asv Dronten speelde vanmiddag voor t eerst sinds maart 2020 weer een officiële wedstrijd. In Lelystad was competitiegenoot vv Unicum de tegenstander in een wedstrijd om de KNVB-beker. In een poule met IJVV en Hierden moet asv Dronten proberen door te bekeren.

   


Waar van 14:00-14:45 uur de wolkbreuken in en rondom Lelystad niet van de lucht waren, scheen vanaf de aftrap om 15:00 uur de zon, en werd er zelfs rondom het veld gevraagd naar tubes zonnebrand.

BAS MALJAARS

asv Dronten kende veel afwezigen: Alex Bindenga, Rihairo Meulens, Yordi Schols, Jeroen van der Meer, Frank Damman, Laurens Brouwer en Fabian van der Meijden moesten om verschillende redenen verstek laten gaan.
Wie er wel waren:
Verburg, R. Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van Driest, van der Vlag, de Boer, Kroes, Stenekes en B. Breemhaar.

Op de bank namen plaats: Raven, SIebelink, Velthoven en Leichtenberg.

      
Unicum speelde met:

Leibrand, Hogetoorn, Brons, Kappenberg, van der Veen, van der Zaal, Tijdens, van de Leuv, Lanser, Osei en Toet.

Wissels: Spanhak, Fechter, Lens, van den Anker, Fernandes, Hammouchi en Schoonheim.
Willem Jelle Bos ontbrak vanwege een schorsing, eerder opgelopen in Dronten.

FLORIJN DIEPSTRATEN in een kopduel
RIK BREEMHAAR ruimt op

 vv Unicum startte furieus en had verrassend Cees Toet als laatste man geposteerd. Dit pakte zeker niet verkeerd uit. vv Unicum zette vol druk op de verdediging en het middenveld van asv Dronten en leek hen aardig in de tang te hebben. Vooral op links kwam Unicum veelvuldig door. Met enorme snelheden probeerde de spelers daar, asv Dronten te verrassen. 
Dirk van Driest opnieuw op de rechtsback positie liet zich echter niet verrassen en hield kranig stand. Ook Rik Breemhaar en Florijn DIepstraten bleven rustig en hielden het achterin keurig dicht. 

Toch wel enigszins tegen de verhouding in, was de eerste echte aanval van asv Dronten meteen raak. Na een kwartier zetten Sean Stenekes en Bob Breemhaar een 1-2 op aan de linkerkant, waarna Stenekes hard en zuiver Jodi de Boer aanspeelde, die met een prachtige sleep de bal naar zijn linkervoet legde en in de verre rechterhoek binnenschoof. Een mooie voetballende goal en een 0-1 voorsprong!

asv Dronten kreeg hierna meer controle over het spel en vv Unicum kwam er met hun snelheid af en toe nog wel gevaarlijk uit.


Na 35 minuten een vrije trap die net iets te ver van de goal leek te liggen, maar door Rèmon Kroes maar net werd gemist. De lat voorkwam een goal. Niet lang hierna was het Bob die op stoom kwam. Na een mooie actie en goed doorzetten kreeg hij de mogelijkheid tot een schot. Hij probeerde de bal in de kruising te plaatsen, maar zijn schot had te weinig vaart, waardoor de keeper kon redden.

Een corner die hierna volgde en werd afgeslagen werd door Kroes opnieuw ingebracht en gaf Bob een niet te missen kans, maar hij vergat zijn hoofd tegen de bal te zetten.


asv Dronten had de wedstrijd onder controle en leek met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. vv Unicum mocht nog een corner nemen en wie anders dan Cees Toet stond op de goeie plaats en kopte de bal tegen de touwen. Een domper voor asv Dronten.

JORDI VERBURG en DIRK van DRIEST kunnen de 1-1 niet voorkomen


Na de rust leek vv Unicum bloed te ruiken, want Cees Toet werd van achter naar voren gehaald. Waar hij voor rust de zaken achterin redelijk onder controle had, wist hij in de tweede helft eigenlijk weinig klaar te spelen voorin en werd hij ook voortijdig gewisseld.
vv Unicum was net als in de eerste helft, wel gelijk gevaarlijk, gelukkig stond Rik Breemhaar weer uitstekend gepositioneerd en haalde hij een bal uitstekend van de lijn. asv Dronten kende eenzelfde situatie gelijk hierna. Een hachelijke situatie voor de goal van Lelystad bood Martijn de kans de bal binnen te schieten, maar ook hier werd de bal vakkundig van de lijn gehaald door een verdediger van Unicum.

asv Dronten wilde doordrukken en met Kelson Raven in het veld voor Bob Breemhaar kwam er nog meer power en dadendrang. Raven kwam gelijk op rechts door en vond Kevin van der Vlag, die op zijn beurt doorkopte naar Martijn Timmer, maar deze kopte de bal net over. Een prachtige aanval, maar opnieuw vergat asv Dronten af te ronden.

MARTIJN TIMMER haalt uit....

In de levendige tweede helft liet ook vv Unicum zich niet onbetuigd, een veel belovende uitbraak werd op waarde geschat door Florijn Diepstraten, hij stopte de aanval, door een speler van Unicum vast te houden: gele kaart.

Unicum liet zich gelden en opnieuw een aanval leverde een schot net voorlangs op, maar ook hier geen treffer.


Met nog een kwartier te gaan was de wedstrijd heerlijk om naar te kijken, maar besloot scheidsrechter O’Neil om steeds vaker duels af te fluiten en dit was oprecht jammer, omdat de ploegen heerlijk aan elkaar gewaagd waren, ook in de duels. 

vrije trap Kevin van der Vlag wordt gepareerd!
KELSON RAVEN wordt omarmd en vastgehouden binnen de vijf meter...

Trainer Posthuma wilde toch nog wat forceren en bracht Nick Siebelink en Yanick Leichtenberg voor Martijn Timmer en Jodi de Boer. Twee verse krachten en met name Yanick gaf zich volledig.

Met zijn eerste actie leek hij alleen op doel van Unicum af te mogen gaan, maar de grensrechter besloot anders en vlagde voor buitenspel. Yanick liet zich niet ontmoedigen en zette vol druk op de verdediging van Unicum. In zijn jeugdig enthousiasme hield hij helaas een verdediger van Unicum vast, net terwijl de bal klaar leek te liggen voor een mooie aanval. Een mooi leermoment om in zulke situaties net even slimmer te zijn.

YANICK LEICHTENBERG in duel

asv Dronten voelde dat het de genadeklap  kon uitdelen en leek dit vlak voor tijd ook te doen, een hoge voorzet kwam bij de tweede paal terecht, maar Kevin van der Vlag kon zijn goede wedstrijd helaas niet belonen en schoot naast. Het bleef bij 1-1.

    

De bal rolt weer, de echte wedstrijdspanning is terug, en ondanks veel afwezigen kwam asv Dronten prima voor de dag. Dit zegt wat in positieve zin over de breedte van de selectie en geeft hoop voor dit seizoen. 

   

asv Dronten oefent dinsdagavond om 20:00 uur bij IJVV IJsselmuiden en volgende week zaterdag vervolgen we de bekerouverture in Dronten, om 14:30 uur tegen vv Hierden.

AvL

fotografie Peter Renkema