asv Dronten speelde zaterdagmiddag de tweede bekerwedstrijd op een zeer heet burgemeester Dekker sportpark in Dronten tegen IJVV. Dronten had iets goed te maken, nadat vorige week de wedstrijd tegen Doskampen verloren ging.

Gelukkig had trainer Posthuma wat meer te kiezen qua spelers, en keerde ook keeper Alex Bindenga weer terug onder de lat. 

Met de volgende opstelling, geprojecteerd op het prachtige nieuwe led-scorebord, begon asv Dronten aan de wedstrijd:

Bindenga, Raven, Telgen, Meulens, de Graaf, Timmer, Schols, Veldman, Breukelman, de Brons en Bosch.

 

Op de bank:

Leichtenberg, de Boer, Verburg, van der Stoel en Bos. 

Al heel snel mocht het nieuwe scorebord zijn werk doen, want in de 4e minuut stuurde Schols, Timmer weg op rechts, die bal op een presenteerblaadje neerlegde voor de meegelopen de Graaf, een koud kunstje voor de ‘nieuwe’ spits van de Drontenaren: 1-0! Een prima start!

asv Dronten voerde de druk op, had volledige controle en IJVV probeerde in de duels te komen. Tot twee keer toe lukte dit, eerst een fikse overtreding op Bosch, en vlak hierna een soort van karatetrap tegen het hoofd van de Brons. Beide spelers konden gelukkig door. 

Bosch probeerde de verdediging van IJVV meermaals te ontregelen en had succes, hij zette goed door, verdediger en keeper van IJVV begrepen elkaar niet, waardoor Bosch vanaf de achterlijn voor kon zetten, helaas verscheen er geen aanvaller voor het lege doel. 

 

Na een half uur een teken van leven van het toch ijverige IJVV. De spits van IJVV kreeg een goede mogelijkheid, maar maaide over de bal heen, kans verkeken. 

In de 39e minuut veerde het sportpark, waar toch een heel aantal toeschouwers de weg naar het hoofdveld had weten te vinden, op. Een ingestudeerde corner, waarbij de Graaf laag en hard voorgaf, belandde bij Timmer, die hard de paal raakte, de 2-0 was heel dichtbij!

Een minuut later kwam deze er alsnog, en hoe: Maikel Bosch werd op rechts weggestuurd en besloot uit te halen, de bal vloog in de linkerbovenhoek: een fantastische goal en 2-0!

Helaas even hierna een domper voor asv Dronten. Rihairo Meulens bleek niet verder te kunnen, hij verliet hinkend het veld en werd vervangen door Dylan van der Stoel. 

Na rust wilde IJVV wel, maar leek niet echt potten te kunnen breken, en asv Dronten voelde dat de overwinning hen nauwelijks meer kon ontglippen. asv Dronten zocht wel, maar vond de eerste 5 minuten niet. Na 10 minuten toch weer enige opwinding, en het was weer Maikel Bosch, die betrokken was.

Het eerste schot werd door de keeper van IJVV gekeerd, maar in de rebound moest hij toch capituleren: Bosch schoot hard binnen: 3-0, wedstrijd gespeeld!

In de 65e minuut een mooi moment voor Dronten en Yanick Leichtenberg. Na een vervelende blessure, mocht hij weer minuten maken. Samen Willem Jelle Bos en Jodi de Boer, mocht hij binnen de lijnen komen. Timmer, Schols en Bosch verlieten het veld. 

Net na binnenkomst van de frisse mannen een grote kans voor Jeremy de Graaf, maar de bal kon van de lijn worden gehaald door een IJsselmuidenaar. 

Gelijk weer een grote kans, de Graaf bediende de Boer, die een niet te missen kans leek te krijgen, maar de bal zeilde over.

Hierna liet ook Leichtenberg van zich horen. Na een mooie combinatie door het centrum, kon hij afdrukken, maar helaas trof ook hij geen doel. 

In de slotfase nog één keer IJVV, ze kregen nog een levensgrote kans op een eretreffer, maar ook zij kregen de bal niet tussen de palen.

En zo verscheen de lach weer op het gezicht van de Drontenaren, die het overgrote deel van de wedstrijd controleerde en van daaruit een aantal mooie dingen lieten zien. Het vertrouwen lijkt weer terug en de mannen kunnen zich opmaken voor de volgende thuiswedstrijd, waarschijnlijk met iets betere (voetbal) temperaturen, volgende week tegen Go Aheadkampen. Zij verloren vandaag de derby tegen DOS met 4-1 en staan nu onderaan in de bekerpoule. 

asv Dronten bezet de tweede plek op 3 punten van DOS, waarbij DOS flink werkte aan het doelsaldo en 4 (+) doelpunten voor heeft op asv Dronten. 


AvL