In de week waarin ook Rik en Bob Breemhaar, alsmede Marc Rijneveld toe hebben gezegd, volgend seizoen asv Dronten trouw te blijven, speelde asv Dronten de 1/8 finale van de RIXAX Cup tegen 3e klasser SV Marknesse.


Dat de RIXAX/ Flevo cup nog aan naamsbekendheid moet winnen was duidelijk. De opkomst van het publiek was helaas niet heel groots, maar dit kan ook te maken hebben gehad met het bizarre, onstuimige weer.

De KNVB had een arbitraal trio gestuurd en er werd gespeeld met aangepaste spelregels. Zo zagen we gelijk, dat een intrap/indribbel bij spelhervatting voor veel meer vaart zorgt in de wedstrijd.


asv Dronten startte met de volgende spelers:
Koster, Siebelink, R. Breemhaar, Braam, Stenekes, Schols, de Boer, Raven, van der Meer, van Maanen, Bos.

Op de bank: Bindenga, van Driest, Oosterloo, B. Breemhaar.

Trainer Sleurink koos dus vandaag voor Koster. Hij en keeper Niels Spaapen zijn de enigen, die nog geen beslissing kenbaar hebben gemaakt voor volgend seizoen.


Dylan van der Stoel werd vandaag meegestuurd met JO-19 en dat ze hem hadden gemist was duidelijk, zij wonnen met 4-2 uit bij nr. 5 Be Quick.


Het weer ging vandaag alle kanten op. Het spel in de eerste helft niet. Van meet af aan was het eenrichtingsverkeer richting het Marknesser doel. Vanaf de aftrap gelijk een megakans voor Jeroen van der Meer, hij schoot over. Niet lang hierna weer een kans voor van der Meer, Yordi Schols speelde hem prachtig vrij, maar hij schoot nu net naast.

Gelegenheidsspits Chris van Maanen liet zich ook veelvuldig zien in de eerste helft. Ook hij werd prachtig vrijgespeeld, zag de keeper voor zijn goal staan en stiftte de bal op prachtige wijze, helaas daalde de bal net iets te weinig: lat.

asv Dronten denderde door, terwijl het steeds harder ging waaien en regenen. Kelson Raven leek de ploeg uit Dronten op voorsprong te zetten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding op de keeper.

Ondertussen begon SV Marknesse al met veelvuldig doorwisselen, ook een regel die wordt toegepast tijdens de RIXAX Cup.


Ook Willem Jelle Bos liet zich op links weer zien, maar het net werd nog altijd niet gevonden.

SV Marknesse liet zich heel even zien voor het vijandelijk doel, voorzet, de bal werd doorgekopt en viel pardoes op het hoofd van de spits van SVM: 0-1! Heel Dronten keek elkaar verbouwereerd aan, maar ook doelpunten tegen de verhoudingen in tellen mee.


Het was duidelijk, dat asv Dronten veel scherper moest gaan zijn voor de goal van SVM. Jeroen kreeg niet lang na de tegengoal de mogelijkheid, faalde opnieuw, maar de rebound werd door Chris van Maanen hobbelend binnengeschoten: 1-1! 
Toch een lichte opluchting was af te lezen op de gezichten van de Dronter spelers.
asv Dronten bleef doorgaan met zoeken naar goals. En het was opnieuw Chris die goed stond na een afgeslagen bal: snoeihard schoot hij de bal tegen de touwen! 2-1!

Nadat Jodi nog de lat had geraakt, was het rust: 2-1 een magere afspiegeling van de verhoudingen, maar de warme thee was meer dan welkom in een stormend en regenachtig Dronten.

In de tweede helft vier wissels: Bindenga, Oosterloo, van Driest en B. Breemhaar kwamen voor Koster, van Maanen, de Boer en Siebelink.

Waar menigeen nog in de kantine zat om zich op te warmen werd Yordi Schols al neergehaald in het strafschopgebied: penalty, die door Jeroen van der Meer feilloos werd binnengeschoten. asv Dronten deed wat het al eerder had moeten doen: afstand nemen.

De regen en wind, maakte plaats voor een onverwachts voorjaarszonnetje en daarmee leek de wedstrijd ook zijn felheid te verliezen. Het niveau zakte en de wedstrijd leek naar het einde toe te kabbelen.

Toch nog een enorme kans voor SV Marknesse, die de spanning terug hadden kunnen brengen, maar de spits van SVM miste in riante positie.

Het slotakkoord was voor van der Meer en Bos. Laatsgenoemde kopte een voorzet van Jeroen van der Meer binnen en zo werd het toch nog 4-1, wat recht deed aan de verhoudingen in het veld. Uiteindelijk een goede middag, waarin veel spelers minuten konden maken en asv Dronten de kwartfinale haalde van de RIXAX Cup. 

Deze zal gespeeld worden in het Paasweekend. De loting volgt op dinsdag 3 maart.