Terwijl onze vrijwilligers (wat zijn ze toch van een onschatbare waarde!) zich opmaken om het terrein van asv Dronten weer klaar te maken voor een nieuwe voetbalweek, mijmeren wij nog even na over het voetbalweekend.
asv Dronten toog naar opnieuw een onbekende tegenstander. AVW ’66 uit Westervoort. Enige informatie was, dat de ploeg het vorig jaar met een 3e plek erg goed had gedaan en dat de ambities hoog zijn, maar dat de start van het seizoen meer dan wisselvallig was geweest.

asv Dronten doet het daarentegen erg goed en hoopte met een overwinning aan te kunnen haken bij Batavia en Unicum uit Lelystad. En dat bleek nodig, want Batavia ’90 wist opnieuw een overwinning uit het vuur te slepen en staat zo met 15 punten uit 5 wedstrijden fier bovenaan.

We spraken oud gediende Gerard de Ridder nog even, over zijn herinneringen aan de club uit Westervoort en hij gaf aan, dat het altijd een zeer lastige tegenstander is geweest voor asv Dronten. Hij kon zich nog wel wat wedstrijden voor de geest halen, waarin hij tegen AVW mocht aantreden.
Dat de geschiedenis zich niet herhaalde, bleek zaterdagmiddag. asv Dronten kende eigenlijk geen enkele moeite met de AVW ’66 en creëerde kans op kans, maar ergens herhaalde de geschiedenis zich wel, want opnieuw bleek asv Dronten erg veel moeite te hebben de trekker daadwerkelijk over te halen.
Nadat het Kelson Raven, die meer en meer een bepalende speler op het middenveld aan het worden is, wel gelukt was de trekker over te halen en asv Dronten op een 0-1 voorsprong had gezet, maakten de Drontenaren zich op voor een hele serie kansen missen! Zeker met het oog op de 1e periode, waarin het doelsaldo wel eens de doorslag kan gaan geven, was dit met recht een gemiste kans, om op dat gebied een voorsprong te nemen op de andere ploegen uit de 2e klasse G.

AVW ’66 hielp in de 80e minuut nog een handje door de bal zelf achter de eigen doelman te deponeren, maar verder dan 0-2 kwamen de Drontenaren niet. Maar niet geklaagd: asv Dronten blijft aanhaken, en kwam zelfs op gelijke hoogte met vv Unicum, dat op het nippertje 1-1 speelde bij Veensche Boys.

asv Dronten speelt volgende week tegen Be Quick uit Zutphen, de ploeg die met 0 punten uit 5 wedstrijden de rode lantaarndrager is.

De wedstrijd op zaterdag 26 oktober wordt gespeeld op ons eigen burgemeester Dekker sportpark en vangt om 14:30 uur aan.