asv Dronten neemt het aanstaande zaterdag op tegen de Zweef uit Nijverdal. Na de bekerpoule is dit dan de eerste knock-out ronde. Daarin nemen de Drontenaren het dus op tegen de Zweef. Onderschatting ligt op de loer. Een ploeg uit de 2e klasse, die daar op dit moment de 12e plek inneemt. 

Waar het in de openingswedstrijd nog verdienstelijk speelde en maar nipt verloor van de huidige koploper Gramsbergen, volgde daarna twee gelijke spelen. Afgelopen zaterdag kreeg het echter flink klop van ATC ’65, de Zweef verloor met maar liefst 5-1. Er zullen daarom waarschijnlijk harde woorden gevallen zijn van de week. Toch is de beker altijd een competitie op zich en een mogelijkheid om je te herpakken. 


Het zal niet gemakkelijk zijn voor Posthuma om een plan te bedenken tegen opnieuw een onbekende tegenstander. Volop druk zetten, afwachten, achterin een stevige basis om van daaruit toe te slaan? Hij zal er waarschijnlijk de hele week al over aan het nadenken zijn…….


asv Dronten moest na afgelopen zaterdag de wonden likken. 90 minuten de overhand, duidelijk de betere ploeg zijn, kansen creëren, maar toch met lege handen staan. Een hele zure nederlaag tegen WSV uit Apeldoorn was het deel van ons vlaggenschip, maar we zijn weer wat trainingen verder en hopelijk kunnen de mannen uit Dronten de nederlaag achter zich laten en zich volop richten op de bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag.

Positief was de grootte en fitheid van de selectie vorige week, hopelijk heeft Posthuma ook zaterdag weer een hoop te kiezen, zodat hij een stevige basis en een gretige bank tot zijn beschikking heeft!?


De wedstrijd van aanstaande zaterdag op het burgemeester Dekker sportpark vangt om 14:30 uur aan. 

De Zweef komt met een bus vol supporters deze kant op, dus laten we daar een grote supportersschare tegenover zetten!


AvL