Aanstaande zaterdag is zover: onze jongens mogen weer de wei in voor het ‘echie.’ 

21 januari beleven we de herstart van de competitie, die voor asv Dronten tot op heden prima verloopt. Natuurlijk waren er momenten van ‘wat, als…..’  Maar met een 3e plek op respectievelijk 2 en 3 punten van de bovenste twee plaatsen, mag asv Dronten zeggen, dat men het uitstekend doet als promovendus!


SVZW

SVZW, de ploeg die al sinds het begin van deze eeuw, schommelt tussen de 1e klasse en 4e divisie (voorheen Hoofdklasse) is een niet te onderschatten elftal. Ze staan met slechts 3 punten achterstand op asv Dronten op de 6e plek en sloten de 1e competitiehelft af met een klinkende 4-0 overwinning op DZOH. En wat vooral opviel waren de overwinning eind november op KHC (met 4-1) en koploper Quick ’20 (met 2-0).

Ook tijdens de voorbereiding op het duel met asv Dronten won men twee keer, van sv Heino en FC Zupthen.

Kortom: het vertrouwen richting zaterdag zal heel groot zijn in Wierden. 


asv Dronten

Dan onzer Dronter jongens. Naast de prachtige derde plek, draaide ook Dronten een prima voorbereiding richting de herstart van de competitie. EHC werd verslagen, datzelfde gold voor Hatto Heim, Dronten bleek een maatje te groot en daarna kwam de wedstrijd tegen VVOG, van afgelopen zaterdag. Na een schier onoverbrugbare 3-0 achterstand, begin tweede helft, rechtte de mannen van Posthuma de rug en wisten ze, mede door ‘goudhaantje’ Schols, de schade beperkt te houden door met 3-3 gelijk te spelen.


Nog veel mooier was het feit, dat er meer en meer spelers terug komen en beschikbaar zijn voor Posthuma en zijn staf. 

Mark Veldman en Maikel Bosch maakten eindelijk weer minuten en ook Kelson Raven is weer beschikbaar.

Tegenvaller is het uitvallen van Florijn Diepstraten. Hij is voorlopig afwezig ivm een meniscus operatie. De vraag is hoe Posthuma dit (toch wel grote) gat gaat opvullen. 


Al met al een prachtig affiche en wij hopen uiteraard, dat Dronten zijn positie bovenin ook na zaterdag aanstaande kan behouden. 


De wedstrijd op sportpark het Lage Veld aan de 2e Lageveldseweg 6d in Wierden, start om 14:45 uur.