asv Dronten speelde deze middag tegen nummer 4 VRC uit Veenendaal. De mannen van VRC kende tot nu toe een prima seizoen en wisten ook al 4x de 0 te houden, het beloofde dus een middag te worden, waarbij scoren lastig moest gaan worden en dat bleek ook wel.
 
asv Dronten startte met:
 
Alex Bindenga, Fabian van der Meijden, Sean Stenekes, Wilko Braam, Lucky Akot, Bas Maljaars, Martijn Timmer, Kelson Raven, Jeroen van der Meer, Jodi de Boer en Willem Jelle Bos.
De bank werd warm gehouden door: Nick Siebelink, Rik Breemhaar, Frank Damman en Niels Spaapen.
 
Verrassend was het dus dat Sean Stenekes, Rik Breemhaar verving. Stenekes was een tijdje geschorst, belandde daarna op de bank ten faveure van (aanvoerder) Rik Breemhaar, maar mocht het nu weer proberen als laatste man en deed dat vanmiddag prima.
 
Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam en de supporters een plekje zochten op de tribune of samengeklonterd onder de zon/regenwering, was het asv Dronten dat aardig startte. Men probeerde druk te zetten op vijandelijk doel en via de zijkanten door te komen. VRC leek vooral gekomen om te verdedigen en er bij fouten van asv Dronten razendsnel uit te komen. Met name de spits van VRC bleek ontzettend snel en hij stichtte dan ook voor het meeste gevaar.
 
Toch was het asv Dronten dat in het eerste kwartier de grootste kans kreeg. Willem Jelle Bos draaide en keerde op de voor hem zo karakteristieke wijze en vond uiteindelijk de ruimte om met links uit te halen. Menigeen telde de goal al, maar de keeper van VRC bewees, waarom hij al vaker de ‘0’ hield deze voetbaljaargang.
Aan de andere kant bleek waarom VRC op de counter speelt. Wanneer de nummer 9 van VRC de ruimte krijgt is hij eigenlijk niet te houden. Veel te vaak schoot hij, waar hij misschien nog wel wat dichter bij het doel van asv Dronten had kunnen komen en zo wist hij niet ècht gevaarlijk te worden.
Het publiek, wat al niet verwend was met het weer, kreeg het qua voetbalspel ook niet echt warm en de scheids dacht hier blijkbaar hetzelfde over, want al in de 44e minuut blies hij op zijn fluit voor het einde van de 1e helft.
 
Na de rust bleef de regen stromen, maar stond er wel een iets ander asv Dronten op het veld. De ploeg probeerde beetje bij beetje het heft in handen te nemen en VRC kon eigenlijk niet meer doen, dan tegenhouden.
Het begon met een combinatie die later uit zou monden in een geweldige goal. Jeroen vond vanaf rechts het hoofd van Jodi de Boer, maar deze kon niet genoeg kracht zetten. Niet veel later was het Martijn Timmer, die de keeper op zijn weg vond, de keeper van VRC, die dus zeer moeilijk te passeren bleek!
 
asv Dronten bleef de vrije man zoeken, verplaatste het spel ook menigmaal van links naar rechts en de bezoekers wisten eigenlijk niet meer waar ze het zoeken moesten en kwamen er ook nauwelijks meer uit. Bas Maljaars probeerde het nog van afstand, maar zijn bal belandde, helaas voor Dronten, achter de goal.
 
Hierna was het opnieuw Willem Jelle Bos, die met een actie wat probeerde te forceren, hij leek te worden gestopt, maar wist de bal toch tussen twee man door te krijgen en zichzelf erbij, hij schoot, maar mede door inglijden van een verdediger werd de bal tot corner verwerkt. De verdediger moest dit bekopen met een blessure en verliet het veld. De corner werd vervolgens genomen, waarbij van der Meer en Bos een één-twee probeerde op te zetten, maar de samenwerking haperde en asv Dronten verloor de bal.
 
Inmiddels tikte de tijd verder, bleek Batavia ’90 opnieuw een voorsprong te hebben genomen in hun wedstrijd tegen de Valleivogels, en stond vv Unicum op gelijke hoogte met vv Lunteren.
 
In de 80e minuuut kwam dan de bevrijdende 1-0. Jeroen van der Meer kwam opnieuw door op rechts en ondanks dat hij vandaag wat minder dreigend aanwezig was, wist hij wel Jodi de Boer te vinden, die met een halve volley de bal prachtig in het doel wist te werken! Een absolute bevrijding, zeker met het oog op de topper en tevens polderderby van 23 november tegen Batavia ’90.
 
Wat zo vaak gebeurt in deze situaties is dat een ploeg op twee gedachtes gaat hinken. Gaan we door voor de 2e of proberen we de 1-0 over de streep te trekken. Je zag dit ook gebeuren bij asv Dronten. VRC gooide de laatste man als stormram naar voren en waar VRC eigenlijk de gehele tweede helft niet in het spel voorkwam, wisten ze in de laatste 5 minuten toch weer gevaarlijk te worden. Opnieuw was het de pijlsnelle nummer 9 van VRC, die doorkwam op rechts, maar gelukkig schoot hij rakelings naast de goal.
Ook keeper Alex Bindenga, die opnieuw zijn doel schoon hield, moest nog een keer handelend optreden, hij verwerkte een moeilijk schot tot corner. Deze corner leidde nog even tot wat paniek achterin, maar uiteindelijk wist asv Dronten er uit te komen en trok de scheidsrechter opnieuw erg weinig tijd bij.
 
asv Dronten had vanmiddag te maken met een lastige tegenstander VRC, waarbij je je soms verbaasde, dat ze niet meer gebruik maakten, van hun snelle spits. Deze had voor veel meer gevaar kunnen zorgen, maar deed dat gelukkig niet.Daarentegen had asv Dronten de volwassenheid om rustig te blijven zoeken naar dat ene moment wat kwam!
 
Aanstaande donderdag oefent asv Dronten thuis tegen IJVV uit IJsselmuiden, dat vandaag met 3-1 won bij Hulzense Boys en de gedeeld 5e plek inneemt in de 2e klasse H.
 
Daarna kunnen de ogen dus volledig gericht op de topper van zaterdag 23 november tegen Batavia ’90.
Het was billenknijpen voor de ploeg uit Lelystad, maar ook zij wonnen hun wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van oude bekende en aanvoerder Pim Herrewijn.
 
vv Unicum leek af te stevenen op puntverlies, maar wist vlak voor tijd de 2-1 te maken tegen vv Lunteren.
 
De polderploegen blijven elkaar dus op de hielen zitten! Wordt vervolgd op zaterdag 23 november.