asv Dronten heeft afgelopen zaterdag de volgende ronde van de beker bereikt. Beide teams wilden er graag een leuke pot van maken en dat lukt hier en daar vrij aardig.


asv Dronten startte met:
Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Meer, van der Vlag, Schols, Brouwer, Stenekes en Leichtenberg. 

Op de bank: van Velthoven, Timmer, Breukelman, Woertink en Siebelink. 


asv Dronten startte wat onwennig en moest de openingsfase aan ZAC laten. ZAC dat vorige week met 3-0 verloor kon ook niet anders, want bij verlies, zou het bekeravontuur er na vanmiddag al op zitten. Alex Bindenga moest dan ook al vroeg optreden na een goed schot van de middenvelder van ZAC. Aan de andere kant was het Kevin van der Vlag die goed reageerde op een korte vrije trap van Rémon Kroes, zijn schot werd tot corner verwerkt. 


Na een half uur was het duel in evenwicht. ZAC deed pogingen om in de duels te komen om het duel zo hard te maken, maar asv Dronten gaf niet echt een krimp en wachtte geduldig op haar kansen. Onder andere Schols en van der Vlag kregen wat mogelijkheden, maar het duurde tot de 36e minuut voordat asv Dronten kon juichen. Yanick Leichtenberg stuurde Jeroen van der Meer weg, die prima afrondde: 1-0!


asv Dronten kwam op stoom, want 2 minuten later was het opnieuw raak. Kevin van der Vlag legde af op Yordi, die de bal genadeloos tegen de touwen jaagde: 2-0!


asv Dronten leek onbedreigd naar de thee te freewheelen, maar een corner bracht roet in het eten: de bal belandde in de kluts en waar Dronten wachtte op het fluitje van de scheidsrechter, voor een overtreding binnen de 5 meter op keeper Bindenga, gaf de scheidsrechter geen krimp en wees naar de stip. Een domper vlak voor de rust. 


Na de rust bleek dat asv Dronten nauwelijks van slag was: Yordi Schols werd vrijgespeeld voor de keeper door Kevin van der Vlag, maar hij stiftte de bal net naast het doel. Na 60 minuten was het Rémon Kroes die mocht aanleggen vanaf 25 meter: een prachtige vrije trap die over de muur met een stuit in de verre hoek belandde: 3-1!
Weer 2 minuten later was het Schols, die het voorbeeld van Kroes volgde, en eveneens een vrije trap over de muur wist te krullen: 4-1: over en sluiten. 


ZAC maakte er een kwartier voor tijd nog 4-2 van en een mooi moment volgde voor Dinand Woertink en Pim Breukelman, zij mochten nog invallen en zo een mooie dag afsluiten, nadat ze allebei hun eerste contract hadden getekend bij asv Dronten!

En zo bekerde asv Dronten door, samen met vv Nunspeet, dat met 6-0 Epe oprolde.


Volgende week spelen vv Nunspeet en asv Dronten nog om de winst in de groep tegen elkaar.


Avé