Aanstaande zaterdag komt nummer 13 Hulzense Boys op bezoek in Dronten. De nummer 13 tegen de nummer 6, dan lijkt 1 en 1 = twee. asv Dronten zou het aan haar stand verplicht moeten zijn om de wedstrijd in winst om te zetten. 

Zeker na het ongelukkige verlies tegen koploper Quick ’20 en de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Goaheadkampen, die het in de laatste 10 minuten zeker af had kunnen maken. 

Toch zijn dit de wedstrijden, die altijd lastig zijn. Trainer Posthuma zal zijn manschappen waarschuwen voor onderschatting, maar de jongens op het veld zullen het moeten doen! 


De basis is er, bij vlagen weten de Drontenaren elkaar goed te vinden, maar veelal ontbreekt nog het heilige vuur om de tegenstander de wil op te leggen en duidelijk te maken, dat er tegen asv Dronten niks te halen valt. 


En ook het doelsaldo van 8 voor en 8 tegen geeft aan, dat er nog een hoop te winnen valt!


En dan Hulzense Boys, zij hadden misschien iets meer verwacht van de opening van het seizoen. Na een zinderende nacompetitie waarin het ‘oude bekende’ vv Unicum en Batavia ’90 versloeg, mochten zij het opnieuw proberen in de 1e klasse. De Boys zullen tot op de tanden gewapend naar Dronten komen, want een herhaling zoals in het seizoen 2016/2017, toen het na een jaar 1e klasse meteen weer degradeerde, zal men kosten wat kost willen voorkomen.


Met na de wedstrijd zanger Marcel Dool in de kantine, hoopt alles wat Dronten heet, dat we met een overwinning om half 5 een natje en een droogje op kunnen zoeken. Op naar zaterdag!


De wedstrijd op het burgemeester Dekker sportpark vangt om 14:30 uur aan.


AvL