooi jaar van te maken.’


Cliff, bedankt voor je bijdrage en voor het feit, dat de supporters van asv Dronten je zo wat beter hebben mogen leren kennen. We wensen jou een heel succesvol seizoen, samen met je team, de staf en de supporters van asv Dronten.


AvL